Företag i fokus:

Gjorde GWG: ”En häftig känsla”

Emily Curlett

Poängstarka backen Emily Curlett avgjorde matchen för sitt lag när de gick vidare till slutkvalet mot SDHL Foto: Patric Gill

Emily Curlett kom in sent i SSK, hon har sedan ankomsten 3:e januari till klubben frekvent funnits med i poängprotokollet i damlagets matcher.
-Ville vara en del av någonting, säger Emily om varför det blev SSK för henne.

När SSK i Scaniarinken slog tillbaka Färjestad och avslutade deras säsong var Curlett högst delaktig i segern. När hemmalaget i tredje perioden gjorde 2-1 var det den 24-åriga amerikanskan som var målskytt.

-Jag bryr mig inte vem som gör det, jag vill vinna och så tror jag alla andra i laget känner också. Men visst är det en häftig känsla när det råkar bli jag.

Nu väntar HV71 i slutkvalet till SDHL, hur går dina tankar?

-Det kommer vara det tuffaste motståndet vi ställts inför. Jag tror vi kommer att vara förberedda för det. Om vi fortsätter att bygga på det vi gjort den senaste veckan så kommer vi vara så redo vi kan för att möta dem.

Vad behöver ni trycka på i ert spel för att vara lyckosamma i matcherna mot HV71?

-Vi behöver komma ut direkt från start och hålla ett högre tempo. Ibland har det tagit lite tid för oss att komma igång med vårt spel. Om vi kan vara med från början i ett högt tempo så kommer vi lättare att kunna sätta press på dem.

-Att hålla en jämn och hög nivå i 60 minuter och undvika för djupa dalar i spelet kommer vara en viktig nyckel för oss.

Emily Curlett och hennes lagkamrater skrattade sist och högst i söndagens direkt avgörande match mot Färjestad i Scaniarinken Foto: Patric Gill

Specialteams är viktiga moment i hockey, speciellt i de här matcherna där det ska avgöras vilka som tar steget upp till SDHL. I matchserien mot Färjestad hade SSK ett väldigt bra boxplay men hade däremot det kämpigare i powerplay.

Nio tillfällen fick man med spel i numerärt överläge, inget av dem lyckades man förvalta i form av mål. Curlett håller med om att det måste bli bättre i de matcherna som återstår av säsongen men vet också att kapaciteten finns i laget.

-Vi har pratat om det. Hur vi bättre ska ge varandra understöd, vara mer beslutsamma när vi förflyttar pucken och hittar lägen att attackera.

-Ibland forcerar vi spelet lite för stressat istället för att ha tålamod i passningsspelet för att hitta fler lägen till avslut. Och ta läget när det kommer.

-Jag är trygg i att vi kommer prestera bättre i den spelformen i matcherna mot HV71.

Läs även: SSK vidare till slutkval mot SDHL-motstånd

Helgens matcher hade verkligen olika ansikten. Vad tycker du var den största nyckeln till att ni redde ut stormen?

-Vi kom ihop som lag, speciellt i slutet av matcherna och i synnerhet förlängningen. Vi visste vad vi hade för gameplan och höll oss till den, stöttade och hjälpte varandra hela tiden. Ju längre vi kom in i förlängningen ju mer trodde vi på oss själva.

Säger Emily Curlett och ser en fördel med den här typen av matcher:

-Jag tror det finns en fördel med att möta ett lag tre gånger på raken, till slut vet man vad man har att förvänta sig.

Emily Curlett har varit på SSK:s radar tidigare men kände sig själv inte redo för uppgiften då.

-Jag pratade med SSK redan för ett par år sedan när jag gick på college men tyckte själv inte jag var redo att ta det steget till Europa då.

-Nu kom tillfället istället, jag visste att laget hade försökt ett par säsonger att ta sig upp till SDHL. Jag ville vara en del av någonting och hoppades på att jag skulle komma hit och förhoppningsvis lämna avtryck.

Trots amerikanskans relativt korta tid i Södertälje och SSK så finns det ett intryck som är helt klart för henne.

-Det är helt tydligt för mig att Södertälje är en riktig hockeystad, jag gillar verkligen den kulturen här.

Kommer vi få se mer av Emily Curlett i SSK efter att den här säsongen är klar?

-Jag har inte funderat något över framtiden eller nästa säsong var jag ska fortsätta att spela. Vi ska först slutföra den här säsongen på det sättet vi vill och sedan får man börja se över nästa.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 21:07
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 21:25

Skriftlig varning utfärdad till lärare vid grundskola

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Lärare filmade elev med mobil under lektion. Nu varnar kommunen för uppsägning vid upprepning

(Annonslänk)

En lärare vid en grundskola i Södertälje har mottagit en skriftlig varning för att ha filmat en elev med sin privata mobiltelefon under lektionstid, en handling som bedöms ha inskränkt elevens integritet. Denna incident, som inträffade den 19 februari tidigare i år, har lett till skarp kritik från skolans ledning, med hänvisning till både skollagen och GDPR.

Enligt lärarens egen förklaring var syftet med inspelningen att få ett slut på elevens stökiga beteende. Dock anses handlingen ha brutit mot skolans regler för användning av privat mobiltelefon under arbetstid, samt mot regler kring elevens rättigheter och integritet då inget medgivande hade inhämtats från elevens vårdnadshavare.

Kommunen har i sitt varningsbrev till läraren påpekat allvaret i situationen och varnat för att liknande beteende i framtiden kan leda till uppsägning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 maj 2024 16:06
Senast uppdaterad: 10 maj 2024 16:07

Bolaget slår tillbaka anklagelser om fusk

ECE3B732-F277-4819-AAA4-CF35C3A27724

Foto: Alexander Isa

Efter att ha upptäckt brister i märkningen av ”Basmati Sella Ris XXL 1121” efter en nyligen genomförd analys, vidtog Miljönämnden åtgärder mot importföretaget Midyat Import AB. Kommunen beordrade företaget att omedelbart korrigera märkningen på sin produkt.

Efter en inspektion begärde Miljökontoret att få utföra provtagning på bolagets basmatiris. Detta efter att ha mottagit information om att deras ris inte motsvarar sorten ”1121”.

Enligt kommunens handlingar gäller avvikelsen för 5 kg-förpackningen med bäst före-datum 08/2025 och batchnummer: STIPL-6DM-166.

Handlingarna som offentliggjordes snappades upp av bland annat LT, som den senaste tiden har beskrivit Midyat Import AB som ett fuskande företag i flera artiklar. Bolagets företrädare, Aziz Oyal, som har förnekat alla anklagelser om fusk, väljer nu att yttra sig.

Kontrakt mellan Midyat Import och leverantören där det framgår att bolaget köpt ris av sorten 1121.
Bild: Privat

– Vi har av Länstidningen i Södertälje målats ut som ett företag som fuskar i deras artiklar om Basmatiris. Detta är inte sant. Vi vill tydligt förneka alla påståenden om vilseledande eller oärlighet kring detta. För att klargöra för allmänheten handlar Miljökontorets analys och bedömning enbart om riskornens storlek/sort och inget annat, säger Aziz till Telgenytt.

Kontrollen, som initierades efter tips till Miljökontoret, visade att 92% av innehållet var godkänd basmatiris vid en provtagning, trots att förpackningarna utlovade 100%.

– Enligt gällande EU-lagstiftning har vi rätt att begära en andra expertutlåtande (DNA-Analys) angående provresultaten. Därför har vi tillsammans med vår leverantör valt att skicka proverna för ytterligare analys för att vara säkra på Miljökontorets resultat. Oavsett utfallet av det andra provresultatet, vill vi understryka att vårt ris är godkänt och säkert att konsumera, säger han och fortsätter.

(Annonslänk)

– När man läser LT:s artiklar får man uppfattningen att vi har köpt en billig rissort och sålt den som 1121 för ekonomisk vinning, vilket vi kraftigt tar avstånd från. Vi vill klargöra att vi har köpt ris av sorten 1121 från vår leverantör och att vi har dokumentation i form av ett kontrakt och avtal från leverantören som tydligt bekräftar detta. Vi har följt alla krav som gäller för import av ris från länder utanför EU, vilket också kontrolleras av både Jordbruksverket och Livsmedelsverket, säger han.

Han fortsätter att beskriva hur bolaget alltid har strävat efter att leverera högkvalitativa produkter, vilket är deras främsta prioritet. Han uttrycker också djup oro över eventuella avvikelser i kvaliteten på deras ris.

– Vi vill samtidigt betona att vi tar alla anklagelser på största allvar. Vi har redan inlett åtgärder för att korrigera eventuella brister i samråd med Miljökontoret, samt att vi undersöker nu aktivt om vår leverantör har levererat felaktig variant av ris, som det påstås i analysen.

Midyat Import AB har inlett åtgärder för att korrigera eventuella brister
Foto: Alexander Isa

– Vårt ris är väldigt populärt bland våra kunder och konsumenter. De är väl medvetna om att våra produkter alltid håller högsta klass. Vi utför alltid noggranna tester av våra produkter innan de når marknaden och har inte upptäckt några brister.

Hur känner du inför anklagelserna som ert bolag målas ut för?

– Vi är besvikna över att felaktigt ha blivit utpekade som fuskare. Det är oerhört felaktigt och missvisande. Vi har drivit bolaget seriöst i över 30 år. LT har sökt oss för en kommentar, men vi har hänvisat till vår rådgivare och livsmedelsexperten Per Nilsson. Nu vill vi bara lägga detta bakom oss och återuppbygga det fina förtroende som vi har haft med våra kunder i många år, säger Aziz från Midyat Import, till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska ett flertal bolag runt om i landet kontrolleras.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 maj 2024 11:53
Senast uppdaterad: 10 maj 2024 11:53

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors