Företag i fokus:

SSK vidare till slutkval mot SDHL-motstånd

Play off 2 SSK DAM - Färjestad

SSK brottade till slut ner Färjestad, efter att ha vunnit ett sanslöst övertidsdrama under lördagen så kunde laget säkra ett avancemang under söndagen via en 3-1 seger Foto: Patric Gill

Efter en riktig holmgång i lördagens andra Play off möte till SDHL, den första av två i Scaniarinken mellan SSK och Färjestad så kunde SSK till slut efter att ha avgjort i den tredje förlängningsperioden ta det till en tredje och avgörande match.

Stor eloge till tjejerna som laddar om, säger Damlagets tränare Robert Johansson efter att man vunnit den avgörande matchen i Play off 2.

SSK kom idag ut till den tredje och avgörande matchen mot Färjestad med en väldigt tuff match från lördagen i benen. Att det var trötta spelare i bägge lagen som äntrade isen i Scaniarinken syntes tydligt i inledningen.

SSK kom ändå ut och stod upp på ett helt annat sätt mot Karlstadslaget jämfört med lördagsmatchen. Robert Johansson hade klart för sig vad som behövdes förbättras i spelet för att inte falla tillbaka i samma matchbild som då.

-Att vi vann igår är en styrka i sig men vi stod på huvudet hela laget kan man säga. Vi snackade om vad vi behöver göra idag. Att vi behövde komma upp på deras backar lite hårdare för att ha chans att vinna tillbaka puck.

-Väl där att lätta med nån, lätta på trycket, lägga pucken djupt bakom deras backar och lägga puckar på mål. Jag tycker vi gör det, vårt 1-1 mål är ett typexempel på det, åker över röd och lägger den på mål och det blir mål.

Ni hanterar Färjestad bättre idag. Löser problemen ni ställs inför på ett mycket bättre sätt.

-Jag tycker vi spelar mycket bättre hockey idag än igår. Stor eloge till tjejerna som laddar om och checkar in på det som vi snackat om på matchmötet innan.

Det var ett par tillfälle där ni slog svåra pass i defensiv zon, det kunde ha straffat sig.

-Vi faller tillbaka lite i ovanor att vi ska försöka hitta mitten, det har vi aldrig pratat om överhuvudtaget. Det blev mindre och mindre av det idag, vi åkte mer skridskor, flyttade puck bättre.

-Vi tar pucken framåt och vänder inte tillbaka utan fortsätter konsekvent med ett rakare spel. Har vi ingen adress så lägger vi ut och försöker ta tillbaka pucken igen. Det ska backarna ha en eloge för, att de följer gameplan, forwardsen också som åker på yta och försöker knipa de puckarna som vi lägger där.

”Lollo” Berndtsson, en fantom i SSK:s mål Foto: Patric Gill

Det är ingen överdrift att målvaktspelet har varit en direkt avgörande faktor i Play off matcherna mellan klassikerklubbarna Södertälje SK och Färjestads BK.

Lovisa Berndtsson i SSK:s damlag har fått stora rubriker på sistone, med all rätt. I lördagens match stoppade hon ”80” puckar !! från att gå i mål.

Förmodligen en av de svettigaste matcherna någonsin i Lollos karriär.

-Jo men, det kan jag nog säga att det var. Framför allt den svettigaste där man kommer ut med en vinst, håller Berndtsson med om.

Det kändes som att ni fick det mentala övertaget efter ert avgörande i ”sjätte” perioden?

-De var rätt knäckta igår efter matchen kunde vi se. Då sa vi att vi skulle ta till vara på det mentala övertaget och den energin vi kunde ta med oss från matchen. Båda lagen var ju trötta idag så vi gick in med inställningen att spela smart och säkert. Det tycker jag vi gjorde mycket bättre idag än igår.

Ett enormt målvaktsspel var en nyckel såklart till seger för SSK men helheten var också betydligt bättre än senast.

-Mycket mer skott från utsidan idag som blev lättare för mig än igår. Jag är jätteimponerad av hur vi hanterar den här matchen. Speciellt med tanke på tröttheten från igår.

Ni skapade mer offensivt också.

-Jag tycker det också. Det kändes som att när det stod 1-1 i tredje att inget lag vågade gå för det, så när vi fick in 2-1 pucken kändes det jäkligt bra. Efter det stängde vi ner dem och spelade stabilt.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 mars 2024 18:15
Senast uppdaterad: 3 mars 2024 18:22

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors