🕝 1 minuter
66 miljoner till 90 kulturaktörer - Gula villan i Järna beviljas verksamhetsstöd
Publicerad 2 januari 2022 01:00
Uppdaterad 2 januari 2022 01:00

Foto: José Figueroa.

Kulturnämnden i Region Stockholm fattade nyligen beslutet om att bevilja verksamhetsstöd till 90 kulturaktörer. Ett stöd på 66 135 000 kronor och ett av kulturaktörerna är Gula villan i Järna som beviljas verksamhetsstöd.

Gula villan i Järna, som är en av de 90 aktörer som beviljas stöd för 2022, och har tidigare inte tagit emot Verksamhetsstöd av kulturnämnden tidigare. Nu beviljas Kulturhuset i Järna 400 000 kronor i stöd för 2022.

– Gula Villan i Järna är en viktig lokal nod som kan komma konstnärer i hela regionen till del och Strindbergs intima teater som i egenskap av plantskola och gästspelsscen spelar en viktig roll i länets scenkonstlandskap, säger Ann Larsson, enhetschef för stödgivning på kulturförvaltningen i ett pressmeddelande.

Enligt kulturnämnden är syftet med verksamhetsstödet att föra ett konstnärligt och innehållsmässigt kvalitativt och angeläget utbud med både spets och bredd, samt att bidra till en regional spridning.

”Gula Villan är ett kulturhus i Järna, Södertälje kommun, med en blackbox och lokaler för konstnärlig produktion, möten och kurser med ett särskilt fokus på scenkonst. Föreningens övergripande mål är att fylla huset med aktiviteter och evenemang och under 2022 rymmer verksamheten residens, offentliga föreställningar, galleri och verkstäder för konstnärer, barn och ungdomsprogram samt Gula Villans konstnärliga trädgårdsförening. Gula Villan är en viktig plats för lokalsamhället och regionen och erbjuder dels publik i alla åldrar att ta del av kultur och dels erbjuda möjligheter för konstnärer att verka.”, skriver Kulturnämnden.

Dela artikeln