🕝 1 minuter
50 nya arbetstillfällen när nytt företag etablerar sig i Almnäs
Publicerad 4 april 2022 02:00
Uppdaterad 4 april 2022 02:00

Bild/Illustration: Logicenters.

Telgenytt rapporterade tidigare om att bygg- och anläggningsföretaget Veidekke nyligen sålde en markyta på 206 000 kvm i Nykvarn till Logicenters.

Nu fortsätter bolaget satsningen i området och köper 11 150 kvadratmeter mark av Södertälje kommun för en ny logistikanläggning.

– Vi håller hög tillväxttakt i Storstockholm och är väldigt glada att kunna öka vår närvaro i Almnäs, då området runt omkring Södertälje är en perfekt logistikhub med optimala infrastrukturförbindelser, säger Victoria Ödmark, Commercial Manager Logicenters i ett pressmeddelande.

Logicenters nya förvärv i Almnäs är avsedd för att bygga en anläggning till transportföretaget MTAB som är transportföretag inom hantering av konst, tekniska produkter, tv/broadcast, event och turnerande verksamheter.

– Våra ambitioner i regionen är höga och vi är säkra på att MTAB:s kunder kommer få fantastiska möjligheter att växa och bedriva effektiv logistik i byggnaden, säger Victoria Ödmark.

Den nya byggnaden, som blir en kultur-HUB med ett lager, beräknas stå klar under det tredje kvartalet av 2023 och inbringa cirka 50 nya arbetstillfällen.

Dela artikeln