🕝 1 minuter
34-åring döms för stölderna på Dollarstore i Nykvarn
Publicerad 12 januari 2023 11:55
Uppdaterad 12 januari 2023 11:55

Foto: Polisen

En man greps misstänkt för två tuggummistölder på Dollarstore i Nykvarn i december före jul. Nu meddelar tingsrätten domen mot en 34-årig man.

Vid 19-tiden den 20 december, greps en man på Dollarstore med en resväska full med tuggummi för fler tusen kronor. Han uppmärksammades av personal efter en identisk stöld veckorna innan.

Vid båda tillfällen fylldes en resväska, som butiken hade till salu, med tuggummin. Samtidigt väntade en andra gärningsman väntade utanför. När resväskan var fylld och förseglad stod den andra personen på utsidan och väntade för att öppna spärrarna. Därefter kunden gärningsmannen ta samma väg ut som han kom in.

Första försöket lyckades, men vid det andra tillfället den 20 december greps en av männen och åtalades för tuggummistölder till ett värda av 13.000 kronor – cirka 6.000 kronor vid första tillfället och 7.000 vid det andra tillfället.

Resväskan fylld med tuggummi av märket Extra. Foto: Polisen.

34-åringen nekade till det han stod åtalad för.

Enligt domen påstod han att det inte var han som fångades på övervakningskameran vid den första stölden, men erkänner det andra tillfället och skyllde på psykiskt förvirring samt att han inte förstod vad han gjorde vid tillfället.

Döms mot sitt nekande.

Nu faller domen mot mannen där tingsrätten finner mannen skyldig för båda tuggummistölderna. Han döms till villkorlig dom under två år samt att han ska betala skadestånd till Dollarstore i Nykvarn.

Den ena öppnar spärrarna, samtidigt som den andra väntar på att ta sig ut med väskan fylld med tuggummi. Foto: Polisen.

Dela artikeln