Företag i fokus:

Södertäljebo bland sju nya miljonärer i lottodragning

LOTTO

Pressbild: Lotto

En lycklig lottospelare från Södertälje blev en av sju nya miljonärer i Stockholms län efter senaste dragningen av Lotto Andra Chansen.

(Annonslänk)

I en spännande Lotto Andra Chansen-dragning i lördags blev 30 svenskar, från Trelleborg i söder till Umeå i norr, miljonärer över en natt. Bland dessa lyckliga vinnare var sju personer från Stockholms län, inklusive en person från Södertälje. Varje vinnare tog hem en miljon kronor.

Dragningen inkluderade alla som spelat Lotto med Joker under det senaste halvåret, vilket gav en extra chans att vinna stort. Bland de sju vinsterna i Stockholms län fördelades de mellan spelare i bland annat Sollentuna, Norsborg, Nacka, Stockholm och Hägersten, med en vinst som också landade i Södertälje.

Kommunikatören från Svenska Spel Tur lyckades nå en av de chockade vinnarna under kvällen. Mannen i 60-årsåldern, en trogen Lotto-spelare som aldrig tidigare vunnit stort, uttryckte sin förvåning och glädje över telefon.

– Du skämtar med mig? Det känns som en dröm. Mitt liv kommer inte förändras utan jag kommer leva på som vanligt, men pengarna ger mig och frun en ekonomisk trygghet, säger vinnaren till Svenska Spel.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2024 15:30
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 15:30

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors