Företag i fokus:

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

”Som en bensinstation som ska fylla på med energi till grabbarna”

Henrik Eriksson

Henrik Eriksson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Södertälje Sportklubb
Bild: Skärmdump/Youtube/Djurgården Hockey

Henrik Eriksson är en energispelare som står för det hårda jobbet. En spelartyp som blir speciellt betydelsefull att ha i slutet på en säsong när utslagsmatcherna börjar. Nu är Eriksson klar för Södertälje Sportklubb.

Han är en spelartyp som sportchef Emil Georgsson tycker saknades för SSK i slutspelet som var.
– Jag ser till att göra grovjobbet, säger Henrik Eriksson till Telgenytt.

(Annonslänk)

Eriksson som tog sina första skridskoskär i Västerhaninge har flertalet säsonger i Djurgården bakom sig.

Spekulationerna under silly season har till viss del också handlat om att Henrik åter skulle hamna i Stockholmsklubben. Så blir det alltså inte utan han kommer istället vara en SSKspelare de närmaste två åren.

Den till spelstilen oömma forwarden berättar för Telgenytt om turerna kring beslutet:

– Till att börja med. SSK är ett bra lag som gjort det bra i två säsonger och byggt upp någonting så man kan ha chansen att vinna något framöver.

– Sedan är ju vår familjesituation att vi behövde flytta någonstans i närheten av Stockholm och då passade det väldigt bra med Södertälje. Det är win-win för bägge parter.

Tredje året med Bogren: ”Finns alltid tusen grejer man kunde gjort”

Var aldrig Djurgården ett alternativ för dig?

– Jo, jag har haft en dialog med Djurgården också men det blev aldrig skarpt läge och intresse från deras sida.

– Då fick jag en väldigt fin kontakt med Emil Georgsson, Magnus Bogren och Mattias Zackrisson. Byggde upp en relation med dem som kändes väldigt inspirerande för egen del.

Eriksson spelade förra säsongen i Mora, som då mötte SSK fyra gånger. Mora har haft ett övertag på SSK poängmässigt de senaste två säsongerna. Det speglar inte helt hur matcherna sett ut mellan lagen om man ser till den senaste tycker Eriksson.

– Det har varit tuffa och bra matcher. Sedan tycker jag att seriepremiären inte var något snack utan vi var väldigt bra. Den matchen vi förlorade i Scaniarinken tycker jag att SSK gör en riktigt bra match och var en tuff motståndare att handskas med fysiskt spel och bra hockey överlag.

– Sedan var vi nere och lyckades vinna en match. Då igen var vi bra, den var lite mer lik den matchen uppe i Mora. Sista matchen i slutet av grundserien var SSK totalt spelförande men vi gjorde målen. Det har varit fyra matcher med olika ansikten.

Henrik Eriksson i Djurgårdströjan
Bild: Skärmdump/Youtube

Ignatjew stod verkligen på huvudet i den sista matchen mellan lagen.

– Ja, det kan man lugnt säga. Han vann matchen åt oss men att vi lyckades peta in två puckar. Det var jämna matcher överlag.

Nyhetssvepet – Målvakt klar, spelare lämnar och forward på väg in

Vad är det du ska bidra med i SSK?

– Haha, jag ska vara som en bensinstation och fylla på med energi till grabbarna och köra järnet.

– Mina styrkor är i det fysiska spelet , att ta mig in framför mål och vara obekväm där. Kunna skapa tid till de mer skickliga spelarna. Jag ser till att göra grovjobbet.

Har det varit diskussioner om att det spel du står för var något som man saknade i slutspelet?

– Jag följde resultatmässigt men jag hann inte följa SSK:s matcher spelmässigt. Men det jag fick till mig i dialogen var att det är något som de absolut vill ha med sig till nästa säsong. Om det var just det som saknades vet jag inte men det är något de önskar att få in truppen till nästa år. Det känner jag att jag kan bidra med.

Forwarden skrev på ett tvåårsavtal med SSK men ansluter först i augusti nu det första året medan det andra året gäller från och med 1 maj 2025.

– Det är då avtalet börjar gälla men jag har träffat grabbarna här i dagarna. Niclas Bergfors, en gammal bekant som är fystränare tillsammans med Nicklas Grossman, det är kul att få bli plågad av honom.

Nu kliver ju Grossman ner i båset och förstärker ett redan bra och rutinerat ledarteam.

– Ja, och det är också den samlade bilden som avgör hur jag skulle välja. Ett oerhört proffsigt ledarteam med bra ansvarsområden. Bra människor också att jobba med som inspirerar en varje dag.

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: [email protected]

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902

(Annonslänk)



Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 20:42

Nykvarnsprofilerna väcker liv i Folkets park – anordnar festival

12Xs12

Daniel Fridström och Jonas Tygesén anordnar en konsert per sommarmånad.
Foto: Alexander Isa

Nykvarns Folkets park förvandlas till en livlig festivalplats denna sommar. Arrangörerna, de lokala profilerna Jonas Tygesén och Daniel Fridström, bjuder in till tre festlördagar och lovar tre härliga tillställningar med folkkära artister.

Nykvarns välkända profiler och trubadurvännerna, Jonas Tygesén och Daniel Fridström, är hjärnorna bakom denna sommarens höjdpunkt i kommunen. Med en återupplivning av Folkets park vill de återskapa den folkfest som parken var känd för under dess glansdagar. Konceptet, ”JUNI, JULI, AUGUSTI”, erbjuder inte bara livemusik från diverse artister och DJ:s utan även underhållning och tävlingar i form av musikquiz och trubadurspelningar

Den 29 juni öppnar Folkets Park för den första av tre sommarfestivaler.
Foto: Alexander Isa

– Idén kläcktes på en alptopp i Italien där vi båda enades i att Nykvarn måste väckas till liv. Vår fina Folkpark var en gång den mest naturliga samlingsplatsen i Nykvarn, men har ofta stått öde sedan sina glansdagar fram till slutet av 90-talet. Detta vill vi nu ändra på och i samband med att Nykvarns kommun fyller 25 år är tidpunkten bättre än någonsin, säger vännerna Daniel Fridström och Jonas Tygesén till Telgenytt

Förutom musikupplevelser kommer parken att vara utrustad med ett område för foodtrucks och en bar med alkoholservering där besökare kan njuta av allt från street food till traditionella grillrätter och kalla drycker.

Festivalen är utformad för att välkomna alla åldrar. Ungdomar under 18 år får komma in i målsmans sällskap, och barn under 7 år har fri entré.

Här planeras en bar med alkoholservering.
Foto: Alexander Isa

– I sommar släpps filmen Sommartider som handlar om Gyllene Tiders genombrott och framgångssaga. Delar av inspelningen har skett just i Nykvarns Folket park. Som en hyllning till detta har vi valt att kalla vårt projekt för JUNI, JULI, AUGUSTI med en konsert per sommarmånad.

Initiativtagarna ser detta som början på en långsiktig tradition och en möjlighet för Nykvarns invånare att återknyta till sin lokala mötesplats. Med en plan för att etablera festivalen som en återkommande sommarhändelse, hoppas de att Folkets park återigen ska bli hjärtat i Nykvarns samhällsliv.

Hur många besökare räknar ni med per tillfälle.

– Det är svårt att säga. Det finns kapacitet för över 3000 personer, men vi tror på 1500 per tillfälle.

Vid premiären den 29 juni uppträder bandet Sprängsten på festivalen samt Sveriges populäraste Gyllene Tider tribute band Moderna Tider. I juli välkomnas Björn Rosenström och Rockpojkarna, medan Anna Vee och STHLM Jukebox avslutar festivalserien i augusti, arrangerad av Tygesén och Fridström.

Festivaldagarna är satta till den 29 juni, 20 juli och 17 augusti, vilket ger alla chans att vara en del av denna nya tradition. Mer information om biljettförsäljning och program finns tillgänglig på evenemangets officiella hemsida: www.junijuliaugusti.se.

Daniel Fridström visar platsen som kommer att göras om till en discodansyta för besökare.
Foto: Alexander Isa

Trubadurvännerna, Jonas Tygesén och Daniel Fridström, står för sommarens höjdpunkter i Nykvarn.
Foto: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 maj 2024 20:30
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 19:57

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors