Företag i fokus:

SSK:s lagbygge fortgår – Ny målvakt bekräftad

Oliver Håkansson

Oliver Håkansson, ny målvakt i SSK
Foto: Skärmdump/youtube/Hudiksvall HC

Så blev det officiellt till slut, Sveriges kanske sämst bevarade hemlighet. Oliver Håkansson blir en av målvakterna i SSK nästa säsong.

Idag offentliggjorde Södertälje Sportklubb att klubben skrivit ett avtal med Oliver Håkansson. Kontraktet med 21-åringen sträcker sig över två säsonger.
Håkansson värvas från seriekonkurrenten Almtuna IS, en klubb han tillhört sedan 2018. Nu blir det alltså ett nytt äventyr med Södertälje SK.

-En ung målvakt som visat sina framfötter mot topplagen i hockeyallsvenskan, säger målvaktstränare Calle Brattenberger om sin nya adept.

-Då har han klivit fram och vunnit matcher, fortsätter han.
Han är ung, vill och blickar framåt.

Till slut blev Oliver Håkansson klar för SSK, det har funnits intresse för honom från klubben ett längre tag.

-Han har varit intressant under två års tid, han har funnits på vår radar. Nu dök han ju upp.

Hur är Oliver storleksmässigt om du jämför med Tomas Sholl och Claes Endre?

-Han är lite större, nästan samma size på det mesta. Men en atletisk målvakt som har bra kontroll på boxen. Han och Claes är relativt lika men Oliver kommer med en tightare box än vad Endre hade. Ändå rätt lika i sin spelstil.

(Annonslänk)

-Håkansson är kvick, atletisk och bra på att positionera sig. Han är en bra målvakt.

Läs mer: Ny målvaktsduo i SSK: ”Har målvakter i lupp” – Telgenytt

Nu återstår att värva en till målvakt som ska sparra med Håkansson. Där finns i nuläget inget konkret men det jobbas på säger Brattenberger.

-Vi sitter ner och bollar hela tiden, vi får en massa namn hela tiden. Vi får bolla både ekonomi och hur vi vill bygga målvaktssidan. Vi kommer sitta ner nästa vecka igen och prata om vad som finns på bordet. Det finns inget konkret i nuläget.

Finns där några där det finns ett ömsesidigt intresse?

-Jo men det finns det väl. Sedan får man ju mycket från agenter, att de kan vara intresserade av att komma hit och att vi kan vara intresserade också.

-Men sedan är det ju en ekonomisk fråga också.

Om man ska ha in en mer etablerad målvakt blir det väl rätt mycket dyrare?

-Ja, det är helt andra pengar. Det är lite svårt, man kan ju också hitta en etablerad målvakt som kostar mer. Det är inte alltid att det funkar heller.

Arbetet med att sätta en trupp som är redo till ispremiären är alltså i full gång och det finns en del luckor att fylla. Efter att en hel del spelare har bekräftas lämna SSK så har det istället börjat trilla in nyheter i lagbygget som går i motsatt riktning.

Tidigare i veckan inom loppet av 24 timmar skickade Södertälje Sportklubb ut två pressmeddelanden där de förkunnade två kontraktsförlängningar. En back och en forward förlängde sina avtal ytterligare.

Albin Carlsson värvades från Timrå till SSK inför säsongen 2022-23. Hans då påskrivna tvåårskontrakt skulle sluta gälla sista april. Nu har backen och klubben skrivit avtal med varandra ytterligare två säsonger till 2026.

Jacob Dahlström som kritade på för ett år till kommer att göra sin femte raka säsong i Sportklubben.

Föregående säsong blev det endast 32 matcher för ”Dahla” då den till stora delar spolierades på grund av en skada som sedan krävde operation.

Läs mer: Emil Georgsson: ”Presenteras inom en snar framtid” – Telgenytt

Ett namn som kan komma att läggas till på forwardssidan är Nick Olesen. Där förs samtal mellan honom och klubben som LT berättat och som Telgenytt också har uppgifter på.

Truppen består just nu med Håkanssons påskrift av 1 målvakt, 6 backar och 9 forwards.

Så här ser SSK:s A-trupp ut i skrivande stund:

Målvakter
Oliver Håkansson – 2026
Vakant

Backar
Albin Carlsson – 2026
Viktor Grahn – 2026
Ludvig Hedström – 2025
Amil Krupic – 2025
Daniel Norbe – 2026
Olli Vainio – 2025
Vakant

Forwards
Jacob Bjerselius – 2025
Ludwig Blomstrand – 2026
Jacob Dahlström – 2025
Sebastian Dyk – 2027
Filiph Engsund – 2025
Hampus Harlestam – 2026
Viktor Liljegren – 2025
Egor Polin – 2025
William Wiå – 2025
Vakant
Vakant
Vakant
Vakant

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 april 2024 20:32
Senast uppdaterad: 11 april 2024 21:34

Johansson och SSK skiljs åt: ”Ingen dialog”

ndhl-loven---ssk-220224-9487jpg_53548093570_o

Robert Johansson
Foto: Patric Gill

På fredagen kommunicerade Södertälje Sportklubb att Robert Johansson som de tre senaste säsongerna varit tränare för SSK:s damlag lämnar klubben.

Det var egentligen ingen diskussion eller dialog alls utan klubben ville inte förlänga, säger Johansson om uppbrottet med SSK.

Det var ett tag sedan säsongen tog slut och ett besked har dröjt, kanske lite för länge.

– Lite lång process med två månader för att ta ett beslut. Men det är som det är och inga hard feelings. 

Och Johansson hoppas på ett fortsatt framgångsrikt damlag i Södertälje Sportklubb.

– Hoppas bara satsningen fortsätter mot SDHL. Nu är en bra grund lagd och vi har gjort ett stort avtryck i Dam- hockeyvärlden, speciellt sista säsongen nu. 

Vad händer nu?

– Nu ska jag bara vara ledig och ta det lugnt efter tre år med dubbla jobb och hockey i huvudet 24/7. Sedan får jag se om det dyker upp något och eventuellt ta ställning till det då.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 20:33
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:37

Så vill kommunen lösa boende för våldsutsatta kvinnor

Nycklar Pexels

Foto: Pexels

Kommun har gett Norconsult i uppdrag att hitta sätt att underlätta för våldsutsatta personer att hitta stadigvarande boende. Målet är att skapa en modell för att stödja denna utsatta grupp.

Norconsult har påbörjat ett uppdrag på uppdrag av Södertälje kommun för att undersöka hur våldsutsatta personer kan få bättre tillgång till långsiktigt boende. Målet är att utveckla ett arbetssätt som socialkontoret i kommunen sedan kan implementera för att hjälpa denna utsatta grupp att finna trygga bostäder.

– Målgruppen avser i huvudsak kvinnor som behöver en ny eller egen bostad för att undkomma våld. Många gånger önskar de kunna bo kvar i kommunen, ibland i en specifik stadsdel, eftersom de ofta har minderåriga barn som vill gå kvar på skola och förskola, säger Nora Harms, samhällsplanerare på Norconsult och expert inom dialogarbete och social hållbarhet.

(Annonslänk)

Våldsutsatta personer har ofta svårt att få tillgång till ordinarie bostadsmarknad på grund av ekonomiska svårigheter, ofta en följd av våldet de utsatts för. En trygg och långsiktig boendesituation är ofta ett första viktigt steg mot ett liv fritt från våld. Socialkontoret i Södertälje vill förbättra stödet till dessa individer genom att utveckla samarbetsmodeller med lokala hyres- och bostadsbolag.

– De mest akuta ärendena kan lösas. Det som behövs är något permanent. Syftet är att identifiera hyres- och bostadsbolag som vill samarbeta utanför kommunens redan etablerade samarbeten där det är kommunen som hyr lägenheten, säger Cecilia Sjölin, planarkitekt på Norconsult med stor erfarenhet av kommunala processer och projektledning.

Sjölin förklarar vidare att de ska undersöka om hyresvärdarna erbjuder andra typer av kontrakt än förstahandskontrakt, hur de förmedlar sina hyreskontrakt, om de kan ge förtur, vilka krav som ställs och vilka samarbetsmöjligheter de har med kommunen för att hjälpa våldsutsatta.

Uppdrag inkluderar även att skapa en helhetsbild över hyres- och bostadsbolag i Södertälje samt att sammanställa deras villkor och krav för uthyrning. Detta omfattar exempelvis krav på inkomst och sysselsättning samt möjligheten att göra undantag för våldsutsatta.

Kommunen hoppas att projektet ska leda till ett samarbete med hyres- och bostadsbolag som är seriösa i sitt engagemang för att stödja våldsutsatta. Norconsults uppdrag beräknas vara klart i juli 2024.

– Vi kommer inte leverera en skrivbordsprodukt i det här fallet. Snarare kommer vi lägga grunden för ett arbetssätt som kommunen sen kan ta över och jobba vidare på, säger Nora Harms.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 maj 2024 19:30
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 19:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors