🕝 1 minuter
Ännu ett brandattentat mot bilfirma - Flera gripna
Publicerad 8 april 2024 13:58
Uppdaterad 14 april 2024 16:50

Arkivbild

En bilfirma drabbades av en stor brand under natten. Två personer har gripits, misstänkta för mordbrand. Ytterligare en person sitter sedan tidigare frihetsberövad efter en rad attentat mot bilfirmor.

– Det var en omfattande brand, det har brunnit rejält i byggnaden, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Telgenytt.

(Annonslänk)

Natten mot måndagen utbröt en brand i en bilfirma i Moraberg. SOS Alarm mottog larmet strax före klockan fyra på morgonen, och räddningstjänsten lyckades snabbt få branden under kontroll. Brandplatsen har spärrats av för vidare undersökningar, där både specialsökhundar och kriminaltekniker kommer att delta under dagen. Kort efter incidenten lyckades polisen gripa två misstänkta personer som kopplas till branden mot bilfirman.

Men vilken ålder eller kön de gripna har vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Omständigheter kring gripande kommer vi inte gå in på med hänvisning till förundersökningssekretessen och de greps inte på bar gärning, så mycket kan jag säga. Utan man har har gripet dem ett stycke ifrån brottsplatsen under den insatsen som inleddes i natt när det började brinna, säger Ola Österling till Telgenytt.

Enligt LT har en tredje person även gripits under helgen, misstänkt för inblandning i de senaste tidens upprepade brandattentat riktade mot bilfirmor i området. Polisen arbetar nu med att utreda eventuella samband mellan de olika bränderna. Denna senaste händelse markerar den fjärde brandattentat i Moraberg på kort tid.

Läs även: – Serie av brandattentat mot bilfirmor i Södertälje

Dela artikeln