Företag i fokus:

Ännu ett brandattentat mot bilfirma – Flera gripna

Raddning-1

Arkivbild

En bilfirma drabbades av en stor brand under natten. Två personer har gripits, misstänkta för mordbrand. Ytterligare en person sitter sedan tidigare frihetsberövad efter en rad attentat mot bilfirmor.

– Det var en omfattande brand, det har brunnit rejält i byggnaden, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Telgenytt.

(Annonslänk)

Natten mot måndagen utbröt en brand i en bilfirma i Moraberg. SOS Alarm mottog larmet strax före klockan fyra på morgonen, och räddningstjänsten lyckades snabbt få branden under kontroll. Brandplatsen har spärrats av för vidare undersökningar, där både specialsökhundar och kriminaltekniker kommer att delta under dagen. Kort efter incidenten lyckades polisen gripa två misstänkta personer som kopplas till branden mot bilfirman.

Men vilken ålder eller kön de gripna har vill polisen i nuläget inte kommentera.

– Omständigheter kring gripande kommer vi inte gå in på med hänvisning till förundersökningssekretessen och de greps inte på bar gärning, så mycket kan jag säga. Utan man har har gripet dem ett stycke ifrån brottsplatsen under den insatsen som inleddes i natt när det började brinna, säger Ola Österling till Telgenytt.

Enligt LT har en tredje person även gripits under helgen, misstänkt för inblandning i de senaste tidens upprepade brandattentat riktade mot bilfirmor i området. Polisen arbetar nu med att utreda eventuella samband mellan de olika bränderna. Denna senaste händelse markerar den fjärde brandattentat i Moraberg på kort tid.

Läs även: – Serie av brandattentat mot bilfirmor i Södertälje

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 april 2024 11:58
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:50

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors