Företag i fokus:

Nykvarns brottare glänste med SM-medaljer i Skövde

423944112_391050117011659_4256595235919927487_n

Nykvarns Brottarförening i Skövde.
Foto: Privat

Under helgen lyckades Nykvarns Brottarförening göra ett imponerande avtryck vid ungdoms-SM i Skövde, där de erövrade tre medaljer. Denna framgång markerar början på en ny era för föreningen, som tidigare firat stora triumfer genom syskonen Kevin och Denise Makota Ström.

Det var en händelserik helg för Nykvarns Brottarförening i Skövde, där unga talanger steg fram och fortsatte föreningens tradition av mästerskapsframgångar. Klubben, känd för att ha fostrat mästare på internationell nivå, visade återigen sin styrka genom en ny generation brottare.

(Annonslänk)

Engla Meijer, tävlande i 57 kg-klassen, banade väg för föreningens framgångar under lördagen genom att dominera motståndet ända fram till finalen. Trots en tuff match lyckades Meijer säkra ett silver, vilket satte tonen för resten av helgen.

På söndagen var det dags för Sofia Tuominen Mirkovic och Sascha Touch att ta plats på mattan. Båda utmärkte sig med enastående tekniker i sina respektive viktklasser, 69 kg och 60 kg, och belönades med varsitt brons. Leo Dahlberg, som deltog främst för erfarenhetens skull, kämpade väl och nådde en fjärdeplats.

Trots att Nykvarns Brottarförening är relativt liten i jämförelse med många andra klubbar, imponerade de stort genom att placera sig på en tionde plats bland totalt 71 deltagande klubbar. Detta resultat speglar inte bara talang och hårt arbete utan även kvaliteten på coachingen från Gerry Ström, Kevin Makota Ström och Nicklas Meijer.

Stoltheten hos coacherna och klubben som helhet är påtaglig efter denna helgs prestationer. Nykvarns Brottarförening har återigen bevisat att de är en kraft att räkna med på den svenska brottningscenen, nu och i framtiden.

Engla Meijer kammande hem silver i Skövde.
Foto: Privat

Sofia Tuominen Mirkovic på en trejde plats.
Foto: Privat

Sascha Touch på en tredje plats.
Foto: Privat

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 mars 2024 17:18
Senast uppdaterad: 19 mars 2024 17:18

DEBATT: Starkare Europa, starkare Södertälje

Liberalerna-

Simona Mohamsson (L), Toppkandidat till Europaparlamentet
Pressbild

”Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje.”, det skriver debattörerna Simona Mohamsson (L) och Metin Hawsho (L)

(Annonslänk)

Det europeiska samarbetet har gett Europa fred, frihet och framgång. Genom samarbete har länderna kunnat lösa gemensamma utmaningar. Tack vare EU kan tusentals ton gods fraktas in och ut ur Södertälje hamn utan tullavgifter och handelshinder. Tusentals Södertäljebor kan resa till släktingar, vänner och familj som bor i Europa utan att behöva visa pass. Väldigt mycket med EU är väldigt bra men det finns saker som kan bli bättre.

  • Gängen måste bekämpas med en ny EU-polis
    Södertälje drabbas hårt av det fruktansvärda gängvåldet, medan gängledarna solar på spanska solkusten, utom räckhåll för svensk polis. EU måste öka samarbetet för att bekämpa brott. Det behövs en EU-polis som kan bekämpa brottsligheten över hela EU och ta fast gängledarna.
  • Möjliggör studier i fler länder genom Erasmus+.
    Erasmus+ gör det möjligt för ungdomar att studera utomlands och upptäcka världen. Vi vill att EU ökar budgeten till Erasmus för att fler ska kunna delta. Vi vill också att fler länder inkluderas, särskilt bör EU inleda förhandlingar med Storbritannien om återanslutning till Erasmus+.
  • Byt ut den svenska kronan mot Euro
    Sverige och Södertälje är beroende av handel och export med andra länder i Europa och många Södertäljebor har vänner och släkt nere på kontinenten. Det hade underlättat för både handel och relationer om Sverige blev fullvärdiga medlemmar i EU och införde Euro istället för svenska kronan.


Få svenska städer har lika stort behov av ett välfungerande och starkt EU som Södertälje. För att kunna stoppa gängkriminaliteten, förbättra handeln och öppna portarna till Europa för Södertäljes elever behöver du rösta för ett starkare Europa. 

Den 9:e juni har du chansen att rösta för mer europeiskt samarbete. Med Liberalerna får du ett starkare Europa och ett starkare Södertälje. 

Simona Mohamsson (L)
Toppkandidat till Europaparlamentet

Metin Hawsho (L)
Gruppledare Liberalerna Södertälje 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 01:05

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors