Företag i fokus:

Stor succé för SBBK Street Basket Challenge

ED6565AD-546F-430F-BB2D-F736C9DA8537

Foto: Privat

SBBK:s årliga skolturnering i street basket har återigen visat sig vara en kraftfull samlande händelse, med över 80 deltagande klasslag från Södertälje och Nykvarn. Elektrisk stämning, engagerade lärare och kämpande elever satte färg på veckans matcher.

– SBBK vill tacka alla lärare, elever och skolor för det fina engagemanget, supporten för varandra och för alla härliga matcher som spelats under gruppspelet, säger Alexander Wikner, Barn & Ungdomsansvarig SBBK, till Telgenytt.

Den gångna veckan har varit allt annat än vanlig för eleverna i Södertälje och Nykvarn, då SBBK arrangerade sin årligen återkommande Street Basket Challenge. Turneringen, som sträckte sig över tre dagar, lockade inte mindre än 82 klasslag från 14 olika skolor att visa upp sina basketfärdigheter i en vänlig men tävlingsinriktad miljö.

SBBK Street Basket Challenge lockar många deltagare.
Foto: Privat

Evenemanget inleddes den 5 mars med tävlingar för årskurs 3, följt av årskurs 4 den 6 mars, och avslutades återigen med årskurs 5 den 7 mars. Spelare, lärare och åskådare fyllde arenan med en elektrisk atmosfär som var palpabel under de många matcherna. Lärarnas engagemang i coachandet och elevernas entusiasm både på och utanför planen bidrog till en minnesvärd upplevelse för alla inblandade.

Street basket, som spelas 3 mot 3 med förenklade regler för att göra sporten tillgänglig för alla, valdes som turneringens format. Detta bidrog till en inkluderande och uppmuntrande atmosfär där sportens glädje och gemenskap stod i centrum. Matcherna dömdes skickligt av elever som studerar på basketprofilen vid Rosenborg samt vid NIU, basketgymnasiet, vilket gav en extra dimension av kamratskap och lärande till evenemanget.

Höjdpunkten för Street Basket Challenge är planerad till den 23 mars, då superfinalerna kommer att spelas i Täljehallen. Där väntar semifinaler, finaler och bronsmatcher för varje årskurs.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 9 mars 2024 23:14

Stor polisinsats – Två personer rånade med pistol och kniv

Polis-4

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisinsats i Mariekäll med flera patruller. Enligt polisens uppgifter har två personer blivit rånade med ett pistolliknande föremål av flera gärningspersoner.

(Annonslänk)

Klockan 15.22 på torsdagseftermiddagen inträffade ett rån i Mariekälla, vilket resulterade i att fler polispatruller kallades in för att inleda en omfattande sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna.

Enligt polisens uppgifter blev två personer rånade av tre maskerade gärningspersoner, beväpnade med ett pistolliknande föremål och en kniv. De ska ha tvingat tvingade offren att lämna ifrån sig en mobiltelefon och en klocka innan de snabbt försvann från platsen.

En person uppges ha blivit misshandlad, men det finns inga rapporter om att denne har behövt uppsöka sjukvård.

De svartklädda och maskerade gärningspersonerna är ännu på fri fot trots insatser från flera polisresurser för att gripa dem. En utredning om grovt rån har inletts.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 17:27
Senast uppdaterad: 18 april 2024 18:03

Stort tryck inför Swedish Workshop i Södertälje

Foto: Visit Sweden

Foto: Visit Sweden

Södertälje står i fokus när Visit Sweden arrangerar Swedish Workshop, ett av sina mest framstående internationella mötesevenemang för resebranschen. En ökad efterfrågan, särskilt från amerikanska reseaktörer, har lett till att arrangören nu måste tacka nej ytterligare anmälningar.

I år arrangeras Swedish Workshop, som är Sverige främsta mötesplats för internationella reseaktörer och den svenska besöksnäringen, i Södertälje den 24–25 april. Evenemanget, som har en lång tradition sedan 1984, har detta år sett ett exceptionellt internationellt intresse, med över 80 aktörer från olika länder anmälda till deltagande. Det starkaste intresset kommer från amerikanska reseaktörer, vilket har lett till att Visit Sweden, för första gången, har behövt tacka nej till ytterligare deltagare från USA.

– Trycket är så pass stort att vi dessvärre måste begränsa antalet amerikanska aktörer på Swedish Workshop nu för att få plats med andra, vilket så klart är lite trist, säger Visit Swedens vd Susanne Andersson.

(Annonslänk)

Detta ökade intresse för Sverige som turistdestination stöds av ny Google-statistik, vilket speglar det växande globala nyfikenheten på Sverige. Med ett uppdrag från den svenska regeringen att marknadsföra landet som en attraktiv destination, står Visit Sweden inför den positiva utmaningen att balansera efterfrågan med möjligheterna till interaktion och nätverkande under evenemanget.

Årets upplaga av Swedish Workshop samordnas även med den globala hållbarhetskongressen GSTC2024, som hålls av Global Sustainable Tourism Council på Kungliga Djurgården i Stockholm. Denna unika möjlighet att delta i båda evenemangen understryker Sveriges engagemang för hållbar turism och innovation inom besöksnäringen.

Med en vision om att Sverige ska vara världens mest hållbara och attraktiva resmål senast år 2030, är Swedish Workshop en kritisk del i Visit Swedens strategi att främja hållbart resande och långsiktigt värde för både besökare och de lokala samhällena.

– Det är tydligt att det internationella intresset för Sverige som resmål är stort. Vi ska titta på om vi kan göra något ytterligare för alla de amerikanska researrangörer som vill hitta partners i Sverige, eftersom alla inte kommer att få plats, säger Anneli Crichlow som är Visit Swedens evenemangsansvarige för Swedish Workshop.

Swedish Workshop sätter Södertälje på kartan.

– Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att visa staden från sin bästa sida och låta besökarna upptäcka Södertälje som besöksmål. Det är viktigt både ur ett turismekonomiskt perspektiv – och att vi bygger en stolthet hos oss som bor och arbetar här. Södertälje har mycket att erbjuda, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City

Läs även: – Södertälje värd för ett stort internationellt evenemang

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 april 2024 16:00
Senast uppdaterad: 18 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors