Företag i fokus:

Två dubbla nollor: ”Försvarsspelet har steppat upp”

SSK DAM

Lovisa Berndtsson i mål när SSK Dam möter Björklöven
Foto: Patric Gill

SSK:s damlag vann två raka matcher mot Björklöven i Play off 1. Nu väntar Färjestad i Play off 2.

-Jag har faktiskt lite dålig koll på dem men det är ju ett bra lag, säger Damlagets målvakt Lovisa Berndtsson om lagets nästa motståndare.

Vid den här tiden på säsongen är det bara tuffa matcher kvar att spela oavsett vilka SSK hade ställts mot.

-Alla lag som är kvar nu är ju bra. Färjestad har ju producerat mycket framåt så det blir absolut en tuff uppgift men vi är ett bra lag också, forsätter Lollo.

Som är nöjd med hur laget har tagit sig an säsongen och i synnerhet senaste motståndet Björklöven:

-Jag tycker att vi gjorde bra matcher i allsvenskan men nu de här två matcherna mot björklöven tycker jag att hela laget har tagit ett kliv till.

-Vi spelar mycket på våra styrkor och även om skottstatistiken varit jämn så tycker jag att vi har varit det klart bättre laget i bägge matcherna.

Hittills har det inte varit något lag som på allvar kunnat hota er. Håller du med?

-Ja, i de fall som det varit jämnare matcher och de gånger vi har blivit lite tillbakapressade känns det mer som att det är vi som inte riktigt har gjort jobbet.

-Om vi har gjort det vi ska och spelat som ett lag så har vi varit det bättre laget.

(Annonslänk)

Den enda förlusten fram till Play off 1 kom mot Uppsala som slutade sist i Dam Hockeyallsvenskan södra. Något som damlagets huvudtränare Robert Johansson tidigare varit inne på var underskattning för motståndet.

-Självklart så ville vi bli rankade etta men nånstans tror jag att det vara bra att få en sådan match också. Det gäller att vara påkopplade varje dag, efter den matchen så har vi lagt in den där extra växeln. Så det var kanske bara bra att vi fick den där läxan.

Just nivåskillnaden på motståndet i början av säsongen till nu har hittills varit den största utmaningen för damlaget i SSK. Från att vara dominanta till att bli lite mer utmanade i matcherna.

-Vi har haft en tydlig inställning redan från början i och med att vi visste att vi skulle vara bättre än de andra lagen. Träningarna blir ju där vi behöver lägga vårt största fokus, att utmana varandra, se till att hålla en hög nivå.

-Även om motståndet inte varit en riktig utmaning i många matcher, så har vi fokuserat på vårt, tränat på sådant som behöver sitta senare.

Inte alltid så lätt att fortsätta mala på när matcherna är avgjorda i ett tidigt skede kan tänkas?

-Nä, det blir en utmaning mentalt, att fortsätta trumma på ändå. Den största utmaningen att pusha varandra har varit mer på träning där vi har haft en väldigt hög nivå, ställt höga krav på varandra inom gruppen.

-Men ändå försöka att nöta detaljer i matcherna och inte börja slarva och tappa fokus bara för att man leder. Att fortsätta jobba på och se framåt vad som kommer mer än vad som är där och då.

Med bra hjälp av sina backar, här #14 Allison Attea
Foto: Patric Gill

Två hållna nollor mot Björklöven. Är det för att du hittat en högre nivå i ditt spel eller är det på grund av lagets försvarsspel?

-Det är en kombination. Jag tycker att hela försvarsspelet har steppat upp, laget har steppat upp nu mot bättre motstånd. Själv känner jag att det har varit lite lättare nu när man fått lite fler skott att komma in i matcherna. Att känna lite mer trygghet i sitt spel och så känns det alltid lite lättare när man får spela lite mer kontinuerligt.

-Det har känts bra för egen del men det är en kombination av hur försvaret har jobbat också.

Läs även: ”Lollos” erfarenhet ska hjälpa SSK att nå SDHL

Både Dam och Herr-laget i Södertälje Sportklubb gör bra säsonger. Lagen sporras och inspireras av varandra.

-Det tycker jag absolut. Det är alltid en morot när det går bra för andra lag i föreningen, det är kul och ett styrkebesked att båda seniorlagen i klubben har gått väldigt bra. Det visar att klubben gör ett bra arbete på både herr och damsidan.

-Det tas kliv framåt hela tiden, klart att det motiverar.

Har du och Nicole Jackson, (målvaktskollega) någon hjälp eller utbyte med Herrlagets Tomas Sholl och Claes Endre?

-Nä, det har vi egentligen inte haft. Utan det är mer jag och Nicole som har bollat och stöttat varandra under säsongen. Vi tävlar mot varandra varje dag och båda vill utvecklas. Vi hjälps åt för att göra det.

Lovisa Berndtsson tar numera ett år i taget men tycker fortfarande att hockey är bland det roligaste som finns. Men vid 35, blir det svårt att se för långt framåt.

-Haha, den här frågan får jag ganska ofta, det är lite svårt, i huvudet hade jag velat spela i tio år till. Jag tar en säsong i taget, sedan får man se hur kroppen och huvudet känns. Det är ett helt liv man ska få ihop med jobb och hockeyn.

-Just nu är det fokus på en säsong i taget sedan får man utvärdera. Se hur man känner sig och om motivationen fortfarande finns där. Jag tycker hockey fortfarande är väldigt kul, förhoppningsvis kan jag hålla på ett litet tag till.

Är SSK ett alternativ för dig även nästa säsong?

-Det är något som jag får fundera över. En del av mig vill spela i SDHL, jag har varit på den nivån och känner att jag kan vara där och utmana fortfarande. Skulle vi inte gå upp med SSK så får jag se hur det är i Södertälje framöver, jag trivs väldigt bra i klubben och det fungerar bra med mitt liv i övrigt.

-Så det blir också något som jag får utvärdera efter säsongen. Men målsättningen är ju att vi ska gå upp, då behöver man ju inte bestämma sig utan stanna och spela i SDHL ändå.

Skulle ett avancemang underlätta dig i ditt framtida beslut?

-Ja men jag kör fullt fokus på slutspurten här med SSK.

(Annonslänk)

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 februari 2024 07:40
Senast uppdaterad: 29 februari 2024 07:40

INSÄNDARE: Ursäkta, men vad är det ni skriver Telgenytt?

Södertälje kommun

Arkivbild

Ni skriver i en artikel att Södertälje kommun uppnått rekordhögt betyg i Nöjd Kund-Index, där de har klättrat från 72 till 75. Vad är det för självbelåtna trumpeter som kommunen presenterar och som Telgenytt fångar upp? Ska vi applådera åt kommunen.

Varför framgår det inte att de trots denna lilla förbättring placerar sig bland de sämsta kommunerna i landet. Dessutom undrar jag vilken undersökning som använts för att presentera denna statistik. Vilka företag är inblandade?

Statistiken ger absolut inte en rättvis bild. SKR får gärna fråga mig om min upplevelse. Jag kan säga här och nu att denna kommun förtjänar kritik. Jag kan av egen erfarenhet intyga att denna kommun inte är företagarvänlig, särskilt inte för oss med icke-svenska förfäder.

”Jag lade ner mina planer på att starta företag i Södertälje”

Jag försökte starta en verksamhet i Södertälje som krävde dialog och vissa godkännanden från Södertälje kommun. Men det blev ett rent helvete, om jag får uttrycka mig så.
För att göra en lång historia kort; när jag var klar med dialogen med kommunen trodde jag att det minsta bekymret skulle vara att öppna ett bankkonto för mitt företag.

Men nej, inte en enda bank ville öppna ett nytt företagskonto. Jag behandlades som en kriminell och inte ens ett belastningsregister skulle rentvå mig. Så jag lade ner mina planer på att starta ett mindre företag i Södertälje.

Detta är resultatet av kommunledningens ständiga smutskastning av oss Södertäljebor som pågått i åratal. Skadan är förödande!

”Nästa steg verkar vara att sätta stopp för företagarna innan de ens hinner etablera sig”

För några år sedan fick folk sina bankkonton stängda. Jag ryckte på axlarna och tänkte att det måste vara något fel som gjorts. Varför skulle någon annars bli av med sitt bankkonto, men idag skulle det inte förvåna mig om oskyldiga Södertäljebor drabbades.

Men nästa steg verkar vara att sätta stopp för företagarna innan de ens hinner etablera sig i Södertälje. Jag är fortfarande chockad och mår dåligt över hur orättvist jag behandlades.

Framtiden ser mörk ut för företagare och unga entreprenörer i Södertälje, om du inte bär efternamnet Svensson. Så jag undrar, Södertälje kommun, vilka företag har Svenska Kommun och Regioner, SKR, baserat detta Nöjd Kund-Index på?

Vi som har behandlats illa har inte fått säga vårt.

/Trötter

(Annonslänk)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 11:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 15:48

Farstanäs Camping välkomnar gäster för sommarsäsongen

Farstanäs (Stälje kommun)

Foto: Södertälje kommun

Farstanäs Camping har nu öppnat för bokningar inför sommarsäsongen 2024. Campingen erbjuder en mångfald av aktiviteter och boendealternativ för både äventyrare och familjer.

– Superkul att säsongen äntligen är igång, säger Sanna Widell, projektledare för Farstanäs Camping på Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Den 14 juni slår Farstanäs Camping upp portarna för årets sommarsäsong, men redan från 1 juni kan entusiastiska besökare börja njuta av faciliteterna då kiosken öppnar under helgdagar.

(Annonslänk)

Sanna Widell, projektledare vid Farstanäs Camping, uttrycker sin entusiasm över säsongens start och nämner samarbetet med Telge Tillväxt och Kultur- och fritidskontoret, som detta år bidrar till att berika besökarnas upplevelse med en ”Piffl-box” fylld med utomhusspel och sportutrustning.

– Det är superkul att säsongen äntligen är igång igen och vi ser fram emot att fylla campingen med besökare. Även i år är det ett samarbete med Telge tillväxt som gör detta möjlig. Dessutom kommer vi, i samarbete med Kultur- och fritidskontoret, i år även kunna erbjuda en Piffl-box med flera olika utomhusspel och sportutrustning till våra besökare. Något vi tror och hoppas kommer vara uppskattat av våra besökare, säger Sanna Widell.

Campingen, som förra året hade sitt tredje bästa år någonsin, erbjuder en rad olika boendealternativ. Besökare kan välja mellan platser för tält, husbilar och husvagnar, med eller utan elektricitet. Alla gäster har tillgång till servicehus med kokmöjligheter, toaletter och duschar, och de som övernattar i husbilar och husvagnar har även tillgång till faciliteter för vatten, latrin- och gråvattentömning.

Med den storslagna sandstranden i närheten och möjligheten att utforska vandringsleder året runt, förväntas Farstanäs Camping även detta år locka både återkommande och nya besökare som söker en semester i harmoni med naturen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 02:17

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors