Företag i fokus:

Ny match mot gamla gänget: ”Alltid skönt att vinna derbyn”

IMG_6419

Ludvig Hedström
Foto: Skärmdump/youtube

Idag möter SSK Djurgården i Scaniarinken. En match med flera infallsvinklar innan match, rivaliteten klubbarna och fansen emellan.

Också lagens tidigare möten under säsongen med den stökiga matchen i Scaniarinken i minnet. De båda lagen slåss också mot varandra men även med AIK om andraplatsen i den jämna tabellen.

En av SSK:s backar, Ludvig Hedström, värvades i slutet av Oktober 2023 till SSK från just Djurgården. Hedström fick inte något förtroende där och hade varit utlånad till Västervik i tre matcher innan det blev klart med en permanent övergång till Södertälje.

-Jag trivs jättebra, det är en fantastisk grupp, bra ledare, både i laget och runt omkring, säger Ludvig om tiden hittills i SSK.

-En bra förening och jag tycker att det speglar mer och mer mitt spel, det går bättre och bättre för varje dag som går. Jag tycker det är jättekul.

Trots att Ludvig Hedström inte fick spela några matcher med Djurgården innan han bytte klubb så har han ändå en historik med flera säsonger i klubben. Ytterligare en krydda att rikta lite extra fokus mot när pucken släpps 20.30 ikväll.

Men kommer då huvudpersonen själv gå in med dubbla känslor i toppmötet?

-Man måste tänka att det är som vilken match som helst. Inför första matchen var jag väldigt nervös med tanke på att jag inte hade spelat så mycket innan. Nu är det ju en jäkla toppstrid där uppe och det är egentligen bara vinna som gäller.

-Det ska bli sjukt kul och det är väl en liten försmak på vad som komma skall i slutspelet.

Givetvis var ingen nöjd med insatsen mot Almtuna?

-Precis, Almtuna borta dock har jag respekt för, det är en jäkligt tuff bortamatch. Vi gör inte mål på våra chanser. Vi har mer att hämta och det blir revanschlust inför imorgon (läs fredag).

Det kommer ju krävas betydligt mer mot Djurgården för att vinna.

-Så är det definitivt och det är det som är så fint med att det är matcher strax inpå. Då är det bara upp på hästen igen och försöka leverera och prestera.

Mötena med Djurgården den här säsongen har varit tuffa för SSK, Hedström missade Sportklubbens första möte lagen emellan då han vid det tillfället fortfarande tillhörde Djurgården men inte var uttagen till den matchen.

Hedström har däremot fått vara med och förlora två gånger mot hans före detta lagkamrater och han har svårt att sätta fingret på varför resultaten blivit som de blivit mot dem.

-Det är en bra fråga vad det beror på. Till att börja med så är det två väldigt bra lag, vi har all respekt för dem och de har nog det för oss också.

-Jag vet inte riktigt vad det har varit men i de två matcherna som jag har varit med i så har vi inte riktigt kommit upp i det spelet vi vill ha. Lugnet med pucken, de har fått tag i den lite för enkelt och kunnat tryckt tillbaka.

Det känns som att Djurgården har lyckats betydligt bättre med sin gameplan mot er än vad ni har mot dem. Håller du med om det?

-Ja, på nåt sätt. Sedan är det så att vad jag tycker, på globen rann det iväg lite. Det har varit jämna matcher, de står ofta och väger och där har vi kanske haft nån stolpe ut istället för stolpe in.

-Det ska som sagt bli jättekul och förhoppningsvis får vi till de där små detaljerna imorgon som gör att vi kan dra det längsta strået. Det kommer vara tajt.

Och det där klassiska, att göra första målet kommer att vara viktigt i en sådan match?

-Ja, verkligen viktigt. Och vår start generellt kommer att bli viktig med tanke på att det är hemmaplan. Kanske få in några tacklingar i början, få med sig publiken från start. Komma ut flygande och verkligen visa att vi ska ta revansch sedan senaste matchen och även de två andra.

Det är dags för publikfest i Templet, fina förutsättningar för en bra inramning när Ludvig Hedström och hans SSK möter Djurgården Foto: Shamash Oyal

Vad tror du blir de viktigaste nycklarna för att få pendeln att väga över till er?

-Jag tror vårt press spel kommer bli väldigt viktigt. Att vi får upp alla i banan och kan sätta press på dem väldigt högt redan från start. Också överväga att inte gå bort oss, våra bedömningar i vår press kommer bli en avgörande faktor. Där kan vi förhoppningsvis stjäla åt oss några puckar och peta in nån.

I grundseriens sista möte med AIK i Scaniarinken fick Ludvig in en rejäl bröstvärmare på gnagets Daniel Muzito-Bagenda. Ett fysiskt spel som hemmapubliken troligen vill se mer.

-Det är inget man åker runt och jagar men får man tillfälle för det, så absolut.

Det märks att det är viktigt för dig att vinna över AIK.

-Det är alltid skönt att vinna derbyn.

Det brukar väl sitta i ryggmärgen när man har Djurgårdsanknytning?

-Absolut, det sitter väl ganska djupt rotat att man vinner gärna de matcherna lite extra.

Ludvig Hedström är bara ett exempel där man som spelare ställs mot sitt före detta lag, där det finns vänner och folk som man under en tid knutit band till. Olika spelare resonerar olika kring hur man lägger undan rivaliteten före och efter match till vänner och före detta lagkompisar.

När det är match så är det match anser Ludvig:

-Imorgon är det matchdag och då är det fullt fokus på att vinna, det är ömsesidig respekt, det är samma för dem, de vill ju också vinna.

-Men jag brukar i alla fall inte ha så mycket kontakt med motståndarna under match även om det är polare. Då handlar det om att vinna till varje pris. Innan och efter så är man väl kompisar, det är på isen det smäller.

-Det är nästan ännu roligare att spöa folk man känner. Så kan man använda det mot dem sen.

-På isen spelar det ingen roll om man är kompisar, då handlar det om att vinna, spela för sitt lag, sina lagkamrater och supportrar.

Din lagkamrat Hampus Harlestam uttalade sig om att det var fjantigt att inte fira mål när man möter sitt gamla lag. Vad har du för åsikt om det?

-Det håller jag med om, man tävlar ju om det och göra att mål. Det är kul och vad det går ut på, då måste man ju få jubla oavsett vilken historia man har. Som sagt, det går ut på att vinna och då kan du inte åka runt och tänka på att du spelat för det andra laget.

Den 22-åriga backen med Nordia HC som moderklubb kom till SSK mitt under säsongen med få spelade matcher och lite sargat självförtroende. Men till våren så ska Hedström vara med på resan från början och uppbyggnaden då avtalet med SSK även sträcker sig över nästa säsong.

-Det är en så himla bra grupp och har varit en så bra sammanhållning redan från start. Det känns som att jag har varit här mycket längre än jag varit.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2024 05:00
Senast uppdaterad: 23 februari 2024 06:17

Två personer anhållna för grovt vapenbrott i Ronna

DSC_0099

Foto: Shamash Oyal

Under fredagen avlossade polisen varningsskott i samband med att två personer greps, misstänkta för grovt vapenbrott i ett villaområde i Ronna.

Det var under fredagskvällen som en stor polisinsats inleddes i Ronna efter larm om att en person setts bära på ett vapenliknande föremål. Insatsen involverade flera patruller och resulterade i att polisen avlossade ett varningsskott, varefter två personer kunde gripas i ett närliggande villaområde.

Gripandet fångades på bild
Läsarbild

Området där gripandet ägde rum spärrades av för en teknisk undersökning, under vilken polisen gjorde viktiga fynd. En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts, och de gripna personerna anhölls under natten av åklagare.

Under lördagen kommer fördjupade förhör att äga rum med de anhållna, där offentliga försvarare kommer att vara närvarande. Åklagaren har upp till tre dagar på sig att besluta om de anhållna ska begäras häktade, ett beslut som sedan kommer att prövas i domstol.

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 17:19
Senast uppdaterad: 27 april 2024 17:19

INSÄNDARE: Ursäkta, men vad är det ni skriver Telgenytt?

Södertälje kommun

Arkivbild

Ni skriver i en artikel att Södertälje kommun uppnått rekordhögt betyg i Nöjd Kund-Index, där de har klättrat från 72 till 75. Vad är det för självbelåtna trumpeter som kommunen presenterar och som Telgenytt fångar upp? Ska vi applådera åt kommunen.

Varför framgår det inte att de trots denna lilla förbättring placerar sig bland de sämsta kommunerna i landet. Dessutom undrar jag vilken undersökning som använts för att presentera denna statistik. Vilka företag är inblandade?

Statistiken ger absolut inte en rättvis bild. SKR får gärna fråga mig om min upplevelse. Jag kan säga här och nu att denna kommun förtjänar kritik. Jag kan av egen erfarenhet intyga att denna kommun inte är företagarvänlig, särskilt inte för oss med icke-svenska förfäder.

”Jag lade ner mina planer på att starta företag i Södertälje”

Jag försökte starta en verksamhet i Södertälje som krävde dialog och vissa godkännanden från Södertälje kommun. Men det blev ett rent helvete, om jag får uttrycka mig så.
För att göra en lång historia kort; när jag var klar med dialogen med kommunen trodde jag att det minsta bekymret skulle vara att öppna ett bankkonto för mitt företag.

Men nej, inte en enda bank ville öppna ett nytt företagskonto. Jag behandlades som en kriminell och inte ens ett belastningsregister skulle rentvå mig. Så jag lade ner mina planer på att starta ett mindre företag i Södertälje.

Detta är resultatet av kommunledningens ständiga smutskastning av oss Södertäljebor som pågått i åratal. Skadan är förödande!

”Nästa steg verkar vara att sätta stopp för företagarna innan de ens hinner etablera sig”

För några år sedan fick folk sina bankkonton stängda. Jag ryckte på axlarna och tänkte att det måste vara något fel som gjorts. Varför skulle någon annars bli av med sitt bankkonto, men idag skulle det inte förvåna mig om oskyldiga Södertäljebor drabbades.

Men nästa steg verkar vara att sätta stopp för företagarna innan de ens hinner etablera sig i Södertälje. Jag är fortfarande chockad och mår dåligt över hur orättvist jag behandlades.

Framtiden ser mörk ut för företagare och unga entreprenörer i Södertälje, om du inte bär efternamnet Svensson. Så jag undrar, Södertälje kommun, vilka företag har Svenska Kommun och Regioner, SKR, baserat detta Nöjd Kund-Index på?

Vi som har behandlats illa har inte fått säga vårt.

/Trötter

(Annonslänk)

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 11:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 15:48

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors