Sport
🕝 2 minuter
Södertälje värd för Swedish Beach Tour 2024
Publicerad 7 februari 2024 09:30
Uppdaterad 7 februari 2024 01:22

Mälarbadet omvandlas till turneringsområde. Foto: Alexander Isa/Swedish Beach Tour

Efter decennier av frånvaro välkomnar Södertälje återigen toppen av svensk beachvolley genom att bli en av huvudplatserna för Swedish Beach Tour 2024. Denna återkomst till volleybollscenen markerar en milstolpe för staden och sporten.

Under två dagar tar Sveriges största volleybollturnering över Mälarbadet. Södertälje har nämligen utsetts till värdstad för Swedish Beach Tour 2024, vilket markerar stadens första deltagande som medarrangör sedan 90-talet. Turnén, som sträcker sig över åtta destinationer, inleds i Sollentuna i början av juni och avslutas med en final i Kalmar i slutet av augusti, med Södertälje som en viktig anhalt den 8-9 juni vid Mälarbadet och arrangeras av Södertelge VBK.

(Annonslänk)

– Vi är glada och stolta att kunna presentera sommarens starka Swedish Beach Tour-schema. Vi har en blandning av nya och gamla arrangörer, många tävlingar på den högsta nivån och en fullspäckad säsong att se fram emot, Jakob Birgersson, projektledare för Swedish Beach Tour.

Denna utveckling speglar den växande populariteten för beachvolley i Södertälje och Sverige, med Svenska Volleybollförbundet nyligen utsedda till Årets Idrottsförbund. Swedish Beach Tour framstår som en viktig plattform för en ny generation spelare med höga ambitioner, såväl som för den redan etablerade eliten, att konkurrera på en internationell nivå.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla arrangörer och städer som tillsammans med oss lägger grunden för Swedish Beach Tour, där våra spelare utvecklas och besökare får uppleva den härliga atmosfären och livsstilen som beachvolley står för, säger Jakob Birgersson.

TOURSCHEMA 2024

SBT Sollentuna 4 star – 1-2 juni
Spelplats: Rösjön, Sollentuna
Arrangör: Sollentuna VK

SBT Södertälje 4 star – 8-9 juni
Spelplats: Mälarbadet, Södertälje
Arrangör: Södertelge VBK

TBD – 15-16 juni
Spelplats: –
Arrangör: –

SBT Åhus 5 star – 3-4 juli
Spelplats: Åhus beach
Arrangör: Åhus Beach

SBT Tofta 5 star – 13-14 juli
Spelplats: Tofta strand, Gotland
Arrangör: Team Gotland VBK

SBT Landskrona 5 star – 20-21 juli
Spelplats: Lagunenstråket, Landskrona
Arrangör: Kronan VBK

SBT Malmö 5 star – 10-11 augusti
Spelplats: Ribbersborgsstranden, Malmö
Arrangör: Malmö BC

SBT Ljungby 4 star – 17-18 augusti
Spelplats: Ljungby Beach Arena
Arrangör: Ljungby VBK

SBT Kalmar Tourfinal – 24-25 augusti
Spelplats: Arena Långviken, Kalmar
Arrangör: Kalmar Volleybollklubb.

Dela artikeln