Företag i fokus:

SENASTE NYTT: 50-årig kvinna mördad – Maken häktad

Polis

Arkivbild

En man i 50-årsåldern har gripits och häktats, misstänkt för mord på sin fru i helgen. Paret, som tidigare bott i Södertälje, hade flyttat till Vagnhärad där händelsen inträffade.

Den tragiska händelse utspelade sig i Vagnhärad under helgen då en man i 50-årsåldern greps misstänkt för att ha mördat sin fru. Polisen larmades till parets bostad på lördagskvällen efter uppgifter om bråk. Vid ankomst kunde de konstatera att kvinnan, även hon i 50-årsåldern, hade blivit dödligt skadad med ett vasst föremål. Hennes liv gick inte att rädda.

Paret, som tidigare varit bosatta i Södertälje, hade flyttat till Vagnhärad där de bott under de senaste åren. Enligt källor till Telgenytt hade mannen ett känt problem med alkohol och hade tidigare varit involverad i flera våldshändelser mot sin fru. Vid ett tillfälle knuffade mannen henne så våldsamt att hon föll till golvet och började blöda. Vid ett annat tillfälle kallades polisen till platsen efter rapporter om dunkande ljud, gråt och skrik från parets gemensamma bostad. När polisen anlände, hade kvinnan tydliga slagmärken i ansiktet.

Mellan 2017 och 2020 dömdes han för tre fall av misshandel, varav de två senaste fallen resulterade i fängelsestraff. Så sent som i september greps han återigen och frihetsberövades, misstänkt för misshandel mot sin fru som han nu misstänkt för att ha dödat. Ett fall som inte hann leda till åtal.

I helgen greps han återigen, denna gång misstänkt för mordet på sin 50-åriga fru. Mannen har nu häktats och är misstänkt på sannolika skäl för mord. Han förnekar att han begått brott men erkänner själva händelseförloppet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 januari 2024 22:11
Senast uppdaterad: 11 januari 2024 22:46

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors