Företag i fokus:

Våldsamt på Tysslinge Sis-hem – Ivo kräver omedelbar åtgärd

IMG_4260-1024x768-1

Polis och ambulans på Tysslinge vid ett tidgare tillfälle. Foto: Shamash Oyal

Personalen på Tysslinge Sis-hem har tidigare larmat om att våld och hot eskalerar. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, delar bilden och kräver nu att SiS omedelbart vidtar åtgärder.

Ivo riktade redan under sommaren allvarlig kritik mot Tysslinge efter flera upplopp och incidenter. Efter en polisanmälan i samband med en särskilt kaotisk vecka med våldsamma upplopp gjorde Ivo en ny inspektion. Myndigheten riktar nu i ett beslut skarp kritik mot Tysslinge och menar att bristerna från tidigare i sommar till stor del kvarstår.

Tysslinge SiS skriver i ett mejl till SVT Nyheter att de analyserar kritiken. De uppger att åtgärder redan vidtagits, bland annat har antalet platser minskats. Ivo hotar med att stänga verksamheten om inte situationen förbättras.

Även fackförbundet Seko har larmat om att våldet ökar och krävt lagändringar.

Tysslinge SiS-hem har fram till 16 januari på sig att svara Ivo.

Skribent: Lucas

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 18 december 2023 22:42

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors