Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Nu hålls mässan som lockar hundratals besökare
Publicerad 30 november 2023 10:44
Uppdaterad 30 november 2023 10:44

Noor Al Jabiri och Kuba Dance Company på plats. Foto: TV4/ Lucas T

På lördag är det dags för årets upplaga av ”Starka tjejer”-mässan i Södertälje. Evenemanget, som arrangeras av Ung fritid, väntas locka flera hundra besökare. 

”Starka tjejer” är ett årligt evenemang där ett 40-tal tjejer och icke-binära från kommunens sju fritidsgårdar engagerar sig i planering och genomförande. Bland deltagarna finns stjärnan Noor Al Jabiri som hyllades i TV4s Talang, Kuba Dance Company och Frida Boisen.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

– Syftet är att få våra ungdomar att växa med denna uppgift. Genom arbetet med mässan känner de att de skapar något stort tillsammans och får känna att de lyckas med ett storslaget arbete, säger Tina Qvinnström, projektledare på Ung fritid till Södertälje kommun.

På programmet står bland annat dansuppvisningar, scenuppträdanden och en föreläsning med journalisten och författaren Frida Boisen. Det blir också utlottning av priser under dagen.  

Evenemanget är öppet för alla åldrar och inträdet är gratis. Mässan pågår mellan klockan 14 och 20 i Södertälje stadshus. Efteråt blir det ungdomsfest fram till klockan 22.

Bakgrunden till Starka tjejer-mässan är projektet med samma namn, som drivs av Ung fritid. Projektet startade 2018 och har som mål att stärka unga tjejer samt icke-binära och förbättra deras livsvillkor.

Läs även: Från Kuba till Södertälje – Mara förverkligade drömmen

Skribent: Lucas T.

Dela artikeln