🕝 1 minuter
Kvinna misstänkts för förberedelse till sprängdåd
Publicerad 28 november 2023 03:00
Uppdaterad 28 november 2023 11:59

Foto: Alexander Isa

I april gjorde polisen ett betydande beslag av vapen och narkotika i en villa i Södertälje. Två personer häktades, misstänkta för grova brott. Nytt i fallet är att en av de häktade nu också misstänks för att ha förberett ett sprängdåd på uppdrag av Rawa Majid, den så kallade Kurdiske räven.

Under en polisinsats den 25 april i år i Grusåse/Weda-området i Södertälje, upptäcktes ett omfattande lager av skjutvapen och narkotika i en villa. Beslaget, som inkluderade över 20 skjutvapen såsom automatvapen och pistoler, betraktas som det mest omfattande på flera år.

Bland de häktade i samband med tillslaget finns en 26-årig kvinna från Norrköping och en 46-årig man från Södertälje, som även är medborgare i ett annat europeiskt land. De anklagas för synnerligen grova narkotika- och vapenbrott. En tunisisk man greps också under sommaren och har varit häktad sedan dess för inblandning i fallet.

En ny vändning i utredningen rör kvinnan från Norrköping, som enligt LT, nu även misstänks för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Dessa brott ska ha utförts för Kurdiske rävens räkning, som för närvarande befinner sig utanför Sveriges gränser och är häktad i sin frånvaro.

Åklagaren har begärt kvinnans omhäktning med anledning av de nya misstankarna. Förhandlingen är planerad att äga rum imorgon vid Södertälje tingsrätt.

Dela artikeln