Företag i fokus:

Supportrarna fick en seger – hyllas av Bogren

IMG_6433

Linus Videll gjorde en bra match mot Västerås, börjar han hitta storformen? Foto: Shamash Oyal

Det var dags för SSK att skaka av sig matchen mot Djurgården. Man åkte till Västerås för att ta revansch för förlusten mot dem i Scaniarinken.

– Skön comeback efter allt som hände i fredags, är imponerad över hur vi tar oss an uppgiften ikväll. Det säger en nöjd tränare Magnus Bogren till Telgenytt.

Södertälje kom till spel med tre man på frånvarolistan, klart efter Djurgårdsmatchen var att Ludvig Hedström var avstängd. På matchdagen kom också beskedet att Julius Bergman blivit sjuk och att Jacob Dahlström drabbats av en skada.

– Inget allvarligt, lite dag för dag, säger Bogren om statusen på Dahlström.

En som dock var tillbaka i spel mot Västerås var forwarden Ludwig Blomstrand, comebacken efter fem matchers avstängning kunde inte sluta bättre. Laget gjorde en stabil insats när man betvingade hemmalaget med 6-3.

– Kändes stabilt, är ruskigt nöjd med tre poäng till Kringelstaden, säger Blomstrand till Telgenytt efter matchen.

Hur kändes det där ute på isen?

– Kändes helt okej för första matchen tillbaka. Lite off i tajming kanske.

I tredje perioden fick Ludvig en smäll när han tacklades av hemmalagets Oliver Bohm. Han tog sig lite besvärad ut i båset efter incidenten men var tillbaka i spel senare i perioden.

– Ingen fara alls, jag tappade luften och som jag sa tidigare så är det nog mest tajming. Upp med skallen, haha. 2 minuters interference var rätt beslut.

Matchen började SSK väldigt bra i första perioden, speciellt offensivt där man radade upp målchanser. Det var egentligen tack vare Västerås målvakt Nilo Halonen som hemmalaget kunde gå till paus med endast ett måls underläge.

Ludwig Blomstrand Foto: Shamash Oyal

Utdelning i powerplay

SSK:s powerplay har hackat stundtals under säsongen. I kvällens match kom dock två av målen i spelformen, det första blev ett klassiskt skitmål. Puck på mål där Emil Alba grötade in returen.

Det är ofta det som behövs för att det ska lossna i spelet med en man mer. Mål nummer två i ett annat av SSK:s powerplay är något som vi har sett prov på förut. Ett typiskt Linus Videll mål, där han avancerade in mot tekningscirkeln och snärtade in pucken i bortre krysset.

En Videll som för kvällen var riktigt bra. Så där avig och svår att ta pucken av som bara han kan vara, bra fart på skridskorna. Målskytt för fjärde gången och börjar få till siktet mer och mer. Även om det kan tyckas att Linus hittills inte har kommit upp till den högsta nivå han har kapacitet för, så snittar han faktiskt en poäng per match ändå. Det säger en del om vad mer det finns att få ut av den här gruppen.

– Linus var riktigt bra idag, instämmer Bogren i. Som såklart var väldigt tillfreds med matchen i övrigt:

– Stabil insats likt Brynäs. Vi skapar bra med chanser och spelar stabilt bakåt, kul med två mål i powerplay. Härligt stöd från läktarna också.

En gedigen insats av hela laget där SSK vann helt välförtjänt. Sex olika målskyttar visar på bredden som finns i laget och nu börjar också Sportklubbens representationslag visa att de är det topplag som de utåt sagt att de ska vara. Man studsar tillbaka på ett oerhört starkt sätt efter det som näst intill lamslog alla oss som följer SSK på något sätt.

Mer vill jag inte nämna om det tragiska och sorliga som skedde i Scaniarinken i fredags. Vill koncentrera mig på sporten fortsättningsvis. Har sagt vad jag ville säga om det här.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 november 2023 20:51
Senast uppdaterad: 28 november 2023 18:31

SBBK tackar Bernat Canut efter en framgångsrik säsong

tack_bernat_hemsida

Guldcoachen från Spanien, Bernat Canut.
Pressbild

Efter att ha lett SBBKs damlag till dubbla guld i Svenska Cupen och SM lämnar Coach Bernat Canut klubben med ett hjärtligt farväl och starka minnen.

Bernat Canut, tränaren som förde SBBKs damlag till oöverträffade framgångar denna säsong, har meddelat att han kommer att lämna klubben. Under hans ledning säkrade laget inte bara SM-guld, utan även vann Svenska Cupen, vilket cementerade deras dominans i svensk dambasket.

Ludde Degernäs, sportchef för SBBK, uttrycker sin tacksamhet till guldcoach från Spanien i ett pressutskick.

(Annonslänk)

– Tack för en magisk säsong och för de otroliga framgångarna. Ditt ledarskap, kunskap och engagemang har inte bara lyft vårt damlag, utan också haft en stor påverkan på våra unga spelare genom din involvering i utbildningsprogram på Rosenborgskolan och NIU. Du har varit en förebild för alla oss, säger Degernäs.

Bernat Canut signare för SBBKs damlag sommaren 2023 önskar klubben lycka till och uttrycker sin kärlek till SBBK.

– Det har varit en fantastisk säsong som uppfyllt både mina sportsliga och personliga förväntningar. Jag är tacksam för möjligheten att både lära av och bidra till spelarnas utveckling, vilket är det bästa en tränare kan uppnå. Jag är stolt över att ha varit en del av denna fantastiska klubb och dess historia. Ett stort tack till alla, från styrelsen till personal och supportrar, som gjort min tid här så minnesvärd. SBBK kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Vi är mästarna, säger han.

Med dessa ord tar SBBK farväl av tränaren, och både klubben och dess fans blickar framåt och ser med spänning fram emot nästa kapitel i dess anrika historia.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 16:43
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 16:57

Skolan får toppbetyg av Skolinspektionen

IMG_1467

Bild: Kartor

Efter en grundlig granskning av Skolinspektionen under våren har Lillhagaskolan i Nykvarn fått höga betyg för sin utbildningskvalitet.

Lillhagaskolan har under våren genomgått en omfattande granskning av Skolinspektionen, som nyligen resulterade i toppbetyg för skolans verksamhet. Granskningen syftade till att säkerställa att skolan lever upp till de krav och standarder som stipuleras i skollagen, med fokus på att eleverna ska få den utbildning de förtjänar.

– Lärare och alla medarbetare har, under ledning av rektorn, gjort betydande förändringar. Skolan har gjort en utvecklingsresa där rutiner, undervisning, uppföljning, analysarbete och samverkan mellan skolans alla yrkesgrupper har utvecklats och förbättrats vilket gett resultat, säger Marika Makrigianni, tf utbildningschef i Nykvarns kommun, i ett pressmeddelande.

(Annonslänk)

Under inspektionen genomfördes intervjuer med ett brett spektrum av deltagare på skolan, inklusive elever, lärare, elevhälsopersonal och rektorer. Inspektörerna deltog även i flera lektioner för att få en direkt inblick i hur undervisningen genomförs. Resultatet av Skolinspektionens arbete visar att Lillhagaskolan upprätthåller en hög standard i sin pedagogiska verksamhet och skapar en lärandemiljö där eleverna kan trivas och utvecklas.

– Jag är oerhört stolt över arbetet och vill tacka alla medarbetare som på ett modigt och professionellt sätt har medverkat till utvecklingen, det hade inte gått utan deras engagemang. Tack! Det här visar att skolorna i Nykvarns kommun är på god väg att uppnå målet att bli Sveriges bästa skola år 2035.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 11:55

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors