Företag i fokus:

Annons

Brand i villaområde – Misstänkt försök till mordbrand

Polis

Foto: Shamash Oyal

Flera räddningsenheter har ryckt ut till Mariekäll efter ett larm om en brand. Enligt initiala uppgifter från SOS Alarm rörde det sig om en villabrand.

– Vi har rubricerat händelsen som mordbrand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Larmet inkom till ledningscentralen efter midnatt, klockan 02:36, natten mot tisdag. Både polis och räddningstjänst ryckte snabbt ut till platsen där det visade sig ha uppstått en mindre brand utomhus.

– Det ska ha brunnit utomhus och var släckt innan vi hann komma fram, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Enligt uppgifter är det samma adress som polis och räddningstjänst ryckte ut till bara en dag tidigare. Den gången hade en okänd person, enligt LT, kastat in en Molotovcocktail på en villatomt.

Enligt polisen är branden i Södertälje en av flera anlagda bränder i Stockholmsregionen. Vad som startade branden i villaområdet i Mariekäll natten mot tisdag kan polisen för närvarande inte bekräfta. Det är osäkert om huset har skadats, men det har varit bränder på flera områden på villatomten, dock med begränsade skador.

– Det ska vara någon slags brännbar vätska som ska ha använts vid branden. Branden ska ha släckts relativt snabbt och ingen person ska ha kommit till skada. Vi har rubricerat händelsen som mordbrand, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt polisen befinner man sig fortfarande i villaområdet för att undersöka platsen och knacka på dörrar för att samla information.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 oktober 2023 01:13
Senast uppdaterad: 10 oktober 2023 02:45

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.