Företag i fokus:

Annons

Varför är det ingen som fördömer dödandet i Armenien

flag-of-armenia-themes-design-idea-1587105619zZg

Bild: Pexels

Det är med en känsla av frustration och oro jag vänder mig till er idag. Jag följer Telgenytt dagligen, liksom många andra, men det är väldigt tyst om kriget Azerbajdzjan för mot Armenien. Varför? 

Kriget har krävt oskyldiga liv och skapat flyktingar, precis som många andra internationella konflikter. Ändå verkar den vara nästintill osynlig i svenska medier. Varför får den ingen uppmärksamhet? Är situationen inte lika allvarlig som kriget i Ukraina? Är ukrainska liv mer värda att värna om? 

Djupt besviken över tystnaden från vår regering och media.

Som medborgare i Sverige och som en människa som värdesätter fred och mänskliga rättigheter känner jag mig djupt besviken över tystnaden från vår regering och media. Varför vänder ni bort blicken? Varför saknas rapportering om en konflikt som påverkar så många människors liv? Varför är det ingen som fördömer dödandet i Armenien?

Jag hoppas att ni, som mediekanal, och andra medier kan kasta ljus över att oskyldiga människor just nu mördas i Armenien. Alla människors liv förtjänar att värnas om, oavsett var de befinner sig i världen. 

Kristen Södertäljebo

Replik på insändare:
– Tack för att du tog dig tiden att skicka in en insändare till oss. Det är väldigt tragiskt och sorgligt det som pågår i Armenien och Artsakh. Jag, precis som du, värdesätter fred och mänskliga rättigheter. Tyvärr fokuserar Telgenytt främst på lokala nyheter och har inte resurser att bevaka internationella händelser.
Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga som påverkas av det som händer i Armenien. / Alexander Isa, ansvarig utgivare Telgenytt.

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 september 2023 18:51
Senast uppdaterad: 29 september 2023 18:51

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors