Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Slussbron stänger i tre år

Sluss bro, foto: Trafikverket

Foto: Trafikverket

Över 2000 fordon passerar Slussbron varje dag. Men snart kommer den viktiga passagen att vara avstängd för biltrafik i flera år.

Över 2000 fordon korsar Slussbron dagligen, men inom kort kommer biltrafiken att vara stoppad tills Trafikverket har avslutat den pågående verksamheten på båda sidor om vägen vid Slussbron.

Blåljus, bussar och oskyddade trafikanter kan passera.
Beslutet att stänga av biltrafiken har fattats med avsikt att skydda både Trafikverkets och Peabs medarbetare. Denna åtgärd påverkar dock inte polis, ambulans, räddningstjänst, kollektivtrafik, gångtrafikanter, cyklister samt för transporter till och från fastigheterna på Slussholmen.

– Vi ber alla trafikanter att följa orange vägvisning för att komma rätt, skriver Trafiverket på sin hemsida.

Samtidigt kommer andra byggprojekt att vara igång, inklusive konstruktionen av ett nytt hotell vid Maren samt ombyggnaden av Marenplan. Inom några år beräknas även ombyggnationen av Slussholmen att påbörjas. Detta öppnar upp möjligheten att förlänga avstängningen av biltrafik i takt med de kommande byggnationerna.

Bron kommer att vara stängd i tre år.
Avstängningen kommer att träda i kraft den 4 september och förväntas att öppna återigen under 2026.

Läs: – Så kommer nya området vid Maren och slussen se ut

Bild/Illustration: Sweco

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 augusti 2023 03:00
Senast uppdaterad: 28 augusti 2023 15:19

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors