Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Slussbron stänger i tre år

Sluss bro, foto: Trafikverket

Foto: Trafikverket

Över 2000 fordon passerar Slussbron varje dag. Men snart kommer den viktiga passagen att vara avstängd för biltrafik i flera år.

Över 2000 fordon korsar Slussbron dagligen, men inom kort kommer biltrafiken att vara stoppad tills Trafikverket har avslutat den pågående verksamheten på båda sidor om vägen vid Slussbron.

Blåljus, bussar och oskyddade trafikanter kan passera.
Beslutet att stänga av biltrafiken har fattats med avsikt att skydda både Trafikverkets och Peabs medarbetare. Denna åtgärd påverkar dock inte polis, ambulans, räddningstjänst, kollektivtrafik, gångtrafikanter, cyklister samt för transporter till och från fastigheterna på Slussholmen.

– Vi ber alla trafikanter att följa orange vägvisning för att komma rätt, skriver Trafiverket på sin hemsida.

Samtidigt kommer andra byggprojekt att vara igång, inklusive konstruktionen av ett nytt hotell vid Maren samt ombyggnaden av Marenplan. Inom några år beräknas även ombyggnationen av Slussholmen att påbörjas. Detta öppnar upp möjligheten att förlänga avstängningen av biltrafik i takt med de kommande byggnationerna.

Bron kommer att vara stängd i tre år.
Avstängningen kommer att träda i kraft den 4 september och förväntas att öppna återigen under 2026.

Läs: – Så kommer nya området vid Maren och slussen se ut

Bild/Illustration: Sweco

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 augusti 2023 03:00
Senast uppdaterad: 28 augusti 2023 15:19

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors