Företag i fokus:

Annons

Så inleds Södertäljefestivalen – ”Ett gemensamt budskap”

Festival

Foto: Shamsh Oyal

Nu är dagen äntligen kommen för den efterlängtade Södertäljefestivalen. Invigningen sker med en gemensam musikparad genom staden, ledd av indiska trumgruppen Swarajya.

Södertäljefestivalen 2023 inleds med en gemensam musikparad genom staden, ledd av bland annat indiska trumgruppen Swarajya. Invigningen startar från Saltsjötorget klockan 18:30 och fortsätter genom gågatan till huvudscenen Stora Torget, med tal från både Aljosa Lagumdzija, Södertälje Citys VD, och Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S)

Invigningen på Stora Scenen inkluderar Södertälje-dansgruppen Kuba Dance Company, kända från Talang 2023 där de hedrade staden och fördömde våldet genom sin känsloladdade dans.

Kuba Dance Company. Foto: AlexanderI Isa

– Vi blev både stolta och berörda av Kuba Dance Company under Talang 2023 och kände att det vore perfekt om dessa tjejer även kan inviga Södertäljefestivalen tillsammans med oss. ”Vi har ett gemensamt budskap om att stå upp för det fina i Södertälje, ta hand om varandra och ha roligt tillsammans”, säger Malin Eriksson, Event- och kundansvarig, Södertälje City.

Även Talang-finalisten Noor Al Jabiri intar scenen med sin sång som tilldelades en ”golden buzzer”. Före detta framträder Täljerevyn, nykronade svenska mästare i ”sång och musik” från Revy-SM, med numret ”Älskar Min EPA” på Stora Scenen klockan 20:25.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 augusti 2023 10:47
Senast uppdaterad: 25 augusti 2023 10:47

Ungas framtid i fokus vid konferens i Södertälje

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Frågan om ungas välbefinnande och framtidstro står i centrum för Södertälje kommuns och Samordningsförbundets kommande konferens tillsammans med nationella samordnaren för Agenda 2030.

Sedan 2022 har Samordningsförbundet i Södertälje finansierat pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen, ett projekt om framtidstro!”, för att kartlägga ungas behov och önskemål. I samband med projektet sker en konferens i Södertälje stadshus i december som syftar till att sprida kunskap och inspiration kring hur samhällets olika aktörer gemensamt kan bidra till att unga mår bra och ser ljust på framtiden.

Under konferensen kommer projektledare som arbetat med pilotprojektet att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Bland annat kommer man att diskutera skillnaden mellan främjande och förebyggande insatser för ungas välmående.

Målet är att hitta sätt för samhällets alla sektorer – offentlig, privat och ideell – att gemensamt bidra till att skapa goda förutsättningar för alla barn och unga att må bra och se ljust på livet.

Konferensen äger rum klockan 08:30-10:30, imorgon, den 11 december, i stadshuset.

Skribent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 18:14
Senast uppdaterad: 10 december 2023 18:14

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.