Företag i fokus:

Annons

Förlust för Nykvarn mot seriekonkurrenten

369463182_2583504691809040_4671193179647024122_n

Bild: RG Foto-Media

Innebandyn var återigen tillbaka i Nykvarn, som efter att ha besegrat Warberg i SSL-kvalet föregående säsong, tog klivit in i finrummet. Efter den bedriften har laget haft en tuff träningsperiod och förstärkt truppen med flera högkvalitativa nyförvärv.

Under föregående helg hoppade Nykvarn ombord på spelarbussen för att ställas mot två andra serierivaler, nämligen Kalmarsund och Linköping. Resultaten slutade i förlust mot Kalmarsund och oavgjort mot Linköping, vilket gav Nykvarn en försmak av det höga matchtempot.

Lördagens träningsmatch drog till sig 344 åskådare när Nykvarn tog emot serierivalen AIK, som tidigare spelat oavgjort mot Visby IBK (allsvenskan) på ön.

Det dröjde ända till den 13:e minuten innan det första målet föll. Efter att AIK lyckats ta sig ur Nykvarns höga press, kunde de ställa om 3 mot 1. Trots att Orrmo räddade Rosens skott, var Guilotte snabb på returen och petade in bollen i det öppna målet. Nykvarn, som låg tätt på AIK-spelarna, återtog bollen vid flera tillfällen. Tyvärr resulterade dessa försök antingen i skotttäck eller en tät Hjelm i AIK-målet. Firma Åström – Hernegran – Madani skapade flera möjligheter att öka på ledningen, men Nykvarns nyförvärv, Orrmo, i målet gjorde imponerande räddningar. Nykvarn pressade hårt mot slutet av den första perioden, men fortsatt mållöst för hemmalaget.

Bild: RG Foto-Media

Den andra perioden började på bästa sätt för Nykvarn. Efter ett längre anfall lyckades Valdemar Ahlroth placera bollen ovanför Hjelms vänstra axel, med assistans från nyförvärvet Daniel Johansson. Någon minut senare fick Nykvarns Kevin Rigogiannis chans att avsluta på mål men hakades upp och hölls fast av AIKs Helmer Hernegran som fick syna utvisningsbänken.

Hemmalaget inleder sitt powerplay med ett högt bolltempo mot ett lågt och tätt försvarsspel. AIK bjöds på chanser och var nära att ta ledningen på nytt genom Daniel Ring men skottet avvärjdes av Orrmo i Nykvarnsmålet.

Efter att AIK blivit fulltaliga tog de åter ledningen när Liam Åström vänt fram och tillbaka bakom Nykvarns mål innan han serverade Sam Madani som sätter 1-2 för sitt AIK.

Glädjen för bortalaget blir dock kortvarig när hemmalaget kvitter till 2-2 minuten senare när Kevin Mattsson kunde sno åt sig bollen och hittade Valdemar Ahlroth som återigen fann nätet bakom Hjelm.

Bild: RG Foto-Media

Det var ett ställningskrig efter reduceringen där det bjöds på fint kombinationsspel och läckra dragningar. Nykvarns man-man spel öppnade upp för AIKs backar att bli mer offensiva och som flertal gånger lyckades komma på avslut men närmare än stolpen blev det inte. Simon Westgärds i Nykvarn imponerade i försvaret.

I slutminuten av den andra perioden fick Daniel Ring skjuta in sig i matchprotokollet efter att skottet retfullt tagit sig förbi en skymd Orrmo. Återigen ledning med 2-3 för solnalaget. Benjamin Lindskog i Nykvarn började den tredje perioden på utvisningsbänken efter att ha hindrat spelet med hjälp av sin hand.

Det dröjde inte länge i AIK:s powerplay innan Liam Åström ”flippade” in bollen till en fri Guilotte i slottet, som ökade AIK:s ledning till 2-4. Strax därefter hade bortalaget en kontring där Sam Madani missade målet, och Nykvarns Oscar Janthe hittade en lång passning till Kevin Rigogiannis på vänsterkanten. Rigogiannis skott träffade Hjelms mask och sedan in i mål, vilket innebär att ställning var 3-4.

Med ett mål upp tog Nykvarn timeout och justerade sina femmor. Valdemar Ahlroth, som återvände efter en lång skada, visade prov på sin hunger genom att bjuda hemmapubliken på flera tekniska finesser och imponerande skott. AIK pressades djupare i sitt försvarsspel när Nykvarn sökte en kvittering, och AIK:s Hjelm hade en hel del att göra.

Trots Nykvarns forcering lyckades AIK hålla undan och säkrade segern i dagens träningsmatch med 3-4.

Nästa match för Nykvarn kommer att vara mot vinnaren av matchen mellan Rasbo och Värmdö i Svenska cupen den 9 september.

Text: Henrik Ojeda

Bild: RG Foto-Media

Bild: RG Foto-Media

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 augusti 2023 14:11
Senast uppdaterad: 20 augusti 2023 14:11

Godner: – ”Har alltid pratat om vårt stora kristna folk som något fantastiskt”

Boel

Foto: Alexander Isa

Den senaste tiden har det av någon anledning dykt upp artiklar om att jag skulle svartmåla Södertälje och peka ut den assyriska/syrianska folkgruppen i samband med kriminalitet. Det är inte sant. Det är en obegriplig anklagelse.

Nästan varje dag får jag däremot frågor från andra som verkligen vill utmåla vår folkgrupp på de mest förfärliga sätt och i alla dessa samtal säger jag emot och berättar om vårt fina Södertälje. Jag har alltid pratat om vårt stora kristna folk som något fantastiskt och unikt och om Södertälje som dess huvudstad. Vad det gäller ”svartmålning” så är det den organiserade brottsligheten som står för den.

”Jag skulle aldrig drömma om att ens antyda att brottsligheten är knuten till en grupp.”

Senast i lördags var det skjutningar i Hovsjö. De förfärliga brotten som begås ger rubriker som varken jag eller någon annan i vår politiska ledning styr över. Det vi i politiska ledningen pratar och skriver om är hur kommunen försöker mota bort brottsligheten från våra verksamheter och om lagar som behöver ändras för att det arbetet ska bli lättare. Jag skulle aldrig drömma om att ens antyda att brottsligheten är knuten till en grupp.

Det är en liten klick med personer som förstör för alla oss andra i vår stad. Alla vi andra borde därmed tillsammans ta oss an den viktiga uppgiften att få bort den organiserade brottsligheten från vårt Södertälje. 

När jag pratade om ”läkare och advokater” vid ett SNS-seminarium så var det för att det stod så i den forskningsrapport som tagits fram av andra men som jag var där för att kommentera. Den rapporten finns att läsa på nätet och beskriver hur organiserad brottslighet arbetar. 

Boel Godner
Kommunstyrelsens ordförande

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 december 2023 04:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 22:29

Ahrén stekhet när NIF vann efter förlängning

Lucas

#23 Hampus Ahrén klev fram och gjorde 3 mål mot Mullsjö. Foto: Roland Osbeck

Nykvarn tog sin första seger på bortaplan i SSL och klättrar därmed återigen upp på säker mark i tabellen.

Det blev tuff tillställning mot tabellfemman Mullsjö som inför matchen kom med en bra känsla efter att ha besegrat Pixbo i Nyhemshallen. Samma hall som är känt för att ha en aktiv publik och gör det mentalt svårt för alla lag som gästar Mullsjö.

Hemmapubliken fick däremot vänta med att klappa i gång sitt lag efter att Hampus Ahrén som på eget bevåg såg till att ge Nykvarn ledningen efter knappa två minuter spel. Ett läge som såg ut att inte bli någonting av men Ahrén lyckades snurra bort sin försvarar och sätta bollen högt upp i nättaket bakom en chanslös Jonathan Larrson. 

Ahrén ser möjligheter som ingen annan gör och visar match efter match varför han ska spela i det svenska landslaget. Foto: RG Foto-Media

Mullsjö som inför matchen hade ett par spelare borta pga. skador och bara timmen innan match så fick även backen Simon Möller kasta in handduken. Det skulle däremot inte visa sig påverka hemmalaget som hade en tydlig gameplan – att låta Nykvarn ta första steget. Nykvarns man-man försvar var absolut något som Mullsjö hade problem med att hantera i uppställt spel. Därmed så fick hemmalaget kliva ner djupare på egen planhalva och låta Nykvarn sätta press för att försöka spela sig loss pressen och skapa lägen. Hemmapubliken fick vid ett par tillfällen nästan jubla för en kvittering men där Lucas Orrmo stod i vägen. Det farligaste läget i den första perioden hade Anton Hedin som träffade målramen. 

Gästerna Nykvarn såg inte ut att påverkas av atmosfären eller den långa bussresan som efter ledningsmålet hade kontroll på den större delen av perioden. Det fanns även chans till fler mål men där Mullsjöförsvaret kunde rädda upp ett par situationer. 

I början av den andra perioden var det Nykvarn som satt i förarsätet och var spelade smart för att inte bjuda Mullsjö på några chanser. Det skulle dock kosta ledningen när Mullsjö kvitterar matchen efter att Nykvarn tappat boll på mittplan och där Hampus Morelius kunde sätta 1–1. Inte nog med att Mullsjö kvitterade så fastnar Niklas Ohlströms klubba på en Mullsjöspelare som faller ner och handen från domaren åker högt upp som signalerar för utvisning. Något som får hela bänken från gästerna att ställa sig upp och protestera. 

Mullsjö utnyttjar läget och kaptenen Sebastian Palmqvist kunde ge sitt Mullsjö ledningen för första gången i matchen. 

Lucas Orrmo målvaktsspel skapar en trygghet i truppen. Foto: RG Foto-Media

Med ett par minuter kvar av den andra perioden såg Nykvarn till att kvittera efter en omställning där Daniel Johansson hittar en fri Hampus Ahrén som trycker dit kvitteringen. 

Den tredje perioden skulle bli en nagelbitare.
Mullsjö återtog ledningen efter att Joel Ingesson väljer att gå på avslut som letar sig förbi bakom en skymd Orrmo i målet. Hemmalaget såg starkare ut ju längre matchen gick samtidigt som Nykvarn såg ut att återigen ha det svårt att få in bollen. Mullsjö såg ut att komma till ett farligt läge när Joel Ingesson tar sig förbi Daniel Johansson men hålls fast i samma läge vilket resulterar i ett powerplay för hemmalaget.  Återigen utnyttjar man sitt power play och efter en tilltrasslad situationen framför mål så trillar bollen ner framför Pelle Terenius som utökar ledningen till 4–2. 

Återigen får NIF jaga och denna gång såg det svårare ut med två mål upp. Något som Nykvarn har saknat lite av under säsongen är lite tur vilket behövdes i ett läge där målchanserna inte ville ge resultat. Kaptenen Karljohan Ahlroth testar skott som verkar ta på en försvarare i Mullsjö som ställer Jonathan Larsson i målet. Mullsjö kommer till ett par avslut till men Lucas Orrmo ser till att hålla Nykvarn kvar i matchen. Efter en timeout och spel med en man mer så trycker Nykvarn dit kvitteringen och det är ingen mindre än Hampus Ahrén som gör sitt tredje mål i matchen. 
Matchen slutade lika efter fulltid och förlängning väntade.

Lucas Rigogiannis med avgörandet i förlängningen vilket skickar Nykvarn upp 2 placeringar i tabellen. Foto: Roland Osbeck

Det hann knappt gå en minut innan Markus Jonsson hittar Lucas Rigogiannis som siktar in sig och sätter den bakom Larssons första kryss. Vilt jubel utbrast i Nyhemshallen och Nykvarn kunde därmed ta sin andra raka seger. 

Såhär summerar tränaren Nicklas Hedstål matchen:

”Taktiskt mycket väl genomförd match där vi får deras 1:a femma som varit seriens bästa att spela 1-1 i spel 5-5 vilket är mycket bra gjort. Helt jämn match där vi investerar mycket hårt jobb och till slut kan ta hem 2 fina poäng. 2 raka segern i SSL och Nykvarns första seger på bortaplan i SSL ger oss råg i ryggen inför söndagens viktiga match mot Hagunda hemma. ”

Nykvarns andra raka seger innebär att man klättrar 2 placeringar i tabellen och är därmed uppe på säker mark igen.

Nästa match för Nykvarn är mot Hagunda som befinner sig sist i tabellen. Matchen spelas den 17 december, 17:00 i Furuborghallen. 

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen


Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 22:02
Senast uppdaterad: 10 december 2023 22:02

Annons

Wallesvitvaror

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.