Företag i fokus:

Annons

13 år efter dubbelmordet i Ronna – Stämmer tre domare

357D1A07-B097-4070-82B0-0B224526C6B0

Bernard Khouri / Misstänkta flyktmopeden som brändes upp. Foto: Polisen

En 29-årig man, som tidigare dömdes för medhjälp till bröderna Moussas mord år 2010, stämmer tre hovrättsråd i en ansökan till Högsta domstolen, vilket Lt var först med att berätta. Stämningen presenterades med stöd av Bernard Khouri, ledaren för Södertäljenätverket som avtjänar livstidsstraff.

Strax efter midnatt klockan 02:22 den 1 juli 2010 gick två maskerade gärningspersoner in i illegala spelklubben Oasen i Ronna. Flera skott avlossas mot bröderna Eddie och Jakob Moussa som avled på plats. Gärningen beskrevs som en ren avrättning.

En omfattande utredning inleddes, vilken resulterade i en stor rättegång mot 17 män. Bland de dömda fanns Södertäljenätverkets ledare, Bernard Khouri, som dömdes till livstids fängelse. Samtidigt dömdes en 16-åring för medhjälp till mord på grund av hans inblandning.

Enligt domstolen hade han medverkat i stölden av flyktmopederna som mördarna använde sig av efter morden. En dag innan dubbelmordet misstänktes han ha fått instruktioner att flytta mopeder till ett källarförråd på Hövdingevägen i Ronna. Därifrån antas mördarna ha startat sin resa till spelklubben Oasen, där morden sedan begicks.

Mobil hittades på platsen där flyktmopeden brändes upp. Foto: POLISEN

Stämmer tre domare som medverkade i hovrätten.
Den nu 29-årige mannen väcker stämning mot tre hovrättsråd enligt en ansökan till Högsta domstolen. Bernard Khouri, som avtjänar ett livstidsstraff och har utvecklat sina juridiska kunskaper under sin tid i fängelse, agerar som hans juridiska ombud. I stämningsansökan påstås att de tre hovrättsråden felaktigt beskyllde 29-åringen för att ha pekat ut Abraham Aho som den som beordrade flyttningen av mopederna. Denna påstådda anklagelse anses vara felaktig och haft allvarliga konsekvenser för mannen. Han argumenterar att detta inte stämmer och hänvisar till utredningsmaterial.

I stämningsansökan skriver Khouri att 29-åringen aldrig har pekat ut Abraham Aho som den person som beställde stölderna av mopederna, varken under förundersökningen eller vid huvudförhandlingen.

”Konstaterandet är osant och uppenbart felaktigt, och konsekvenserna för ”29-åringen” har varit synnerligen allvarliga.”, skriver Khouri, som juridiskt ombud, från Fenixavdelningen i Kumla den 14 augusti.

Det är ännu oklart om fallet kommer att tas upp. Vanligtvis tar Högsta domstolen beslut inom några månader efter att överklagandet har inkommit till domstolen.

Foto: POLISEN

Foto: POLISEN

Läs även: – Livstidsdömde Bernard Khouri får rätt i hovrätten

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 augusti 2023 17:55
Senast uppdaterad: 19 augusti 2023 17:55

BILDEXTRA: Skjutningen i Hovsjö

DSC_0029

Foto: Telgenytt

Foto: Telgenytt

Läs även – Skjutning i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 21:47
Senast uppdaterad: 9 december 2023 21:47

SENASTE NYTT: Maskerade sågs fly efter skjutningen – 16 åring bland de skjutna

DE11EEFF-BCB0-438B-AE4F-F03123BF09A8

Foto: Shamash Oyal

Tre personen har skjutits efter en skottlossning i Hovsjö, den yngsta 16 år enligt uppgifter. Enligt expressens uppgifter uppmärksammades tre maskerade personer fly från platsen.

Polisen larmades vid 18.45 efter rapporter om smällar, som visade sig vara skottlossning mitt i ett bostadsområde.

Polisens presstalesperson bekräftade för Telgenytt först att minst en person var skjuten, men senare uppdaterades informationen till fyra skjutna. Detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Skadeläget är ännu okänt, men minst en skottskadad har förts till sjukhus.

Ett ögonvittne rapporterade att tre personer i svarta kläder, varav en med luva, uppmärksammades fly från platsen. Två av dem sprang åt samma håll, medan den tredje tog en annan riktning skriver tidningen

– Det var tre stycken. De hade svarta kläder på sig och en hade luvan uppe. De sprang så fort de kunde, innan polisen kom, säger ett ögonvittne till Expressen.

Bland de skjutna ska en vara i 16-års åldern enligt uppgifter.

Polisen har ännu inte gripit någon i samband med händelsen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2023 20:28
Senast uppdaterad: 9 december 2023 21:43

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.