Företag i fokus:

Annons

Kraftig explosion i Ronna – En person förd till sjukhus

IMG_3079

Foto: Shamash Oyal

Strax efter midnatt detonerade en kraftig explosion i Ronna Centrum och enligt uppgifter ska den ha inträffat innomhus. En person har enligt uppgifter till Telgenytt förts till sjukhus för vård, och flera maskerade personer har observerats på platsen.

Vid 01:45 natten till tisdag inkom ett larmsamtal till SOS Alarm om en explosion som skedde innomhus i ett bostadsområde på Robert Anbergsväg i Ronna. Omedelbart efter larmet ryckte polis, räddningstjänst och ambulans ut till platsen för att hantera situationen.

Vid ankomst till adressen spärrades ett stort område av för att möjliggöra en grundlig utredning av händelsen. Än så länge är det oklart vad som exploderat, men

En man i 25-årsåldern har förts till sjukhus för vård, men det är ännu oklart hur allvarliga skador personen har ådragit sig. Samtidigt har flera maskerade personer iakttagits i samband med explosionen, enligt uppgifter till Telgenytt.

Polisen arbetar intensivt med utredningen och söker aktivt efter eventuella misstänkta gärningspersoner. Under natten har polisen genomfört dörrknackningar för att samla vittnesuppgifter och inlett en förundersökning rubricerad allmänfarlig ödeläggelse.

Uppdatering 03:00:

– Dörren till en lägenhet har exploderat, en person har skadats. Den personen är förd med ambulans till sjukhus med icke livshotande skador. Polisen knackar dörr i huset för att se vad grannar och närboende har observerat i samband med detonationen. Nationella bombskyddet är beordrade till brottsplatsen och tekniker ska genomföra teknisk undersökning, skriver polisen på sin hemsida.

BILDEXTRA / TV: Lägenhetsdörr sprängd i Ronna Centrum

Foto: Shamas Oyal

Foto: Shamas Oyal

Foto: Shamas Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 augusti 2023 00:22
Senast uppdaterad: 1 augusti 2023 09:46

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.