Företag i fokus:

Ny öl- och whiskymässa sätter Södertälje på kartan

Foto: Alexander Isa

I augusti tar Södertälje emot den första upplagan av Telge Öl & Whisky Festival på Scaniarinken. Arrangerad av Södertäljebon Abud Elia från 137:ans bar och Brygghus, kommer festivalen att bjuda på två dagar av smaker och upplevelser från några av landets främsta leverantörer och producenter.

Under helgen den 25-26 augusti kommer Scaniarinken i Södertälje att förvandlas till en plats där öl- och whiskyentusiaster kan samlas för att njuta av det bästa som dryckesvärlden har att erbjuda. Telge Öl & Whisky Festival, som arrangeras av Abud Elia tillsammans med eventbolaget Expo Stories, är ett välkommet tillskott till den lokala evenemangsscenen.

Besökarna kommer att få chansen att träffa och interagera med några av landets mest framstående leverantörer och producenter. Festivalen kommer att erbjuda ett brett urval av spännande nyheter och intressanta delar från deras sortiment. Med doftande och smakrika erbjudanden kommer besökarna att kunna utforska olika öl- och whiskytyper och upptäcka nya favoriter.

Arrangörerna förväntar sig flera tusen besökare under festivalens gång, och det förväntas att uppemot fyrtio utställare kommer att delta. För att säkerställa en trivsam atmosfär och enbart tillåta vuxna besökare, kommer åldersgränsen att vara 20 år. Inträdesavgiften för festivalen kommer att variera mellan 100 och 300 kronor, vilket ger besökarna tillgång till en värld av smakupplevelser och kunskap inom öl och whisky.

Med Telge Öl & Whisky Festival tar Södertälje ännu ett steg framåt som en destination för dryckesentusiaster.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juli 2023 08:00
Senast uppdaterad: 13 juli 2023 23:01

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors