Företag i fokus:

DEBATT: Ni hänvisar till är föregående års siffror

Skärmavbild 2023-05-27 kl. 20.16.35

Foto: Södertälje kommun

Svar på insändare om företagsranking – Stor skandal att kommunen återigen tappar i företagsranking

Företagsbesök är viktiga för oss. De ger möjlighet till dialog och feedback från företagarna. Vi fångar upp krav, behov och förväntningar. Den feedback vi fått de senaste åren handlar främst om att: förbättra dialogen mellan kommun och företag, öka förståelsen för företagens vardag, öka effektiviteten och korta handläggningen samt förbättra kommunens upphandlingar.   

Det finns goda förutsättningar och bra underlag för ett metodiskt förbättringsarbete, bland annat de löpande NKI-rapporterna (Nöjd Kund Index) och fördjupande NKI-analyser (2022). För att få till förbättringar krävs konkreta insatser.

”Målet är bättre service till Södertäljes företagare”

Under våren har vi bland annat genomfört omfattande utbildningsinsatser med målet att förbättra företagsklimatet och dialogen med företag i Södertälje. Exempel på andra insatser är att näringslivsavdelningen tagit fram en intern utbildning i näringslivskunskap som sprids internt, och samhällsbyggnadskontoret har startat upp ett projekt som syftar till förbättrad service, tillgänglighet och återkoppling till näringslivet/medborgare.   

Vi kommer fortsatt göra företagsbesök och ordna mötesplatser, samtidigt utvecklas näringslivsavdelningens verksamhet och finner nya former. Målet är bättre service till Södertäljes företagare, lyckas vi med det får det utslag i rankingar. Vi ser ljust på framtiden. Är ni intresserade av att höra mer om pågående förbättringsarbete får ni gärna höra av er.  

P.S. Rankingen ni hänvisar till är föregående års siffror. Nya rankingsiffror släpps i september 2023.   

Jonas Karlsson, Näringslivschef i Södertälje kommun 

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 maj 2023 18:22
Senast uppdaterad: 23 augusti 2023 19:06

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors