Företag i fokus:

Annons

BILDEXTRA: Victoriahems områdesdag lockade många besökare

Victoriahem

Foto: Alexander Isa

Fastighetsbolaget Victoriahem i Södertälje, som bland annat samarbetar med mödrar i Ronna och Fornhöjden, har hyllats för sina insatser. Nu har de även börjat med så kallade områdesdagar för att skapa bättre relationer med sina hyresgäster.

– Syftet med detta är att skapa bättre relation med våra hyresgäster, träffa dem, informera dem om pågående och kommande projekt, säger områdeschefen Imran Raza till Telgenytt.

Bland aktiviteterna som erbjuds under dessa dagar finns hoppborg, 5-kamp, bollkastning, korvgrillning, musik med popcorn samt drycker och snacks.

Det övergripande målet med områdesdagarna är att etablera en starkare koppling mellan bolaget och deras hyresgäster genom att möta dem personligen. På detta sätt strävar de efter att förbättra sina tjänster och bli ännu mer effektiva i sitt arbete.

– Det är också en möjlighet för oss att ta emot förbättringsförslag och åsikter från våra hyresgäster. På detta sätt kan vi bli ännu bättre på vad vi gör, säger Imran Raza.

En annan viktig aspekt är att främja gemenskapen bland hyresgästerna. Victoriahem har hyresgäster från olika delar av världen, och genom att erbjuda möjligheter till ömsesidig interaktion och vänskap bidrar bolaget till trivsel, gemenskap, trygghet och glädje. På längre sikt hoppas man kunna bidra till social hållbarhet för hela Södertälje.

Victoriahems områdesdagar, som hölls i Ronna under fredagen, är ett positivt initiativ och kommer även att hållas i Fornhöjden.

Läs även:

Anja Nordenfelt, verksamhetschef för Mamma United och Imran Raza, områdeschef Victoriahem. Foto: Alexander Isa

Gabriella Katto, Chamiram George och Romario Zaki, Ledare från Lebi Skol IF . Foto: Alexander Isa.

Foton: Alexander Isa

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 maj 2023 12:02
Senast uppdaterad: 20 maj 2023 12:45

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors