Företag i fokus:

Annons

Nytt kontor invigt i Ronna – ”Vill bidra positivt”

339638388_132055123038418_802109848262702437_n

Victoriahem under invigningen av nya lokalerna i Ronna.

Sveriges största privata hyresvärd, Victoriahem, har invigt sitt nya lokala kontor i Södertälje. Ett kontor som placerats i Ronna för att vara så nära sina hyresgäster som möjligt.

– Det känns jättebra att vi nu öppnat kontoret i Ronna. Vi både äger och förvaltar många lägenheter i Ronna och flyttar kontoret hit för att vara nära våra hyresgäster, samtidigt som det skapa fler arbetstillfällen, säger Imran Raza, områdeschef på Victoriahem, till Telgenytt.

Bolaget, som förvaltar över 39.000 lägenheter i 31 kommuner, vill med flytten bland annat bidra för en ökad trygghet i området. Områdeschefen betonar vikten av att närheten till hyresgästerna även innebär en naturlig rörelse i området – som på så vis ökar tryggheten. Flytten uppskattats av boende och anses vara ett ansvarsfullt drag från Victoriahem som nu också uppmanar andra stora fastighetsbolag att göra likadant.

– Det är viktigt att Victoriahem och andra stora fastighetsbolag tar ansvar, speciellt i områden som klassas som utsatta. Det är få individer som förstör för många andra och så ska det inte få vara, säger Imran Raza.

Verginia Kando uthyrare, Imran Raza områdeschef, Benny Hesselgren förvaltare och Irhad Tubic förvaltare.

– Boende i området tycker att det är bra att vi nu är lättillgänglig där de ges möjligheten att framföra åsikter, eller klagomål, på ett mer effektivt sätt och det var ett av målen med flytten till Ronna. Responsen har varit väldigt positiv och det känns bra, vi vill vara ett hjälpsamt bolag, säger områdeschefen Imran Raza.

Raza anser även att bostadsområdet inte förtjänar den stämpeln som samhället talar om – att Ronna är ett ”utsatt område”.

– De som inte bor i Ronna tror att det är ett stökigt område, men det är inte den riktiga bilden. Här bor hårt arbetande människor som sköter sig, det är några som förstör för många. Med flytten hoppas vi kunna bidra positivt, men också skapa fler arbetstillfällen, säger Raza.

I dag arbetar 23 personer på kontoret i Ronna. Tre förvaltare, tre uthyrare, två koordinatorer, 10 tekniker, områdeschefen Imran Raza, samt fyra miljövärdar som dagligen ser till att områden ser bra ut.

– Tidigare hade vi ett annat kontor i Ronna och ett i centrala Södertälje, så det känns otroligt roligt att nu kunna sitta tillsammans med sina närmaste kollegor på en och samma plats. Vi vill vara centrerade i vårt område som förvaltare i Södertälje, säger Victoriahems förvaltare Benny Hesselgren.

Loai Jomma fastighetstekniker och uthyraren Verginia Kando. Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 april 2023 17:33
Senast uppdaterad: 20 maj 2023 12:11

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors