Företag i fokus:

Annons

Liten flicka lämnades ensam – Anställd på förskola varnas

CA508EC3-E305-417B-AE79-BCEE8E1345B9

Foto: Alexander Isa.

En anställd på Oxelgrenshagens förskola i Brunnsäng har fått en varning från kommunen efter att ha misskött sitt arbete. Detta efter en händelse då en 3-årig flicka glömdes kvar i en nedsläckt övervåning på förskolan.

Det var den 3 februari tidigare i år som en mamma skulle hämta sin dotter på förskolan efter arbetsdagens slut, men när hon anlände hörde hon sitt barn skrika efter hjälp från en nedsläckt övervåning. Efter att ha rusat upp hittade hon sin dotter gråtandes och övergiven i en mörk toalett. Flickan var helt svimfärdig efter att ha skrikit efter hjälp i minst 30 minuter enligt mammans uppgifter.

Det har nu visat sig att en kommunanställd på förskolan har fått en varning för sin bristande arbetsinsats. Beslut har fattats efter en granskning som genomfördes av händelsen som inträffade den 3 februari.

Flickans mamma, Tibel Chammas, uppgav att hennes dotter hade blivit övergiven i toaletten och kritiserade bristen på tillsyn. Kommunen anser nu att den anställde brustit i sin arbetsinsats och ger denne en skriftlig varning för misskötsel.

Detta medförde att när du, kollegan och barngruppen lämnade det övre planet och gick ner till det nedre planet blev barnet ensam kvar. Barnet upptäcktes senare rädd och ledsen. Det har också inneburit en säkerhetsrisk för barnet. Arbetsgivaren vill göra dig uppmärksam på att upprepning av ovanstående kan leda till uppsägning av din anställning.”, skriver Södertälje kommun i beslutet.

Tibel Chammas och hennes 3-åriga dotter. Foto: Privat.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 april 2023 16:00
Senast uppdaterad: 25 april 2023 14:09

SENASTE NYTT: Flera anhållna efter skjutningen i Hovsjö

DSC_0048

Foto: Shamash Oyal

Tre personer sköts mitt i ett bostadsområde. Sent på kvällen kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän som nu har anhållits av åklagare

Polislarmet om skottlossningen i bostadsområdet kom in klockan 18.45 på lördagskvällen. Enligt polisens talesperson meddelades först till Telgenytt att en person hade blivit skjuten, men enligt nya rapporter hade antalet skjutna personer ökat till tre.

Polisen på plats i samband med skjutningen i Hovsjö. Läsarbild

Flera personer gripna.
Enligt ett vittne, som Expressen har talat med, observerades tre personer i svarta kläder, varav en med luvan uppe, som flydde från platsen. De ska, efter skjutningen, ha sprungit i olika riktningar, enligt tidningens uppgifter.

Under kvällen kunde polisen rapportera att man lyckats gripa tre unga män inom ramen för förundersökningen. Samtliga har anhållits av åklagare under natten. 

De skjutna uppges vara i 18-årsåldern samt en ung pojke i 16-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus för vård. Under natten kunde en av de skjutna lämna sjukhuset efter att ha fått vård.

De andra två vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador, rapporterar polisen.

Läs mer: – Skjutningen i Hovsjö

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 10:24
Senast uppdaterad: 10 december 2023 10:24

DEBATT: Varför ger kyrkans ledning denna specialbehandling?

Tommy

Foto: Tommy Hanna

Det var en otroligt fin ceremoni när den nya biskopen invigdes idag(lördag 9/12), och hela kyrkan lyste av Guds närvaro. Det var en vacker inramning. Men jag måste rikta viss kritik mot ledningen för S:t Jacobs.

Guds hus är öppet för alla, men varför verkar det som om ledningen ger andra specialbehandling?

”De satt oförtjänt på första parkett. De borde sitta längre bak.”

Vi har kommunstyrelsens ordförande, som gång på gång svartmålar alla assyrier/syrianer som kriminella, samt ledarskribenten i LT, som flera gånger har visat sitt rätta ansikte och sin negativa inställning mot kyrkan och dess medlemmar. De satt oförtjänt på första parkett.

Min farfar har varit en trogen besökare av kyrkan sedan han kom till Sverige för nästan 50 år sedan. Idag satt han nästan längst bak, och han förtjänade verkligen en plats längre fram. Inte de andra två, de borde sitta längre bak. Som jag nämnde tidigare, Guds hus är öppet för alla, och alla är välkomna.
Men i folkmun idag sas det: Varför placerar ledningen dessa två personer på första raden som om de vore själva kungen?

Vi som medlemmar kräver ett uppriktigt svar från ledningen.

Medlem K

BILDEXTRA: Här invigs den nya biskopen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 10 december 2023 05:08

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Julkassen

I samarbete med St: Afrems ortodoxa kyrka
Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på
Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Swisha till 123 314 57 03
eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.

Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Sista inbetalningsdag är den 15 december.
Är du i behov av Julkassen? Anmäl dig här redan idag.