Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Domstol har fattat beslut i mutåtalet

2022_06_kommun

Arkivbild.

Nu har dom meddelats i den uppmärksammade rättegången mot fyra personer som stod misstänka för mutbrott. En tjänsteman och en företagare döms i Södertälje tingsrätt.

En högt uppsatt tjänsteman inom kommunen har dömts för tagande av muta. Han greps i juni förra året efter misstankar om att ha tagit emot muta från en av ägarna till en padelhall i form att speltider och sponsorpengar till sonens klubblag samt ett padelrack av en annan företagare.

Tjänstemannen döms för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men frias i punkten gällande padelracket. Två av de tre företagarna frias i tingsrätten varav en som tidigare figurerat i media. Han stod åtalad för ha gett ett padelrack till sonen, men frias efter att domstol inte anser att racket betraktas som en muta. Han friades även för mutbrott i ett tidigare mål som meddelades i mars.

(annonslänk)

Även en tidigare mäklare frias för givande av muta, men en tidigare delägaren på Länsförsäkringar döms för givande av muta för sponsorpengarna till sonens klubblag.

Det står också klart i målet att tjänstemannen inte har haft befogenhet att fatta viktiga beslut i Södertälje kommun, men tingsrätten menar att det fanns ett tjänstesamband mellan de dömda männen – som givare och mottagare. Tjänstemannen dömds till villkorlig dom och 70 dagsböter för tagande av muta. Ett totalbelopp på 17.500 kronor.

”Tingsrätten har funnit att förmånerna visserligen är otillbörliga, men inte funnit att de varit kopplade till någon specifik motprestation. Tingsrätten anser därför att påföljden kan stanna vid ett kännbart bötesstraff.”, skriver domstolen i beslutet gällande domen mot tjänstemannen.

Den tidigare delägaren döms till 50 dagsböter på 150 kronro för givande av muta och motsvarar en totalbelopp på 7 500 kronor i böter.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2023 11:34
Senast uppdaterad: 18 april 2023 14:27

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors