Företag i fokus:

DEBATT: I en demokrati kan du bli ifrågasatt

Södertälje kommun

Arkivbild.

En levande demokrati kräver en öppen debatt, där åsikter och uttalanden tillåts att tolkas, brytas och diskuteras. De senaste två veckorna har varit helt absurda i Södertäljes politiska debattklimat.

Bakgrunden är ett sammanträde med kultur- och fritidsnämnden, där det råder delade meningar om vad som sades och framför allt hur det som sades kan tolkas.Låt mig vara tydlig från början; jag var inte med på det aktuella mötet och vet därför inte exakt vad som sades. Däremot är jag beredd att gå långt för mina medlemmars rätt att tolka och diskutera det som företrädare för andra partier säger, även att diskutera det öppet i media.

Nu visar det sig att det lokala partiet Realistpartiets företrädare väljer att polisanmäla att våra företrädare talar om för allmänheten vad deras politik kan få för konsekvenser. Det är ett mycket obehagligt inslag och ett direkt hot mot demokratin. Skälet är att de anser att det är förtal.

Var går gränsen för Realistpartiet i den demokratiska debatten? Håller du inte med oss så ska vi se till att du bli tyst? Om du ifrågasätter vår politik så ljuger du? Det sista blir ju extra intressant med tanke på hur Realistpartiets ledare själv har beskrivit verkligheten under de senaste åren.

Det är sällan jag delar Realistpartiets beskrivning av verkligheten, men jag är beredd att slåss för deras rätt att ha den. Den rätten måste alla ha. Det innebär också att du kan bli ifrågasatt för dina uttalanden. Då är det bara att gilla läget. Försöker du tysta dina motståndare med en polisanmälan har du ingen plats i det demokratiska spelet.

Leif Åhlin, ordförande Centerpartiet Södertälje

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2023 16:08
Senast uppdaterad: 28 mars 2023 16:09

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors