Företag i fokus:

Annons

Finalsten Noor Al Jabiri – Här hennes hälsning till Södertälje

4F079778-D18C-4020-BB53-531C3480075F

Foto: TV4.

För en vecka sedan föll Kuba dance company i mållinjen när semifinalen i Talang avgjordes. Men idag är det återigen fokus på Södertälje när talangen Noor Al Jabiri tävlar i kvällens final.

Under semifinalen av Talang kämpade 18 flickor från Kuba Dance Company från Södertälje, men de nådde inte hela vägen till finalen. Däremot imponerade 18-åriga Noor Al Jabiri från Södertälje med sin fantastiska röst och skickades raka vägen till finalen den 27 januari.

Jabiri delade även med sig av sin kamp mot psykisk ohälsa och sina erfarenheter av depressioner och bulimi. Med sin sång och framträdande önskar hon att allt fler söker den hjälp som finns att få.

En som rördes till tårarna av hennes framförande av Katy Perrys ”The one that got away” var jurymedlemmen Helena Bergström som beslutade att trycka hårt på Golden buzzer-knappen och skickade Noor raka vägen till finalen.

Ikväll klockan 20:00 inleds finalen i Talang, och inför tävlingen passar Noor Al Jabiri att skicka en hälsning till Södertäljeborna.

– Jag skulle bli superglad om ni skulle vilja stötta mig ikväll, säger Noor Al Jabiri, i en videohälsning via Telgenytt.

Se hela klippet i länken nedan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 mars 2023 17:09
Senast uppdaterad: 17 mars 2023 17:12

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors