Företag i fokus:

Guldgänget från Södertälje föll på mållinjen i Talang

IMG_9504 2

Skrämdump: Tv4

18 elever från Kuba Dance Company från Södertälje föll på mållinjen när semifinalen i Talang avgjordes under fredagskvällen.

Den tredje februari fick de stående ovationer och fyra solklara ”Ja” från Talang-juryn. Ikväll var det dags för semifinal som gjordes upp av fem aktörer. Kuba dance company tog sig vidare till topp tre under kvällens tävling, men till finalplatsen fanns det endast två platser att dela ut.

Ena platsen kneps av matematikgeniet Samet som briljerade och fick svenska folkets röster. Kvar stod Guldgänget, Kuba dance company från Södertälje, mot sjuåriga Helena och hennes mamma Madelene som rest hela vägen från Spanien för att medverka i Talang.

När den den sista finalplatsen slutligen skulle delas ut gjordes det av juryn som röstade på sin favorit.

– Jag vill se mer av Kuba dance company, sade jurymedlemmen, Viktor Norén, och lade sin röst på guldgänget från Södertälje.

Dock gick det inte hela vägen. Resterande jurymedlemmar lade sina röst på andra aktören, Helena och mamma Madelene, och därmed tog resan slut för dansläraren Mara Izgin och eleverna på Kuba Dance Company.

– När ni gjorde er audition så sa jag att ni är en dansgrupp som är verkligen behövs i Sverige och det står jag fortfarande fast vid, sade Johanna Nordström.

Men för Södertälje lever hoppet vidare. När finalen i Talang går av stapeln den 17 mars intas scenen av Södertäljebon, 18-åringen Nour Al Jabiri, som fick en golden buzzer den 27 januari och därmed en direktplats till finalen i Talang.

Noor Al Jabiri från Södertälje. Pressbild: Talang / TV4.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 mars 2023 21:51
Senast uppdaterad: 10 mars 2023 21:51

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors