Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

DEBATT: En ursäkt från Centerpartiet vore på sin plats

2022_01_Granberg

Joakim Granberg. Gruppledare Realistpartiet.

Svar från Realistpartiet på Debattinlägget – Realistpartiets inställning var en helt annan

Det är pinsamt att se hur Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare, och hans parti nu försöker slingra sig ur denna lögn med att skicka in ytterligare en insändare och nu plötslig så har dem inte påstått att Simon vill kasta ut föreningarna ur Södertälje fotbollsarena.

Centerpartisterna skriver: – ”Vi välkomnar så klart att Realistpartiet har samma ståndpunkt som oss vad gäller tillgången till Södertälje fotbollsarena, och vi tackar Joakim Granberg för klargörandet. Hur man uttrycker sig har betydelse för hur ens budskap uppfattas, eller missuppfattas.” – Slut citat. 

Med andra ord så erkänner man att man missuppfattat budskapet – Med andra ord så erkänner man att man ljugit i den första insändaren! Simon Isso har med andra ord INTE sagt att han vill kasta ut några lag ur Södertälje fotbollsarena! Det erkänner nu C! – BRA!

Nu är C glad över att vi tycker lika här. Och det är inte oss (Simon och Joakim) dem vänder sig emot, det är vår politik säger dem. Vilken politik då? Och vad har det med arenan att göra?
Klart är ju att vi båda Centerpartiet och Realistparitet nu är överens om att varken jag eller Simon velat kasta ut några lag ur arenan. Skönt att det är klargjort i alla fall.

Men vi tycker att en ursäkt ifrån C vore på sin plats istället för att försöka fortsätta försvara lögnen genom att linda in den i ett”missförstånd” och så vidare. Det är inte okej att ljuga så bara lägg ned!

Joakim Granberg & Simon Isso. Realistpartiet – Hemmalaget i stadshuset

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 mars 2023 19:59
Senast uppdaterad: 13 mars 2023 20:29

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors