Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

DEBATT: En ursäkt från Centerpartiet vore på sin plats

2022_01_Granberg

Joakim Granberg. Gruppledare Realistpartiet.

Svar från Realistpartiet på Debattinlägget – Realistpartiets inställning var en helt annan

Det är pinsamt att se hur Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare, och hans parti nu försöker slingra sig ur denna lögn med att skicka in ytterligare en insändare och nu plötslig så har dem inte påstått att Simon vill kasta ut föreningarna ur Södertälje fotbollsarena.

Centerpartisterna skriver: – ”Vi välkomnar så klart att Realistpartiet har samma ståndpunkt som oss vad gäller tillgången till Södertälje fotbollsarena, och vi tackar Joakim Granberg för klargörandet. Hur man uttrycker sig har betydelse för hur ens budskap uppfattas, eller missuppfattas.” – Slut citat. 

Med andra ord så erkänner man att man missuppfattat budskapet – Med andra ord så erkänner man att man ljugit i den första insändaren! Simon Isso har med andra ord INTE sagt att han vill kasta ut några lag ur Södertälje fotbollsarena! Det erkänner nu C! – BRA!

Nu är C glad över att vi tycker lika här. Och det är inte oss (Simon och Joakim) dem vänder sig emot, det är vår politik säger dem. Vilken politik då? Och vad har det med arenan att göra?
Klart är ju att vi båda Centerpartiet och Realistparitet nu är överens om att varken jag eller Simon velat kasta ut några lag ur arenan. Skönt att det är klargjort i alla fall.

Men vi tycker att en ursäkt ifrån C vore på sin plats istället för att försöka fortsätta försvara lögnen genom att linda in den i ett”missförstånd” och så vidare. Det är inte okej att ljuga så bara lägg ned!

Joakim Granberg & Simon Isso. Realistpartiet – Hemmalaget i stadshuset

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 mars 2023 19:59
Senast uppdaterad: 13 mars 2023 20:29

Ni lärare bör tänka på hur ni kommunicerar med oss

skola-elever-larare

Foto: Pxhere.

Varje dag, bokstavligen varje dag, åker jag på hemringning av lärarna. Det kan vara allt från tuggummi i munnen till mobilen i fickan. Det är så onödiga hemringningar som läraren väljer att utföra. Är det verkligen nödvändigt och varför är vår relation så dålig?

Jag får hemringning varje dag, men känner själv att det inte är nödvändiga samtal. Hemringningar inte är lösningen på problemen utan det är relationen mellan eleven och läraren som brister. Det är relationen som avgör om man som elev vill lära sig av sina misstag.

Väljer läraren att ständigt ringa hem till mina föräldrar istället för att diskutera situationen med mig och förklara konsekvenserna, samt motivera mig till att vilja förstå mina misstag så kommer jag som elev inte vilja lyssna och göra bättre ifrån mig.

Väljer du som lärare att istället kommunicera med mig och förklara mina misstag på ett lugnt och sansat sätt, så garanterar jag att att vår relation kommer bli bättre. Jag som elev vill förbättras.

Du som lärare kanske anser att det är något som ska diskuteras hemma, samt att föräldrarna ska ta ansvar och se till att barnen gör rätt för sig i skolan. Men ni glömmer att en större del av våra dagar spenderas i skolan. Ert sätt att kommunicera med oss elever kan ibland ske aggressivt och högljutt, som leder till att eleven distansera sig. Det blir otryggt för oss elever som tappar fortroendet och leder till att vi inte alls kommer lyssna på er. Vi elever hör högljudda och frustrerade lärare dagligen, så högljudda att hela skolan skakar.

Vill ni nå oss elever är det hög tid att tänka till. Svaret på vår vårt beteende ligger i hur ni kommunicerar med oss. Inte alltid, men oftast. Ni ska vara våra förebilder och föregå med gott exempel, inte vara våra mardrömmar. 

En som är trött lärarnas beteende

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 05:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 20:45

Efter drunkningsolyckan i Nykvarn – En person dömd

Ambulans

Foto: Shamash Oyal

En treåring pojke var nära att drunkna vid Hökmossbadet förra sommaren. Nu döms pojkens familjemedlem för vållande till kroppsskada, för att han lämnat barnet utan uppsikt och tillsyn.

Det var den 20 juli 2022 som räddningstjänsten tillkallades till Hökmossbadet i Nykvarn efter att en liten pojke var nära att drunkna vid badplatsen. Enligt åtalet lämnades treåringen ”utan uppsikt och tillsyn” när drunkningsolyckan var framme.

Allmänheten hjälpte snabbt till med hjärt- och lungräddning tills sjukvårdpersonal anlände och förde pojken med ilfart till sjukhus med ambulanshelikopter.

Ambulanshelikopter på plats efter drunkningsolyckan i Nykvarn. Arkivbild /Läsarbild.

Den lilla pojken drabbades för hjärtstopp, kramp och syrebrist till hjärnan samt lunginflammation och befann sig i ett ”livshotande tillstånd”, men överlevde mirakulöst.

I slutet på december beslutade Åklagarmyndigheten att åtala en av pojkens familjemedlem för händelsen i Nykvarn för vållande till kroppskada, grovt brott, och gärningen ansågs ha begått av oaktsamhet.

”Brottet bör bedömas som grovt då det innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag eller försummelse av allvarligt slag när särskild uppmärksamhet var påkallad.”, skrev Åklagarmyndigheten i stämningsansökan.

Nu meddelar tingsrätten domen mot familjemedlemmen som döms för vållande till kroppsskada, samt 50 dagsböter på 50 kronor och betala 5 000 kronor i skadestånd.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2023 16:03
Senast uppdaterad: 30 mars 2023 16:03

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors