Företag i fokus:

Petra Jacob nominerad när ”Årets ledare” ska koras

Petra

Foto: Alexander Isa

Eldsjälen Petra Jacob från Södertälje har hyllats för sina insatser för barn och unga i utsatta områden. Nu hyllas hon på nytt och nomineras till en av finalisterna när Årets ledare ska koras av organisationen Folkspel.

Den ideella organisationen Folkspel, som ger organisationer möjligheter att växa genom Bingolotto och Sverigelotten, ger bidrar till flertalet föreningar, klubbar och organisationer runt om i landet. Men varje år hyllar Folkspel även ledare och olika idrottsföreningar för sina fantastiska insatser.

En person som uppmärksammats av Folkspel är eldsjälen Petra Jacob från Södertälje.

”Det pratas om vikten att fånga upp främst unga pojkar redan i tio- elvaårsåldern. Allt i syfte att få dem att välja väg, att inte ledas in på fel spår, att förhindra rekrytering till gängmiljöer redan innan tonåren. Petra Jacob, till vardags projektledare på Saab Scania och tidigare elitspelare i basket med Norrköpings Dolphins, vill gå längre än så.”, skriver Folkspel.

Men att fånga upp unga pojkar, bör ske tidigare enligt Petra Jacob.

– Jag skulle snarare påstå att vi måste starta med förstaklassare, att i tidig ålder ge dem en idrottsvana som följer med hela vägen. Ju tidigare vi kan börja med förebyggande insatser, desto bättre, säger hon till Folkspel.

Till vardags jobbar hon heltid på Scania, men på fritiden lägger hon hjärta och själ för barnen i de socialt utsatta områdena – genom den ideella verksamheten Lebi Skol IF.

Nu utses hon som en av tre finalisterna när ”Årets ledare” koras och vinnaren presenteras på Årets Eldsjäls Galakväll den 15 maj i Cirkus Stockholm.

Vinnaren utses genom en omröstning på Folkspels egna hemsida som är öppen fram till den 30 april klockan 15.00.

Rösta på Petra Jacob här

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 mars 2023 08:30
Senast uppdaterad: 28 februari 2023 23:01

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors