🕝 1 minuter
Petra Jacob nominerad när "Årets ledare" ska koras
Publicerad 1 mars 2023 09:30
Uppdaterad 1 mars 2023 00:01

Foto: Alexander Isa

Eldsjälen Petra Jacob från Södertälje har hyllats för sina insatser för barn och unga i utsatta områden. Nu hyllas hon på nytt och nomineras till en av finalisterna när Årets ledare ska koras av organisationen Folkspel.

Den ideella organisationen Folkspel, som ger organisationer möjligheter att växa genom Bingolotto och Sverigelotten, ger bidrar till flertalet föreningar, klubbar och organisationer runt om i landet. Men varje år hyllar Folkspel även ledare och olika idrottsföreningar för sina fantastiska insatser.

En person som uppmärksammats av Folkspel är eldsjälen Petra Jacob från Södertälje.

”Det pratas om vikten att fånga upp främst unga pojkar redan i tio- elvaårsåldern. Allt i syfte att få dem att välja väg, att inte ledas in på fel spår, att förhindra rekrytering till gängmiljöer redan innan tonåren. Petra Jacob, till vardags projektledare på Saab Scania och tidigare elitspelare i basket med Norrköpings Dolphins, vill gå längre än så.”, skriver Folkspel.

Men att fånga upp unga pojkar, bör ske tidigare enligt Petra Jacob.

– Jag skulle snarare påstå att vi måste starta med förstaklassare, att i tidig ålder ge dem en idrottsvana som följer med hela vägen. Ju tidigare vi kan börja med förebyggande insatser, desto bättre, säger hon till Folkspel.

Till vardags jobbar hon heltid på Scania, men på fritiden lägger hon hjärta och själ för barnen i de socialt utsatta områdena – genom den ideella verksamheten Lebi Skol IF.

Nu utses hon som en av tre finalisterna när ”Årets ledare” koras och vinnaren presenteras på Årets Eldsjäls Galakväll den 15 maj i Cirkus Stockholm.

Vinnaren utses genom en omröstning på Folkspels egna hemsida som är öppen fram till den 30 april klockan 15.00.

Rösta på Petra Jacob här

Läs även:

Dela artikeln