Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljeprofilen blir ny programledare i Örebro

Albera

Pressbild: Caroline Byrmo/Aftonbladet

Hon utsågas till Årets ungdomshjälte 2020 och var en av de nominerade när Sveriges konung skulle dela ut stipendiet Kompassrosen till ung driven ledare. Nu presenteras Södertäljeprofilen, Albera Jene, som ny programledare för Syrianskas syskonklubb i Örebro.

Albera Jene, 21, var en av ambassadörerna när Assyriska FF startade damlag och lockade in flera unga tjejer in i fotbollen. Som utbildad fotbollstränare arbetar hon med Svenska fotbollsförbundet för att utbilda tränare för C-diplom, men är även ambassadör för Futebal de Forca samt representant för Nike FC.

Efter flytt från Södertälje till Örebro kom hon i kontakt med Örebro Syrianska som öppnade dörren för den drivna Södertäljeprofilen.

– Min största drivkraft kommer från förändringar i samhället men också för fotboll. Jag står starkt för allas lika värde och rättigheter och det är något jag arbetat med aktivt sedan 13-års åldern. Jag har varit aktiv inom Futebol Da Forca som utbildar kvinnliga fotbollstränare och ledare. Jag brinner för att skapa förebilder och bra ledare både på och utanför plan men också för samhället.

Nu tar Jene på sig programledarrollen för Studio ÖSIF för att uppnå förändring samt skapa nya möjligheter.

– Jag tror på förändringar och på att skapa nya möjligheter. Jag har alltid jobbat med föreningar, organisation och utbildar samt fotbollen till största del. Jag ser detta som en möjlighet att utveckla både mig som person men även föreningen. Jag ser fram emot vad jag tillsammans med Örebro syrianska kommer att åstadkomma, säger hon på klubben egna hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2023 16:54
Senast uppdaterad: 21 februari 2023 16:56

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors