Företag i fokus:

Södertäljeprofilen blir ny programledare i Örebro

Albera

Pressbild: Caroline Byrmo/Aftonbladet

Hon utsågas till Årets ungdomshjälte 2020 och var en av de nominerade när Sveriges konung skulle dela ut stipendiet Kompassrosen till ung driven ledare. Nu presenteras Södertäljeprofilen, Albera Jene, som ny programledare för Syrianskas syskonklubb i Örebro.

Albera Jene, 21, var en av ambassadörerna när Assyriska FF startade damlag och lockade in flera unga tjejer in i fotbollen. Som utbildad fotbollstränare arbetar hon med Svenska fotbollsförbundet för att utbilda tränare för C-diplom, men är även ambassadör för Futebal de Forca samt representant för Nike FC.

Efter flytt från Södertälje till Örebro kom hon i kontakt med Örebro Syrianska som öppnade dörren för den drivna Södertäljeprofilen.

– Min största drivkraft kommer från förändringar i samhället men också för fotboll. Jag står starkt för allas lika värde och rättigheter och det är något jag arbetat med aktivt sedan 13-års åldern. Jag har varit aktiv inom Futebol Da Forca som utbildar kvinnliga fotbollstränare och ledare. Jag brinner för att skapa förebilder och bra ledare både på och utanför plan men också för samhället.

Nu tar Jene på sig programledarrollen för Studio ÖSIF för att uppnå förändring samt skapa nya möjligheter.

– Jag tror på förändringar och på att skapa nya möjligheter. Jag har alltid jobbat med föreningar, organisation och utbildar samt fotbollen till största del. Jag ser detta som en möjlighet att utveckla både mig som person men även föreningen. Jag ser fram emot vad jag tillsammans med Örebro syrianska kommer att åstadkomma, säger hon på klubben egna hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2023 16:54
Senast uppdaterad: 21 februari 2023 16:56

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors