Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Södertäljeprofilen blir ny programledare i Örebro
Publicerad 21 februari 2023 17:54
Uppdaterad 21 februari 2023 17:56

Pressbild: Caroline Byrmo/Aftonbladet

Hon utsågas till Årets ungdomshjälte 2020 och var en av de nominerade när Sveriges konung skulle dela ut stipendiet Kompassrosen till ung driven ledare. Nu presenteras Södertäljeprofilen, Albera Jene, som ny programledare för Syrianskas syskonklubb i Örebro.

Albera Jene, 21, var en av ambassadörerna när Assyriska FF startade damlag och lockade in flera unga tjejer in i fotbollen. Som utbildad fotbollstränare arbetar hon med Svenska fotbollsförbundet för att utbilda tränare för C-diplom, men är även ambassadör för Futebal de Forca samt representant för Nike FC.

Efter flytt från Södertälje till Örebro kom hon i kontakt med Örebro Syrianska som öppnade dörren för den drivna Södertäljeprofilen.

– Min största drivkraft kommer från förändringar i samhället men också för fotboll. Jag står starkt för allas lika värde och rättigheter och det är något jag arbetat med aktivt sedan 13-års åldern. Jag har varit aktiv inom Futebol Da Forca som utbildar kvinnliga fotbollstränare och ledare. Jag brinner för att skapa förebilder och bra ledare både på och utanför plan men också för samhället.

Nu tar Jene på sig programledarrollen för Studio ÖSIF för att uppnå förändring samt skapa nya möjligheter.

– Jag tror på förändringar och på att skapa nya möjligheter. Jag har alltid jobbat med föreningar, organisation och utbildar samt fotbollen till största del. Jag ser detta som en möjlighet att utveckla både mig som person men även föreningen. Jag ser fram emot vad jag tillsammans med Örebro syrianska kommer att åstadkomma, säger hon på klubben egna hemsida.

Dela artikeln