Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Mordet på 41-åringen – Ytterligare två personer gripna

Mord

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen den 1 oktober 2022. Foto: Polisen.

Flera personer är sedan tidigare gripna misstänkta för delaktighet i mordet på en 41-åring man i Ronna. Nu har polisen gripit ytterligare en person för inblandning i mordet den 1 oktober 2022.

Lördagskvällen den 1 oktober 2022 sköts en 41-åring av en maskerad person på elcykel på Enhörnaleden vid Ronnaskolan. Mannen sköts med flera skott, men trots livräddande insatser gick inte hans liv att rädda.

Den 5 oktober greps polisen en 17-årig pojke, skriven i Hägersten i södra Stockholm, och misstänks för ha att skjutit 41-åringen med flera skott. Torsdagen den 12 januari kom nästa gripande. En 25-åring man greps och häktades misstänkt för medhjälp till mord och i andra hand grovt skyddande av brottsling. Drygt två veckor efter, den 30 januari, greps en tredje person – även han misstänkts för grovt skyddande av brottsling.

Nu framkommer det nya uppgifter om att en fjärde person gripits och begärs häktad och misstänkts för delaktighet i mordet på 41-åringen. Enligt en häktningsframställan, som inkom till Södertälje tingsrätt under torsdagen, greps han tidigt på tisdagsmorgonen 14e februari klockan 09:00.

Den gripne är en 27-årig man, medborgare i Irak, skriven i Södertälje och ska sedan tidigare vara känd av polisen. Den andra en 25- åring skriven i Linköping. Enligt häktningsframställan är båda gripen på sannolika skäl misstänkta för underlåtenhet att avslöja mord.

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 februari 2023 16:52
Senast uppdaterad: 17 februari 2023 17:10

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors