Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SENASTE NYTT: Mordet på 41-åringen – Ytterligare två personer gripna

Mord

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen den 1 oktober 2022. Foto: Polisen.

Flera personer är sedan tidigare gripna misstänkta för delaktighet i mordet på en 41-åring man i Ronna. Nu har polisen gripit ytterligare en person för inblandning i mordet den 1 oktober 2022.

Lördagskvällen den 1 oktober 2022 sköts en 41-åring av en maskerad person på elcykel på Enhörnaleden vid Ronnaskolan. Mannen sköts med flera skott, men trots livräddande insatser gick inte hans liv att rädda.

Den 5 oktober greps polisen en 17-årig pojke, skriven i Hägersten i södra Stockholm, och misstänks för ha att skjutit 41-åringen med flera skott. Torsdagen den 12 januari kom nästa gripande. En 25-åring man greps och häktades misstänkt för medhjälp till mord och i andra hand grovt skyddande av brottsling. Drygt två veckor efter, den 30 januari, greps en tredje person – även han misstänkts för grovt skyddande av brottsling.

Nu framkommer det nya uppgifter om att en fjärde person gripits och begärs häktad och misstänkts för delaktighet i mordet på 41-åringen. Enligt en häktningsframställan, som inkom till Södertälje tingsrätt under torsdagen, greps han tidigt på tisdagsmorgonen 14e februari klockan 09:00.

Den gripne är en 27-årig man, medborgare i Irak, skriven i Södertälje och ska sedan tidigare vara känd av polisen. Den andra en 25- åring skriven i Linköping. Enligt häktningsframställan är båda gripen på sannolika skäl misstänkta för underlåtenhet att avslöja mord.

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 februari 2023 16:52
Senast uppdaterad: 17 februari 2023 17:10

Larm om brand i centrala i Södertälje 

61224826-DA47-4C48-9B2A-28117B387147

Foto: Alexander Isa

Strax efter lunch inkom det rapporter till SOS Alarm om en brand i en byggnad i centrala Södertälje. Flera räddningsenheter skickades till platsen.

– Enligt den som ringde in ska det ha varit rökutveckling från bostaden, men när vi kommer fram ser vi inte någon rökutveckling, säger räddningstjänsten vakthavande befäl till Telgenytt.

Larmet kom in vid 14:30 och enligt de första rapporterna från SOS Alarm inträffade branden i en bostad på Astrabacken. Men larmet ska ha kommit från en byggnad, och ska enligt uppgifter till Telgenytt inte användas som en bostad.

För närvarande befinner sig rökdykare på platsen, och enligt Telgenytts reporter har det observerats lätt rökutveckling från byggnaden. Inga personskador har dock rapporterats i samband med branden i centrala Södertälje.

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 13:02
Senast uppdaterad: 25 september 2023 13:05

KLART: Han blir Syrisk-ortodoxa kyrkans nya biskop

Tommy

Patriarken på besök i februari när tidigare biskopen klev av. Foto: Tommy Hanna.

I februari valde ärkebiskopen Abdulahad Shabo att avsäga sig sin tjänst efter 35 års trogen tjänst för att gå i pension. Sedan dess har man sökt efter en ny biskop, och det meddelades på söndagen att man nu har funnit en efterträdare, rapporterar SVT.

Ärkebiskopen Abdulahad Gallo Shabo ledde ärkestiftet för den Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, med S:t Jacobs katedral i Hovsjö som dess huvudsakliga plats. I samband med hans avgång och valet av en ny efterträdare besökte patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II från Damaskus, Syrien Södertälje.

– Jag är oerhört glad att vara här idag och ser fram emot att tillsammans med er välja en ny ärkebiskop, sade Patriark Ignatius Aphrem II, till åhörarna i S:t Jacob under besöket i februari.

På söndagen tillkännagavs det, cirka sju månader efter Abdulahad Shabos avgång, att en ny biskop har blivit vald. Det blir Youhanon Lahdo, som är i fyrtioårsåldern och har tidigare erfarenhet som munk i en av de syrisk-ortodoxa kyrkorna i Norrköping, enligt SVT.

– Vi förväntar oss att den nya biskopen tar tag i en hel del viktiga frågor som rör kyrkan, framför all vikten av att kyrkan engagerar ungdomar, säger Besim Aho, ordförande i S:t Jacobs församlingen i Södertälje, till SVT.

Läs även: – BILDEXTRA: Patriarken på besök när biskopen kliver av

Patriarken Mor Patriark Ignatius Aphrem II och tidigare ärkebiskopen Abdulahad Shabo.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2023 07:00
Senast uppdaterad: 24 september 2023 22:42

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors