🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Mordet på 41-åringen - Ytterligare två personer gripna
Publicerad 17 februari 2023 17:52
Uppdaterad 17 februari 2023 18:10

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen den 1 oktober 2022. Foto: Polisen.

Flera personer är sedan tidigare gripna misstänkta för delaktighet i mordet på en 41-åring man i Ronna. Nu har polisen gripit ytterligare en person för inblandning i mordet den 1 oktober 2022.

Lördagskvällen den 1 oktober 2022 sköts en 41-åring av en maskerad person på elcykel på Enhörnaleden vid Ronnaskolan. Mannen sköts med flera skott, men trots livräddande insatser gick inte hans liv att rädda.

Den 5 oktober greps polisen en 17-årig pojke, skriven i Hägersten i södra Stockholm, och misstänks för ha att skjutit 41-åringen med flera skott. Torsdagen den 12 januari kom nästa gripande. En 25-åring man greps och häktades misstänkt för medhjälp till mord och i andra hand grovt skyddande av brottsling. Drygt två veckor efter, den 30 januari, greps en tredje person – även han misstänkts för grovt skyddande av brottsling.

Nu framkommer det nya uppgifter om att en fjärde person gripits och begärs häktad och misstänkts för delaktighet i mordet på 41-åringen. Enligt en häktningsframställan, som inkom till Södertälje tingsrätt under torsdagen, greps han tidigt på tisdagsmorgonen 14e februari klockan 09:00.

Den gripne är en 27-årig man, medborgare i Irak, skriven i Södertälje och ska sedan tidigare vara känd av polisen. Den andra en 25- åring skriven i Linköping. Enligt häktningsframställan är båda gripen på sannolika skäl misstänkta för underlåtenhet att avslöja mord.

Läs även:

Dela artikeln