Företag i fokus:

Krönika: Södertälje föder mer än brottslingar

Talang

Foto: TV4, Skärmdump Tv4

Tror inte någon missat att Södertälje satt sitt namn på Sverigekartan senaste veckorna, med sina talanger på TV4 programmet Talang. Inga mindre än 18 åriga sångfågeln Noor Al Jabiri och fantastiska dansgruppen Kuba Dance Company har visat att Södertälje är mer än en farlig plats.  

Jurymedlemmen Viktor Norén beskrev dansbidraget mycket fint. Att Södertälje inte endast föder brottslingar, eller står för kriminalitet, men så mycket mer. Kärlek, värme och slagkraft i form av dans som förenar människor till en gemenskap. Unga tjejer, 18 stycken i åldrarna 7 till 20 år, dansar för frihet. De dansar för att visa Sverige att Södertälje inte är endast är en plats för gängkriminalitet och rivalitet. De dansar för att visa på hur mycket mer som finns i staden. De dansar för att bjuda in människor till en värld full av kärlek, trygghet och harmoni. Där drömmar kan slå in!   

”Den här kraften som ni har i er och att ni ställer er upp, rakryggade, för Södertälje och svarar med just det här. Det är starkare än alla pistoler i hela världen.”, sade sångaren och producenten, Viktor Norén som sitter i juryn till flickorna från Södertälje. 

Kuba Dance Company fick fyra starka ja:n från juryn och stående ovationer till sin fantastiska dansuppvisning. Flickorna återkommer till semifinal igen. Det ser vi mycket fram emot. Själv har man sett de dansa live och de är helt fantastiska. Det mest bedårande är att flickorna är i alla åldrar och ändå lyckas kombinera koreografin som en härlig nyans av storslaget. Det känns i rummet att alla samarbetar och dansar ihop, de andas dans, de skrattar dans och de sover dans.

Kuba Dance Company från Södertälje. Foto: Pressbild

Veckan innan levererade Noor Al Jabiri. Hon kammade hem guldbiljetten av Helena Bergström som slog hårt och fast på buzzern. Noor gick raka vägen till final och därmed ger Södertälje en stor chans att kamma hem den 13 säsongen av talang. Visst sitter vi bänkade framför TV:n den kvällen?

Noor förmedlar inte bara fin sång och vacker melodi, utan även ett viktigt budskap. Psykisk ohälsa bland unga tjejer som lider av bland annat depression, ätstörningar, utanförskap i sitt lidande. Ingen är ensam i sitt lidande och ingen bör därför heller vara det. Noor tog emot hjälp och kan därmed se en framtid och ljuset i tunneln. Men det är inte alla som gör det.  

Mycket viktigt budskap som Södertälje talangerna levererade två veckor i rad. Än lever hoppet om att sätta Södertälje i Sverigekartan i goda dagar och i positiv anda, som idag har ett mörker av kriminalitet.

Vi lever på hoppet! Hoppet om en ljusare framtid. Ett bättre Södertälje som föder mer än bara brottslingar som ska leka gangsters.  

Noor från Södertälje fick en golden buzzer i Talang

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 februari 2023 12:21
Senast uppdaterad: 3 november 2023 04:02

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors