Företag i fokus:

De vinner Södertäljes hållbarhetspris 2022

Montage Alexander I.

Foto: Google/Arkivbild.

Under fredagen presenterades årets vinnare av kommunens ”Hållbarhetspris” på Södertälje Science Week. Nu står det klart att Södertälje kommunen tilldelar priset till bostadsrättsföreningen Manegen. 

Det stod mellan tre finalister, Vårdinge folkhögskola, Brf Manegen och Lebi Skol If när utmärkelsens skulle delas ut. Samtliga anses vara finalister anses arbeta aktivt för att främja och arbeta med den hållbara utvecklingen i kommunen. Men en kandidat stack ut.

Under fredagen på Södertälje Science Week utsåg juryn, som består av Södertälje kommuns Hållbarhetsutskott, Brf Manegen vid Östra Kanalgatan som årets vinnare.

Motiveringen löd:

Årets vinnare är ett föredöme i arbetet med att energieffektivisera och elektrifiera. Genom en mångfald av vardagsnära insatser, såsom installation av solceller och laddstolpar, tilläggsisolering, reducerad vattenförbrukning, återvinning utöver det vanliga, bokbytardagar, cykelfrämjande åtgärder och gemensamt trädgårdsarbete, visar årets vinnare att ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet går hand i hand. För ett inspirerande och engagerat arbete inom alla hållbarhetsdimensioner går 2022 års hållbarhetspris till bostadsrättsföreningen Manegen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 februari 2023 13:36
Senast uppdaterad: 11 oktober 2023 08:02

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors