🕝 1 minuter
De vinner Södertäljes hållbarhetspris 2022
Publicerad 3 februari 2023 14:36
Uppdaterad 11 oktober 2023 10:02

Foto: Google/Arkivbild.

Under fredagen presenterades årets vinnare av kommunens ”Hållbarhetspris” på Södertälje Science Week. Nu står det klart att Södertälje kommunen tilldelar priset till bostadsrättsföreningen Manegen. 

Det stod mellan tre finalister, Vårdinge folkhögskola, Brf Manegen och Lebi Skol If när utmärkelsens skulle delas ut. Samtliga anses vara finalister anses arbeta aktivt för att främja och arbeta med den hållbara utvecklingen i kommunen. Men en kandidat stack ut.

Under fredagen på Södertälje Science Week utsåg juryn, som består av Södertälje kommuns Hållbarhetsutskott, Brf Manegen vid Östra Kanalgatan som årets vinnare.

Motiveringen löd:

Årets vinnare är ett föredöme i arbetet med att energieffektivisera och elektrifiera. Genom en mångfald av vardagsnära insatser, såsom installation av solceller och laddstolpar, tilläggsisolering, reducerad vattenförbrukning, återvinning utöver det vanliga, bokbytardagar, cykelfrämjande åtgärder och gemensamt trädgårdsarbete, visar årets vinnare att ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet går hand i hand. För ett inspirerande och engagerat arbete inom alla hållbarhetsdimensioner går 2022 års hållbarhetspris till bostadsrättsföreningen Manegen.

Dela artikeln