Företag i fokus:

Annons

Då öppnar kompanjonerna nya Pinchos i Södertälje

christian och gunnar

Christan Maggio ocg Gunnar Björkholm. Foto: Pinchos.

Hösten 2022 blev det offentligt att populära restaurangen Pinchos öppnar i Södertälje. Nu meddelar franchise-kedjan att man planerar att slå upp portarna redan till sommaren, juni 2023.

Som tidigare rapporterat blir det stjärnan Veronica Maggios bror, Christian Maggio, som etablerar nytt i staden. Tillsammans med kollegan, Gunnar Björkholm, tog kompanjonerna över klädbutiken Pålssons gamla lokaler på Storgatan 1 som under våren kommer att genomgå en omfattande renovering.

– Vi har varit intresserad av att öppna en Pinchos i Södertälje i flera år men först nu hittade vi en lokal som kändes rätt, 100 % rätt, säger Christan Maggio.

Franchisetagarna, Björkholm och Maggio, har båda lång erfarenhet av att driva framgångsrika restauranger. Maggio driver sedan tidigare Pinchos i Norrtälje, Uppsala och Hammarby Sjöstad.

Nu tar kollegorna nästa steg tillsammans och adderar till Södertälje i portföljen.

Här på Storgatan 1 kommer nya Pinchos att etableras.

– Vi tycker Södertälje är perfekt för Pinchos och det känns väldigt roligt att kunna bidra till en allt mer levande stad. Jag har själv rötterna i Staden, min pappa föddes faktiskt bara två dörrar bort från restaurangens läge på Storgatan 1, säger Gunnar Björkholm.

Pinchos i Södertälje kommer att etableras med samma cirkusinspirerade miljön i kombination med en bred meny – precis som resterande 70 enheter. Från smårätter, inspirerade från hela världens kök till Fish & Chips och svamprisotto.

Pinchos öppnade sin allra första enhet i Göteborg 2012 och finns idag i Sverige, Danmark Norge och Finland. Nu kommer kommer konceptet till Södertälje som bolagets VD har höga förhoppningar på.

– Vi tror starkt på Södertälje. Det är ett läge som verkligen kan bli en mötesplats för Södertäljeborna, säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 januari 2023 09:36
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 09:42

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors