Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Då öppnar kompanjonerna nya Pinchos i Södertälje

christian och gunnar

Christan Maggio ocg Gunnar Björkholm. Foto: Pinchos.

Hösten 2022 blev det offentligt att populära restaurangen Pinchos öppnar i Södertälje. Nu meddelar franchise-kedjan att man planerar att slå upp portarna redan till sommaren, juni 2023.

Som tidigare rapporterat blir det stjärnan Veronica Maggios bror, Christian Maggio, som etablerar nytt i staden. Tillsammans med kollegan, Gunnar Björkholm, tog kompanjonerna över klädbutiken Pålssons gamla lokaler på Storgatan 1 som under våren kommer att genomgå en omfattande renovering.

– Vi har varit intresserad av att öppna en Pinchos i Södertälje i flera år men först nu hittade vi en lokal som kändes rätt, 100 % rätt, säger Christan Maggio.

Franchisetagarna, Björkholm och Maggio, har båda lång erfarenhet av att driva framgångsrika restauranger. Maggio driver sedan tidigare Pinchos i Norrtälje, Uppsala och Hammarby Sjöstad.

Nu tar kollegorna nästa steg tillsammans och adderar till Södertälje i portföljen.

Här på Storgatan 1 kommer nya Pinchos att etableras.

– Vi tycker Södertälje är perfekt för Pinchos och det känns väldigt roligt att kunna bidra till en allt mer levande stad. Jag har själv rötterna i Staden, min pappa föddes faktiskt bara två dörrar bort från restaurangens läge på Storgatan 1, säger Gunnar Björkholm.

Pinchos i Södertälje kommer att etableras med samma cirkusinspirerade miljön i kombination med en bred meny – precis som resterande 70 enheter. Från smårätter, inspirerade från hela världens kök till Fish & Chips och svamprisotto.

Pinchos öppnade sin allra första enhet i Göteborg 2012 och finns idag i Sverige, Danmark Norge och Finland. Nu kommer kommer konceptet till Södertälje som bolagets VD har höga förhoppningar på.

– Vi tror starkt på Södertälje. Det är ett läge som verkligen kan bli en mötesplats för Södertäljeborna, säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 januari 2023 09:36
Senast uppdaterad: 27 januari 2023 09:42

Södertälje föll på mållinjen i kampen om priset ”Årets Stadskärna”

IMG_1639

Malmös stad kammade hem utmärkelsen ”Årets Stadskärna”

För 27:e året i rad utsåg Svenska Stadskärnor ”Årets Stadskärna” i Helsingborg. Södertälje gick till finalen där de tävlade mot Sundsvall och Malmö, men till slut var det Malmö som vann utmärkelsen.

Södertälje som arbetar för att vara den självklara mötesplatsen för alla och erbjuda mångfald och puls hela dygnet, nådde inte hela vägen. Södertälje arbetar strategiskt och långsiktigt för att skapa en levande stadskärna där människor trivs, känner sig trygga och välkomna, men räckte inte hela vägen till första platsen. Under kvällens tillställning i Helsingborg, som föregående års vinnare, tilldelades utmärkelsen ”Årets Stadskärna” till Malmö.

Staden belönades för sitt imponerande framsteg i utvecklingen av stadskärnan, vilket uppnåddes genom ett framgångsrikt samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Malmö jobbat långsiktigt och samtidigt hela tiden utvecklat sitt arbete, säger Annika Boman, juryns ordförande och vice ordförande i Svenska Stadskärnor.

Juryns motivering:

”Genom ett brett samarbete med professionell attityd och stor kompetens har Malmö planerat och genomfört viktiga gemensamma utvecklingsprojekt. Kulturen får spela en stor roll, trygghetsfrågorna hanteras strukturerat och genom nya utvecklingsmodeller har samarbetet genomförts på bred front. Innovativa trafiklösningar, urbana stråk, attraktiva platser och spännande koncept har tillkommit. Dessutom finns en tydlig strategi för marknadsföring, kommunikation och byggandet av stadens varumärke. Alla vill vara med och bidra till stadens utveckling och attraktivitet.

Södertäljes delegation på plats i Helsingborg. Foto: Södertälje City

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 21:22
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 21:41

Mutfallet tas upp i hovrätten – ”Sista ordet är inte sagt”

Sodertalje-kommun-scaled

Foto/Montage: Alexander Isa

En högt uppsatt kommuntjänsteman i Södertälje och en företagare blev dömda för mutbrott i april av Södertälje tingsrätt. Nu kommer fallet att omprövas efter att hovrätten beslutat att granska tingsrättens beslut.

– Det är glädjande att hovrätten prövar målet. Och självklart är det en lättnad för min klient att sista ordet inte är sagt än, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Mutan som tjänstemannen dömdes för bestod av speltider och sponsorpengar till sonens klubblag, samt ett padelrack till sonen från en företagare som var kopplad till den padelhall där tjänstemannens son arbetade under den aktuella perioden.

Han fälldes för tagande av muta gällande padeltiderna och sponsorpengarna, men friades från anklagelsen om padelracket.

Advokaten Jakob Lindgren försvarar tjänstemannen som dömdes i Södertälje tingsrätt.

I början av maj valde tjänstemannens advokat, Jacob Lindgren, att överklaga domen till hovrätten, som nu väljer att pröva tingsrättens bedömning.

– Det framgår inte av hovrättens beslut varför målet tas upp till prövning, men målet innehåller en rad viktiga frågor som behöver svar. Inte minst vad man får göra som förälder utan att bli anklagad för att ta mutor, säger tjänstemannens försvarsadvokat, Jakob Lindgren, till Telgenytt.

Men enligt advokat Lindgren är det osäkert om det kommer att bli förhandlingar i hovrätten.

– Det kan avgöras på handlingarna, men vi har åberopat vittnesförhör så antagligen blir det förhandling, säger Lindgren.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 maj 2023 20:32
Senast uppdaterad: 31 maj 2023 20:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors