Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Efter polisens kontroller – Unga män med skyddsvästar

polis

Allt fler unga män bär på skyddsväst i Södertälje. Under årets första veckor har polisen kontrollerat flera personer och beslagtagit allt från skyddsvästar till fordon.

Polisens kontroller visar att unga män i Södertälje bär på skyddsvästar efter senaste tidens dödsskjutningar.

Det är idag inte olagligt för privatpersoner att bära en skottsäker väst i Sverige och det krävs heller ingen licens det, men trots detta så har polisen beslagtagit flera skyddsvästar som unga män burit på i Södertälje. Anledningen till att de beslagtas är ett sammarbete mellan polis och Kronofogdens specialindrivningsenhet som ger polismyndigheten befogenhet att beslagta egendom om personen har skulder som ska utmätas.

Den nya lagen som trädde i kraft den 1 augusti 2022 har resulterat i flera beslag av skyddsvästar som unga män i Södertälje burit på under de första veckorna av 2023 men även under 2022.

Tillsammans med Kronofogdens specialindrivningsenhet arbetar polisen aktivt för att beslagta kriminellas pengar, eller egendom, om personerna har obetalda skulder som ska utmätas.

Kronofogdens specialindrivningsenhet arbetar aktivt med polisen.

Polisen har vid ett tillfälle beslagtagit 12.000 kronor i kontanter av en person som hade en stor skuld till Kronofogden. Även märkeskläder, samt ett fordon till ett värda av drygt 50.000 kronor, har beslagtagit vid en rad olika kontroller under årets första månad. Samtliga personerna visade sig ha obetalda skulder till Kronofogden.

Specialindrivningsenheten har sedan i fjol jourverksamhet som är tillgänglig dygnet runt för att hantera utmätningsbara tillgångar som påträffats hos personer i samband med exempelvis gripanden, husrannsakningar och andra tillslag.

Den ny lagen har resulterat i att polismyndigheten kunna vidta hårdare tag mot den organiserade brottsligheten runt om i landet.

Läs även: Kriminella får sina tillgångar utmätta – Kontanter och skyddsvästar beslagtagna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 24 januari 2023 21:59

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors