🕝 1 minuter
Södertäljegalan är tillbaka - "Ett viktigt företagsevent
Publicerad 22 januari 2023 06:00
Uppdaterad 22 januari 2023 02:25

Foto: Södertälje kommun.

Senaste gången Södertäljegalan hölls var för tre år sedan. Nu kommer eventet tillbaka som en del av Science Week och arrangeras av kommunens näringslivsavdelning i samarbete med Företagarna Södertälje/Nykvarn.

I tre år har eventet varit pausat på grund av pandemin, men kommer tillbaka med ett fullspäckat schema fredagen den 3 februari.

Dagen innehåller en frukostklubb, inspirationsföreläsningar, intervjuer med företagare, tal från lokala politiker, en mässa med över 40 utställare och Södertäljegalan med middag, underhållning och utdelning av fina utmärkelser. Syftet med galan är bland annat att stärka det lokala företagsklimatet, uppmärksamma och lyfta fram företag, organisationer och människor som gör något bra för Södertälje.

En gala som kommuen är glada för att kunna arrangera igen.

– Det känns roligt att vi åter arrangerar Södertälje Företagardag. Det är ett viktigt företagsevent som varit pausat på grund av pandemin. Företagardagen är en bred arena, här möts det lokala näringslivet, kommunen, förtroendevalda politiker, organisationer, föreningar och allmänheten. Ambition är att stärka Södertäljes företagsklimat, varumärke och attraktionskraft, säger Jonas Karlsson, näringslivschef Södertälje kommun.

Tidigare år har Södertäljegalan arrangeras i Scaniarinken, men flyttas nu till Södertälje Science Park, samt blir en del av Science Week den 1-3 februari.

Under kvällen delas fem utmärkelser ut: Årets Företagare, Årets Nyföretagare, Årets Cityföretag, Årets Telgebragd och den nya utmärkelsen – Årets Kringelställe.

Dela artikeln