🕝 1 minuter
Nu har du möjligheten att rösta fram årets plats i Södertälje
Publicerad 20 januari 2023 06:00
Uppdaterad 19 januari 2023 23:31

Arkivbild

Över 30 olika anmälningar strömmande in till kommunens nya utmärkelse. Efter en noggrann genomgång står det nu klart vilka som utses till finalister till ”Årets kringelställe” i Södertälje.

”Årets kringelställe” syftar till vara en bidragande faktor samt öka attraktionen till kommunen. En plats eller en entreprenör i Södertälje kommun vars verksamhet är en uppskattad plats som lockar besökare. Totalt skickades över 30 olika nomineringar in till Södertälje kommun under december och januari till kommunen. En intern arbetsgrupp har nu val ut fem finalister som nyligen presenterats på kommunens hemsida.

  • Nyvaket Café – nystartat fik på Värdsholmen centralt i Södertälje.
  • Tom Tits Experiment – science center i Södertälje med hundratals experiment som besökare i alla åldrar får prova.
  • Torekällberget – här berättas Södertäljes historia och besökaren får uppleva strövtåg nära djur och natur i vacker inspirerande miljö.
  • Enhörna IF – en flerfunktionsförening för människor i alla åldrar, elit som motionär. Det finns en tillhörande friluftsgård som är en  inkluderande mötesplats för alla oavsett ambitionsnivå. Det här är en plats för gemenskap, fysisk aktivitet och återhämtning, som drivs av eldsjälar under årets alla säsonger.
  • S/S Ejdern – ett flytande museum byggt år 1880, är världens äldsta koleldade ångfartyg med originalmotor i bruk.

Fram till den 27 januari har alla möjligheten att rösta på sin favorit via ett digitalt formulär på kommunens hemsida.

Den allra första vinnaren av utmärkelsen ”Årets kringelställe” presenteras under Södertäljegalan den 3 februari och delas ut av kommunens näringslivsavdelning.

Dela artikeln