Företag i fokus:

Banken stängde hans konto – Vände sig till ARN

IMG_7005

Arkivbild

Handelsbanken har avslutat en Södertäljebos bankkonton utan att specificera varför. Detta enligt en anmälan till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, som nyligen beslutade att avslå hans begäran om att banken skulle öppna hans konto igen.

Sedan 2020 har flera privatkunder och företagare i Södertälje drabbat av nedstägnda bankkonton. Något som debattören Özcan Kaldoyo uppmärksammat i debattartiklar samt ett medborgarförslag där han kallar polisen, banker och kommunen till ett möte för svar.

En av de drabbade är en Södertäljebo i 50-års ålder som i december 2021 fick sitt konto avslutat av Handelsbanken. När han inte fick tillfredställande återkoppling av banken vände han sig till Allmänna Reklamationsnämnden, ARN, för att få sitt bankkonto öppnat igen.

Debattören Özcan Kaldoyo lämnade i början av januari ett medborgarförslag till Södertälje kommun.

I anmälan till ARN menar Södertäljebon att banken inte specificerat varför han utsatts och att han därefter svartlistats hos alla banker. Det resulterat i att han inte lyckades öppna ett bankkonton någon annanstans.

Enligt banken ska en utredning uppmärksammat ett flertal transaktioner, mellan hans privata konton och bolag, som både till syfte och art inte överensstämmer med den kundkännedom banken har. Vidare menar banken att de bland annat saknar tillfredsställande förståelse för syftet med transaktionerna och insyn i pengarnas ursprung.

Södertäljebon framförde att han inte begått något brott eller gjort några tvivelaktiga transaktioner. I anmälan till ARN skriver han även att han kan redovisa ursprunget för varje krona fullt ut – om banken bara frågar.

I anmälan krävde Södertäljebon att banken återigen öppnar hans kontot, men ARN beslutade att avslå begäran.

”Mot bakgrund av vad som framkommit gör nämnden bedömningen att Handelsbanken har presenterat sakliga skäl”, skriver ARN i beslutet.

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 januari 2023 14:26
Senast uppdaterad: 22 januari 2023 14:26

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors