🕝 2 minuter
Ny kampanj ska öka kommunens attraktion
Publicerad 18 januari 2023 06:00
Uppdaterad 18 januari 2023 11:37

Pressbild.

Vill du i framtiden bo i en naturskön och trivsam plats med vackra skogsområden, sjöar och ängar samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter? Då kanske Nykvarn kan vara ett alternativ för just dig.

I en ny kampanj, ”Nykvarnslivet”, vill kommunen öka attraktionen till Nykvarn som bostadsort, eller en plats att besöka som turist.

– Med vår nya kampanj vill vi visa att en flytt till Nykvarn inte innebär att välja bort något. Här bor du nära naturen, kan hämta barnen på förskolan på några minuter, äta Sveriges mest hållbara skolmat, kallbada på lunchen men också snabbt ta dig till stadspulsen, säger Susanne Stamreus kommunikationschef i Nykvarns kommun.

Kampanjen syftar till att öka kännedomen om Nykvarn som en attraktiv bostadsort endast 30 minuter från Stockholm. På sociala medier kommer olika platser att visas, samt upplevelser och personliga berättelser från nyinflyttade, hemvändare och Nykvarnsbor för att visas hur livet i Nykvarn kan se ut.

(Annonssamarbete)

Detta är ett steg mot visionen – ”Kom närmare” – där kommunen år 2035 vill vara en välkänd och attraktiv plats där fler vill bo, må bra och utvecklas.

– I början av ett nytt år är det många som funderar på både mindre och större livsomställningar. Vår nya kampanj riktar sig till alla som drömmer om en nystart i livet, i form av en enklare tillvaro med mer plats och tid för familjen och ökad livskvalitet på köpet. Precis det som Nykvarn erbjuder, säger Stamreus.

Hoppas locka till sig nya invånare, men även turister.

– Vi arbetar kontinuerligt med att föra ut bilden av vår kommun till de som funderar på att bosätta sig i Stockholms- och Mälardalsregionen. Med vår kampanj vill vi få fler att få upp ögonen för Nykvarn som en attraktiv bostadsort men också en plats att besöka året runt, säger Isabell Kilström, turism- och näringslivssamordnare i Nykvarns kommun.   

Dela artikeln