Företag i fokus:

Annons

Ny kampanj ska öka kommunens attraktion

186665A7-3B7B-47BB-9BD3-D417A4211C79

Pressbild.

Vill du i framtiden bo i en naturskön och trivsam plats med vackra skogsområden, sjöar och ängar samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter? Då kanske Nykvarn kan vara ett alternativ för just dig.

I en ny kampanj, ”Nykvarnslivet”, vill kommunen öka attraktionen till Nykvarn som bostadsort, eller en plats att besöka som turist.

– Med vår nya kampanj vill vi visa att en flytt till Nykvarn inte innebär att välja bort något. Här bor du nära naturen, kan hämta barnen på förskolan på några minuter, äta Sveriges mest hållbara skolmat, kallbada på lunchen men också snabbt ta dig till stadspulsen, säger Susanne Stamreus kommunikationschef i Nykvarns kommun.

Kampanjen syftar till att öka kännedomen om Nykvarn som en attraktiv bostadsort endast 30 minuter från Stockholm. På sociala medier kommer olika platser att visas, samt upplevelser och personliga berättelser från nyinflyttade, hemvändare och Nykvarnsbor för att visas hur livet i Nykvarn kan se ut.

(Annonssamarbete)

Detta är ett steg mot visionen – ”Kom närmare” – där kommunen år 2035 vill vara en välkänd och attraktiv plats där fler vill bo, må bra och utvecklas.

– I början av ett nytt år är det många som funderar på både mindre och större livsomställningar. Vår nya kampanj riktar sig till alla som drömmer om en nystart i livet, i form av en enklare tillvaro med mer plats och tid för familjen och ökad livskvalitet på köpet. Precis det som Nykvarn erbjuder, säger Stamreus.

Hoppas locka till sig nya invånare, men även turister.

– Vi arbetar kontinuerligt med att föra ut bilden av vår kommun till de som funderar på att bosätta sig i Stockholms- och Mälardalsregionen. Med vår kampanj vill vi få fler att få upp ögonen för Nykvarn som en attraktiv bostadsort men också en plats att besöka året runt, säger Isabell Kilström, turism- och näringslivssamordnare i Nykvarns kommun.   

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 januari 2023 05:00
Senast uppdaterad: 18 januari 2023 10:37

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors