Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

INTERVJU: Melkemichel om återkomsten till Syrianska

88782FDF-1745-42DE-9CAD-91B8B6F24772

Özcan Melkemichel, Syrianskas nya huvudtränare.Foto: Alexander Isa

Özcan Melkemichel gjorde succé i Syrianska FC under sin tid som klubbens tränare. Telgenytt, som var först ut med nyheten om tränarens återkomst, fick under måndagen en exklusiv intervju efter det första träningspasset med truppen.

Många hade tagit sig till Södertäljes fotbollsarena när Assyriska och Syrianska gemensamt sparkade igång försäsongen under måndagen. Planen delades upp. Vardera lag på varsin planhalva. Men idag var det Syrianskas nya huvudtränare, Özcan Melkemichel, som var det hetaste samtalsämnet.

Han är tillbaka efter drygt 10 år och gav Telgenytt några minuter av sin tid efter det första träningspasset som Syrianska FCs nya huvudtränare.

Du är tillbaka i Syrianska efter drygt 10 år. Hur känns det att komma tillbaka som tränare för klubben efter så många år?

– Det känns faktiskt jättebra. Mycket har förändrat sedan tidigare, men man känner igen miljön och det är verkligen så roligt att vara tillbaka, säger Özcan Melkemichel till Telgenytt.

Har det varit på din agendan att någon gång återvända till Syrianska?

– Jag har nog alltid funderat och sagt att jag någon gång ska jag komma tillbaka till Syrianska, men jag ville bara vänta in rätt tillfälle.

Melkemichel återvänder efter drygt 10 års frånvaro. Foto: Alexander Isa

Vad hoppas du kunna tillföra som tränare?

– Det är en hel del. Vi vill omorganisera Syrianska och arbeta stenhårt gentemot ungdomarna. Förstärka och lyfta ungdomssidan, ta ansvar och delta mer i sociala projekt i samhället. Vi vill även lyfta en positiv bild av klubben i svensk fotboll då Syrianska inte benämns i positiv bemärkelse under flera år. Det är någonting som vi verkligen vill och kommer att arbeta stenhårt med.

– Sedan ser vi hur samhället ser ut idag med bland att gängkriminalitet och jag personligen har funderat väldigt mycket på vad vi fotbollsklubbar kan göra. Framförallt måste vi ta hand om våra ungdomar, bidra till positiva inslag i sociala sammanhang och hålla ungdomarna borta från kriminaltet. Där har vi fotbollsklubbar ett stort ansvar.

Vad är din bild av spelartruppen idag?

– Just nu pågår en process där spelarna överlämnas från gamla styrelsen till den nya och kommer att ske under veckan. Alla var är utan kontrakt, men jag som tränare tittar på hur vi kan bygga upp truppen under säsongen. Under dagens träning var vi 13 spelare och vi vill självklart har fler i truppen, men just nu förs samtal med spelarna och en utvärdering görs om vilka som kommer att erbjudas nya kontrakt.

Vad är målsättningen inför kommande säsong?

– Målsättningen är, och det är inget att hymla om, att vi vill slåss om en uppflyttning. Divison 2 är en för låg nivå för ett klubb som Syrianska. Vi har varit här nu i tre år och hoppas få till en trupp som är tillräckligt bra för att vara med i toppen av tabellen.

Özcan Melkemichel har ett långt CV med fina framgångar som tränare. När vi ställer frågan om vad hemligheten är och vad som får honom är fortsätta ger han ett ödmjukt svar.

Özcan Melkemichel tillsammans med Syrianskas spelare under måndagen. Foto: Alexander Isa

– Jag har en stor passion för fotbollen. Känner verkligen en glädje när jag är ute på planen och inne i omklädningsrummen. Att hjälpa spelare att bli bättre och se hur lagets helhet utvecklas, jag får en enorm energi av det. Att jag kommer tillbaka till Syrianska som tränare betyder väldig mycket då klubben gett mig otroligt mycket. Nu vill jag verkligen ge tillbaka.

Du har en lång historik i Syrianska minst sagt. Vilket är det finast minnet under din ledning som tränare när du blickar tillbaka?

– Oj, det finns väldigt många. Men om jag ska hålla mig till ett så är det när vi vann Superettan 2010 och Syrianska tog klivet till Allsvenskan för allra första gången. Det var ett speciellt år.

Avslutningsvis vad vill du hälsa till Syrianskas supportrar.

– Att komma och stötta laget. Att fortsätta vara en positiv kraft och att ha en positiv läktarkultur som i sin tur lockar hit mer folk och fler familjer så att vi får uppleva den gamla goda tiden då det ständigt var mycket folk på läktarna. Supportrarna är en viktigt del av klubben, säger Özcan Melkemichel till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2023 21:44
Senast uppdaterad: 17 januari 2023 10:07

10 miljarder kronor i elstöd till landets hushåll

Eluttag

Arkivbild.

Den 9 januari fick Svenska kraftnät uppdrag av regeringen att utforma ett förslag att stödja hushåll i hela landet för elkostnader under november och december 2022. Idag lämnades ansökan till Energimarknadsinspektionen som innebär 10 miljarder i elstöd till landets hushåll.

Svenska Kraftnät meddelar att alla hushåll med eget elnätsavtal kommer att erhålla kontantstöd som kompenserar för höga elpriser under november och december 2022. Stödets storlek beror på förbrukad elmängd och var i landet förbrukningen skett.

80% av den förbrukade elen kommer att ersättas – utan ett tak.

– I enlighet med uppdraget från regeringen utgår även denna modell för elstöd från ett genomsnittligt elpris på dagen före-marknaden i respektive elområde minus ett referenspris på 75 öre per kWh. Det innebär att hushåll i elområde 1 och 2 får 90 öre per förbrukad kWh; i elområde 3, 126 öre och i elområde 4, 129 öre, säger Malin Stridh, avdelningschef Elmarknad, Svenska kraftnät i ett pressmeddelande.

Regeringen hade önskat ett tak för stora elkonsumenter, men det har inte blivit möjligt på grund av kort tidsram och tekniska svårigheter. Svenska Kraftnät har ansökt om att få använda högst 10 miljarder kronor för ytterligare ett elstöd och för att täcka administrationens kostnader.

Vidare framgår det att hushållet, en fysisk person, måste ha ett eget elnätsavtal den 31 december 2022 för att vara berättigad stödet.

Förslaget om elstöd, som är framtagen av Svenska kraftnät och försäkringskassan på uppdrag av regeringen, måste först godkännas av Energimarknadsinspektionen innan utbetalningar av elstödet möjliggörs.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 18:30
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:37

Södertäljebo misstänkts för bombdåd i Upplands Väsby

polis

Arkivbild

Tidigt på söndagsmorgonen detonerade en kraftig bomb i ett bostadsområde Upplands Väsby. Nu framkommer det uppgifter om att en 25-åring man från Södertälje har gripits.

Efter midnatt, natten mot söndag, inträffade två explosioner kort efter varandra. Klockan 02.17 explodera en bomb vid en port till ett flerfamiljshus i Upplands-Bro. Knappt två timmar senare, klockan 03:58, inträffade ännu en explosion – den gången i Upplands Väsby.

Bägge portarna fick omfattande skador, men ingen person ska ha kommit till skada. Polisens bombtekniker befann sig under söndagen på platserna och inledde förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse. Men vid 12-tiden på söndagen uppgav polisen att en man gripits och är skäligen misstänkt för sprängningen i Upplands Väsby.

”Det utredningsarbete som har gjorts i förundersökningen har lett till fram att en man i 25 års åldern greps misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Den gripne ska, enligt LT, var skriven i Södertälje och vara känd av polisen sedan tidigare samt ha kopplingar till den drogrelaterade miljön. För drygt ett år sedan hittade polisen sprängdeg och sprängpatroner som han förvarade i sin garderob. Enligt tidningen greps han efter att han själv uppmanat sin mamma att ringa polisen och berätta att han hade en bomb förvarat i en påse i garderoben

Gripandet blir den andra på kort tid som en Södertäljebo grips för inblandning i sprängningar i Stockholmsområdet. En 23-åring från Södertälje häktades lördagen den 21 februari för inblandning när en kraftig bomb detonerade i ett kontorsområde i Kista.

Skjutning mot lägenhetsdörr i Södertälje, onsdag 25 januari.

Den senaste två detonationerna, i Upplands-Bro och Upplands Väsby, ska enligt SVTs uppgifter ha kopplingar till den så kallade ”Kurdiske räven” som anses vara en av huvudpersonerna.

Kurdiske räven, en 36-åring man, ska enligt uppgifter flytt till Turkiet där han fortsätter med brottsaktiviteten och kopplas till flera våldsdåd i Stockholm. Han misstänks vara en av landets största narkotikahandlare efter att myndigheter knäckt sig in i Encrochat. Han är sedan tidigare häktad i sin frånvaro.

Föregående vecka avlossades skott mot en lägenhetsdörr i centrala Södertälje som tros röra samma konflikten som pågår i Stockholm. Enligt uppgifter var den tilltänkta måltavlan en annan adress där en av Sveriges mest kända rappartister, som går under pseudonym, är skriven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 16:17
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna