Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

INTERVJU: Melkemichel om återkomsten till Syrianska

88782FDF-1745-42DE-9CAD-91B8B6F24772

Özcan Melkemichel, Syrianskas nya huvudtränare.Foto: Alexander Isa

Özcan Melkemichel gjorde succé i Syrianska FC under sin tid som klubbens tränare. Telgenytt, som var först ut med nyheten om tränarens återkomst, fick under måndagen en exklusiv intervju efter det första träningspasset med truppen.

Många hade tagit sig till Södertäljes fotbollsarena när Assyriska och Syrianska gemensamt sparkade igång försäsongen under måndagen. Planen delades upp. Vardera lag på varsin planhalva. Men idag var det Syrianskas nya huvudtränare, Özcan Melkemichel, som var det hetaste samtalsämnet.

Han är tillbaka efter drygt 10 år och gav Telgenytt några minuter av sin tid efter det första träningspasset som Syrianska FCs nya huvudtränare.

Du är tillbaka i Syrianska efter drygt 10 år. Hur känns det att komma tillbaka som tränare för klubben efter så många år?

– Det känns faktiskt jättebra. Mycket har förändrat sedan tidigare, men man känner igen miljön och det är verkligen så roligt att vara tillbaka, säger Özcan Melkemichel till Telgenytt.

Har det varit på din agendan att någon gång återvända till Syrianska?

– Jag har nog alltid funderat och sagt att jag någon gång ska jag komma tillbaka till Syrianska, men jag ville bara vänta in rätt tillfälle.

Melkemichel återvänder efter drygt 10 års frånvaro. Foto: Alexander Isa

Vad hoppas du kunna tillföra som tränare?

– Det är en hel del. Vi vill omorganisera Syrianska och arbeta stenhårt gentemot ungdomarna. Förstärka och lyfta ungdomssidan, ta ansvar och delta mer i sociala projekt i samhället. Vi vill även lyfta en positiv bild av klubben i svensk fotboll då Syrianska inte benämns i positiv bemärkelse under flera år. Det är någonting som vi verkligen vill och kommer att arbeta stenhårt med.

– Sedan ser vi hur samhället ser ut idag med bland att gängkriminalitet och jag personligen har funderat väldigt mycket på vad vi fotbollsklubbar kan göra. Framförallt måste vi ta hand om våra ungdomar, bidra till positiva inslag i sociala sammanhang och hålla ungdomarna borta från kriminaltet. Där har vi fotbollsklubbar ett stort ansvar.

Vad är din bild av spelartruppen idag?

– Just nu pågår en process där spelarna överlämnas från gamla styrelsen till den nya och kommer att ske under veckan. Alla var är utan kontrakt, men jag som tränare tittar på hur vi kan bygga upp truppen under säsongen. Under dagens träning var vi 13 spelare och vi vill självklart har fler i truppen, men just nu förs samtal med spelarna och en utvärdering görs om vilka som kommer att erbjudas nya kontrakt.

Vad är målsättningen inför kommande säsong?

– Målsättningen är, och det är inget att hymla om, att vi vill slåss om en uppflyttning. Divison 2 är en för låg nivå för ett klubb som Syrianska. Vi har varit här nu i tre år och hoppas få till en trupp som är tillräckligt bra för att vara med i toppen av tabellen.

Özcan Melkemichel har ett långt CV med fina framgångar som tränare. När vi ställer frågan om vad hemligheten är och vad som får honom är fortsätta ger han ett ödmjukt svar.

Özcan Melkemichel tillsammans med Syrianskas spelare under måndagen. Foto: Alexander Isa

– Jag har en stor passion för fotbollen. Känner verkligen en glädje när jag är ute på planen och inne i omklädningsrummen. Att hjälpa spelare att bli bättre och se hur lagets helhet utvecklas, jag får en enorm energi av det. Att jag kommer tillbaka till Syrianska som tränare betyder väldig mycket då klubben gett mig otroligt mycket. Nu vill jag verkligen ge tillbaka.

Du har en lång historik i Syrianska minst sagt. Vilket är det finast minnet under din ledning som tränare när du blickar tillbaka?

– Oj, det finns väldigt många. Men om jag ska hålla mig till ett så är det när vi vann Superettan 2010 och Syrianska tog klivet till Allsvenskan för allra första gången. Det var ett speciellt år.

Avslutningsvis vad vill du hälsa till Syrianskas supportrar.

– Att komma och stötta laget. Att fortsätta vara en positiv kraft och att ha en positiv läktarkultur som i sin tur lockar hit mer folk och fler familjer så att vi får uppleva den gamla goda tiden då det ständigt var mycket folk på läktarna. Supportrarna är en viktigt del av klubben, säger Özcan Melkemichel till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2023 21:44
Senast uppdaterad: 17 januari 2023 10:07

Tonåringar misshandlade inne i livsmedelsbutik

Polis

Foto: Alexander Isa

På tisdagsförmiddagen slog mataffären Ica Jätten larm om en pågående misshandel inne butiken. Två tonårspojkar attackerades av flera män.

Det var klockan 09:45 som tumult uppstod i matbutiken på Erikshällsgatan i Västergård. Inne i butiken, framför flera ögonvittnen, jagades en ung man av flera män och slogs ner till golvet.

– Varor och inredning välts omkull när flera unga män springer in i en matbutik på Erikshällsgatan och misshandlar en tonårspojke med sparkar och slag, skriver polisen på sin hemsida.

Efter attacken sprang gärningsmännen från platsen och kort därefter hittades ytterligare en tonårspojke som också hade blivit misshandlad inne i matbutiken.

Polis som tillkallades till platsen utreder händelsen mot de båda tonåringarna som grov misshandel, men enligt polisens uppgifter var pojkarna inte i behov av vård. Ingen personalen ska heller kommit till skada i samband med incident inne i Ica Jätten på tisdagsförmiddagen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 13:41
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 13:41

Södertäljekillarna invalda i rikstäckande ungdomsråd

34791D09-F0ED-4A4A-998C-6276C05FA84B

George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis. Pressbild: Susanne Kronholm

Tre ungdomar från Södertälje, George Sarkes, George Asaad och Emilio Sarkis tar plats i Kulturrådets nybildade ungdomsråd. Tillsammans med flera andra ska de fokusera på flerspråkighet och modersmål.

Ungdomsrådet som inledningsvis består av nio niodeklassare från tre olika skolor i Stockholms län, Södertälje, Järva och Tensta och har handplockats av läsambassadören Nioosha Shams.

Nioosha Shams är Sveriges sjätte läsambassadör, den yngsta hittills, och hennes uppdrag är att inspirera barn och unga till läsning och verka för att alla, oavsett bakgrund, ska ha lika möjlighet att nå litteraturen och bli läsare.

Tillsammans med nio ungdomar kommer hon att undersöka vad unga själva ser som meningsfullt i läsande och skrivande samt hur relationen till modersmål påverkar en som människa.

Övre raden från vänster: Nioosha Shams, Fatima Mehawes, Jeanette Bashir, Akila Mah, Emilio Sarkis, Nasteeho Shegow. Nedre raden från vänster: Rebo Mahmod, George Asaad, Nevin Berwari, George Sarkes. Pressbild: Susanne Kronholm

– För mig är det viktigt att synliggöra ungdomarna och deras röster och låta dem ta plats. Tillsammans ska vi delta på riksdagsmöte, mässor, poddar och prata om vikten av att synas också i litteraturen, oavsett bakgrund, säger Nioosha Shams.

Ungdomsrådet träffas en gång i månaden och kommer att arbeta med att öka ungas intresse för läsning genom bland annat event och kunskapsutveckling. Uppdraget som läsambassadör inkluderar att inspirera och agera förebild för barn och unga, med målet att alla ska ha lika möjlighet att nå litteraturen oavsett bakgrund.

Det nya ungdomsrådet inkluderar representanter från sju olika språk – arabiska, somaliska, kurdiska, malajiska, finska, pataniska, turkiska och assyriska/syrianska.

Läs även – Marlen Eskander utsedd till ledamot för Statens kulturråd

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 mars 2023 04:00
Senast uppdaterad: 21 mars 2023 12:01

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors