Företag i fokus:

DEBATT: Nej, ni är inga hjältar

Sodertalje-kommun-scaled-1

Arkivbild

Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Södertälje har aldrig varit sämre. Endast 21,4% av de som besvarade enkäten tycker att företagsklimatet i Södertälje är bra. Speciellt illa är det med delbetygen för de parametrar som kommunen kan påverka själva.

Omdömet om kommunens upphandling tappar 40 placeringar, kommunens information till företag tappar 48 placeringar, dialog mellan kommunens och företagens företrädare minus 50 placeringar.

Total ranking minus 21 placeringar. Trots mångåriga försök till förbättringar, mer eller mindre inspirerande frukostseminarier, oändligt med excelark och konsulträkningar har rankingen aldrig varit lägre och aldrig tidigare sjunkit lika snabbt som nu.

Utveckling för Södertälje kommun i Svenskt Näringslivs årliga ranking över företagsklimatet i landets kommuner. Källa och diagram: Svenskt Näringsliv.

På Linkedin kan man dock läsa att chefen för Södertälje kommuns näringslivskontor menar att man är hjältar. Inget kan dessvärre vara mer felaktigt och med en sådan självbild samtidigt som verkligheten ser helt annorlunda ut måste man nog dessvärre ifrågasätta omdömet och lämpligheten att inneha ämbetet.

Det är dags för en nystart, det behövs nya krafter, nytt ledarskap och framför allt så måste man våga prata om verkligheten såsom verkligheten ser ut. Ytterst är ansvaret politiskt. Näringslivskontoret är direkt underställt kommunstyrelsen och att kommunstyrelsen år efter år missköter näringslivsfrågorna eller möjligen tillåter att tjänstemännen missköter näringslivsfrågorna är mycket oroande.


Pär Abrahamsson, vd Infobyte

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 januari 2023 20:07
Senast uppdaterad: 12 januari 2023 20:40

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors