Företag i fokus:

ADFA i ny klädinsamling – ”Inget barn ska behöva frysa”

ADFA

ADFA vid en tidigare klädinsamling.

Södertäljebaserade organisationen, A Demand for action, ADFA, är i farten igen för att samla in kläder, mat och förnödenheter. Allt för behövande till krigsdrabbade i Ukraina.

Ukrainska kulturcenter i Sverige har anslutit sig till Södertäljelokaliserade ADFA för att tillsammans anordna en kläd- och matinsamling. Preferenserna är matburkar med rivlock, hela och rena kläder i alla storlekar mottages. Önskvärt är att de är sorterade i tröjor, byxor osv, men även vårdmaterial tas emot som är ett medel som behövs för krigsdrabbade människor i Ukraina.

Målet är att hjälpa barn som ska slippa frysa nu när vintern kommit med sin fulla kraft. Uppvärmningen är minimal då Ryssland, inte bara förstört hem och hushåll, även strypt eltillförseln.

Nu på lördag, den 14 januari klockan 14:00 till 18:00 befinner sig ADFA och Ukrainska kulturcenter i Sverige på Nygatan 18 i Handelsbankens gamla lokaler.

Har du överblivna kläder i garderoben eller vill vara en del av arbetet för att hjälpa krigsdrabbade välkomnas du av arrangören, Nuri Kino. Mer information finns att ta del av på ADFA:s hemsida eller på sociala hemsidor. HEM | ETT KRAV PÅ HANDLING (ademandforaction.com)

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 januari 2023 13:55
Senast uppdaterad: 11 januari 2023 14:44

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors